Μαρτίνς: Συμφωνεί με Μάρκο Σίλβα, διαφωνεί με Πάουλο Μπέντο!

Μαρτίνς: Συμφωνεί με Μάρκο Σίλβα, διαφωνεί με Πάουλο Μπέντο!

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πέμπτου Πορτογάλου προπονητή που δουλεύει για τον Ολυμπιακό;

Μπορεί να μην έχει συμπληρώσει ακόμη χρόνο στον πάγκο του Ολυμπιακού, ωστόσο μας έχει παρουσιάσει αξιόπιστο δείγμα της δουλειάς του. Έτσι κι αλλιώς στο Ρέντη εμφανίστηκε πέρυσι τέτοιον καιρό και άρχισε να οργανώνει μαζί με τη διοίκηση την επόμενη μέρα των ερυθρόλευκων που είχε στο πρόγραμμα τη ριζική ανακαίνιση!

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο πέμπτος προπονητής που επιλέγει ο Ολυμπιακός από την πορτογαλική σχολή, η οποία έχει αποδεχθεί ιδιαίτερα αξιόπιστη. Προηγήθηκαν οι Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα, Μάρκο Σίλβα και Πάουλο Μπέντο. Από την πεντάδα μόνον ο Μαρτίνς και ο Σίλβα έβγαλαν ολόκληρη τη σεζόν, ενώ οι υπόλοιποι είχαν πιο… σύντομη-για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- θητεία.

Αν και Πορτογάλος ο Μαρτίνς δεν παρουσιάζεται «συντηρητικός» στο βαθμό που ήταν ο Ζαρντίμ, ο οποίος βέβαια είχε αναλάβει στη μετά Βαλβέρδε εποχή και αυτή η «μετάβαση» του Ολυμπιακού από την ισπανική στην πορτογαλική σχολή δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση. Παίζει επιθετικά ο Μαρτίνς και σε ότι αφορά τη διαχείριση των αγώνων συμφωνεί περισσότερο με τον Μάρκο Σίλβα, καθώς αφήνει κι αυτός το χρόνο να τρέξει και για αυτό ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τα πιο πολλά γκολ στο δεύτερο μισό των αναμετρήσεών του.

Ποντάρει και ο Πέδρο στην ποιότητα των παικτών του, ενώ έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά του, θεωρώντας ότι ο αντίπαλος δεν θα αντέξει έως το τέλος κι ας έχει τον εύκολο ρόλο μέσα στο παιχνίδι, αφού άλλο είναι να αμύνεσαι και διαφορετικό να επιτίθεσαι.

Ένα ακόμη στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Μαρτίνς είναι ότι αξιοποιεί σχεδόν όλους τους παίκτες και μπορεί να δουλέψει με αυτούς που έχει στη διάθεσή του. Το Μασούρα τον εμπιστεύτηκε σε χρόνο ρεκόρ, δείχνοντάς του την εκτίμησή του, σε αντίθεση με την προσέγγιση που είχε ο συμπατριώτης του Πάουλο Μπέντο απέναντι στον Καρίμ Ανσαριφάρντ, όταν είχε ακολουθήσει και ο Ιρανός το δρομολόγιο Πλατεία Νέας Σμύρνης- Ρέντη, κι αυτός στα μισά της σεζόν.

Ο Μπέντο βέβαια έκανε την «επανάσταση» με την ανάδειξη των παικτών της Ακαδημίας, αφού έβαλε στην ομάδα τον Ρέτσο, τον Ανδρούτσο, τον Νικολάου και τον Μανθάτη, κάτι που δεν είχε ούτε το χρόνο, αλλά ούτε και τα περιθώρια να κάνει ο Μαρτίνς, από τη στιγμή που του ανατέθηκε να φτιάξει καινούργια ομάδα με 20 νέους παίκτες στο ρόστερ της.

Δεν είναι «μία κοψιά» όλοι οι προπονητές που προέρχονται από την ίδια σχολή και χωρίς αμφιβολία παίζει ρόλο και η συγκυρία που αναλαμβάνει ο καθένας το τιμόνι. Το τι έχει μπροστά του και μέχρι που μπορεί να το πάει το καράβι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ