Τον λένε Εζεκιέλ και είναι απλά ο καλύτερος!

Τον λένε Εζεκιέλ και είναι απλά ο καλύτερος!

Κατανοώ την λατρεία των οπαδών του Δικέφαλου για τον Αραούχο αλλά θεωρώ ότι ο Πόνσε είναι πιο ικανός σκόρερ από τον συμπατριώτη του. Είναι σέντερ φορ που έχει όλο το πακέτο χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό μέσα στο γήπεδο. Κάνει όλα τα απαραίτητα και στον αέρα το…παρακάνει. Είναι αχτύπητος.

Και τι να πει ο πατέρας του σε αυτόν τον παικταρά. «Κάτσε παιδί μου Εζεκιέλ, να παίζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην ΑΕΚ και μη σε νοιάζει αν θα σου δίνουν λιγότερα από όσα σου δίνει η Ρόμα». Γίνονται αυτά τα πράγματα;

Το γράφω γιατί εδώ στο 10.gr διαβάσατε ότι η Ενωση έκανε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τον πατέρα Πόνσε ώστε να μεσολαβήσει. Ο παίκτης αυτός που είναι μόλις είκοσι δύο ετών, έχει όλα τα προσόντα να παίξει σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα και να περιφρουρήσει την αμοιβή του που τώρα είναι περίπου ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ και φέτος την καλύπτουν μισά-μισά η ΑΕΚ και η Ρόμα.

Παρατηρούσα προσεκτικά της κινήσεις του νεαρού Αργεντινού στην διάρκεια του ματς της ΑΕΚ με την Λαμία. Δεν σταμάτησε στιγμή να τρέχει και να κινείται σε όλο το πλάτος του γηπέδου. Αναζητούσε μάταια τις συνεργασίες με τον δύσθυμο Λιβάγια, πίεζε μέχρι εξοντωτικού σημείου τον Καρυπίδη και τον Αντέντζο, γύριζε πίσω να πάρει μπάλα και να βγάλει την ομάδα του στην επίθεση. Κι όταν η μπάλα έφτανε μέσα στην περιοχή ήταν εκεί για να κάνει υποδοχή και να κάνει τελική προσπάθεια. Στην μία φάση τον πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Καρυπίδης.

Στην άλλη δεν τον πρόλαβε κανείς. Αμφιβάλω αν υπάρχει στόπερ στα ελληνικά γήπεδα να πηδήξει τόσο ψηλά όσο ο Πόνσε. Μπορεί να φτάσει στο ίδιο ύψος κάποιος, αλλά δεν θα φτάσει την κατάλληλη στιγμή. Γιατί ο σέντερ φορ της ΑΕΚ πηδάει νωρίτερα και με φόρα ώστε προλαβαίνει τους αμυντικούς. Ετσι ξέφυγε από τους δεινούς κεφαλοσφαιριστές Κρέσπο και Βαρέλα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, έτσι ξέφυγε από τους Καρυπίδη Αντέτζο στο ματς με την Λαμία. Όταν η μπάλα έφευγε από το αριστερό πόδι του Μάνταλου, ο Πόνσε είχε πάρει τα βήματα και πήγε πολύ ψηλά.

Οι στόπερ της Λαμίας, ένας μπροστά κι ένας πίσω του δεν πρόλαβαν να πηδήξουν καν. Κατανοώ την λατρεία των οπαδών του Δικέφαλου για τον Αραούχο αλλά θεωρώ ότι ο Πόνσε είναι πιο ικανός σκόρερ από τον συμπατριώτη του. Είναι σέντερ φορ που έχει όλο το πακέτο χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό μέσα στο γήπεδο. Ούτε φανταχτερές ντρίπλες ούτε προσποιήσεις και ποδιές . Κάνει όλα τα απαραίτητα και στον αέρα το…παρακάνει.

Είναι αχτύπητος. Εχει το δολοφονικό ένστικτο του Χένρικ Νίλσεν (πόσοι οπαδοί της ΑΕΚ θα τον θυμούνται άραγε) αλλά ξέρει περισσότερη μπάλα.  Εχει ήδη πετύχει δέκα οχτώ γκολ με την κιτρινόμαυρή φανέλα και συνεχίζει ακάθεκτος. Στην αρχή δεν φαινότανε , τώρα όλοι καταλαβαίνουμε γιατί η Ρόμα έχει βάλει ρήτρα έξι εκατομμυρίων ευρώ. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι είναι από δύσκολο ως απίθανο αυτός ο παίκτης να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ