Παναθηναϊκός: Χωρίς περιθώρια για εφησυχασμό

Παναθηναϊκός: Χωρίς περιθώρια για εφησυχασμό

Σήμερα τελειώνουν όλα. Κερδίζει ο Παναθηναϊκός και περνάει. Το θέμα είναι να μην υποτιμήσει την Μπουντούσνοστ στο αποψινό παιχνίδι

Παρά την ήττα του την περασμένη αγωνιστική, από την Ρέαλ Μαδρίτης στο Ο.Α.Κ.Α, ο Παναθηναϊκός κρατά ακόμα την τύχη στα δικά του χέρια. Με νίκη σήμερα περνάει ότι και να γίνει στα υπόλοιπα ματς της τελευταίας στροφής της regular season.

Πραγματικά πιστεύω ότι ελάχιστοι έτρεφαν ελπίδες για πρόκριση μετά την κάκιστη πορεία της ομάδας στα δύο τρίτα της κανονικής περιόδου. Την 20η αγωνιστική οι πράσινοι έχαναν από τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο Τελ- Αβίβ, συμπλήρωναν τρεις ήττες στη σειρά, έχαναν ακόμα μια ισοβαθμία κόντρα σε ομάδα με τους ίδιους στόχους και μετρούσαν μόλις μια νίκη μακριά από την Αθήνα, αυτή στην έδρα της σημερινής τους αντιπάλου.

Τότε σαν κάτι να άλλαξε με μαγικό τρόπο. Οι παίκτες του Ρικ Πίτινο γύρισαν το διακόπτη και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Αρχής γενομένης από το εντός έδρας ματς με την Εφές την 21η αγωνιστική, πέτυχαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, επτά νίκες σε εννέα παιχνίδια.

Κέρδισαν τέσσερα στα πέντε εκτός Ο.Α.Κ.Α, μόνο στην Πόλη με τη Φενέρ δεν τα κατάφεραν και τρία στα τρία στην έδρα τους. Σήμερα απλά καλούνται να κάνουν το αυτονόητο. Να επικρατήσουν μιας ομάδας αδιάφορης, χωρίς στόχους και σίγουρα κατώτερης από τους ίδιους και ως σύνολο και ως μονάδες.

Ακούγεται απλό και εύκολο, αλλά δεν είναι έτσι. Πρώτον γιατί πάντα ένας αντίπαλος χωρίς εμφανές κίνητρο, άρα και χωρίς άγχος για οποιοδήποτε λόγο, είναι δεδομένα επικίνδυνος. Δεύτερον γιατί η Μπουντούσνοστ δεν είναι ομάδα συνονθύλευμα και σκορποχώρι.

Είναι ένα σύνολο με αρχές στο παιχνίδι της κάτι που έδειξε σε όλη τη σεζόν πετυχαίνοντας πολύ μεγάλες νίκες στην έδρα της και δυσκολεύοντας αρκετά ισχυρότερους αντιπάλους εκτός. Ακόμα και τώρα που είναι αποκλεισμένη εδώ και καιρό πήγε την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη και έβγαλε τα συκώτια των γηπεδούχων μέχρι να υποταχθεί και να χάσει τελικά.

Ο Ρέπεσα που κάθεται στην άκρη του πάγκου της είναι παλιά καραβάνα και δεν αφήνει τους παίκτες του να χαλαρώσουν. Μπορεί οι Μαυροβούνιοι να έχουν ρεκόρ 6-23, με όλες τις νίκες μάλιστα να έχουν επιτευχθεί στη Ποντγκόριτσα, όμως αν τους υποτιμήσεις θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ. Διαθέτουν καλούς παίκτες με επιθετικές αρετές, ενώ από την ώρα που τους ανέλαβε ο Κροάτης προπονητής προσπαθούν περισσότερο και στην άμυνα.

Τι περιμένουμε απόψε στο παρκέ του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων; Σοβαρότητα, προσήλωση στην άμυνα και πολύ τρέξιμο από τους γηπεδούχους, πολύ τρίποντο και ένας εναντίον ενός από τους φιλοξενούμενους.

Η Μπουντούσνοστ μας σύστησε στην Euroleague παίκτες όπως ο Αμερικανός σέντερ Κλάρκ, μεγάλος μεν πάνω από τριάντα για να κάνει καριέρα αλλά απόλυτα αξιόπιστος για ψηλός και τον Γεωργιανό δεινόσαυρο Μπιτάτζε, ο οποίος από το τέλος του πρώτου γύρου που εμφανίστηκε αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις και με δεδομένο ότι είναι μόλις είκοσι ετών έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Διαθέτει όμως και ορισμένους παίκτες με εμπειρία και » χιλιόμετρα» στη διοργάνωση. Ο Γάλλος Τζάκσον, ο Αμερικανός Κόουλ είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Με βάση όλα τα παραπάνω τι πρέπει να κάνουν οι πράσινοι για να πάρουν τη νίκη- πρόκριση είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς.

Σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό, να μην επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να βρουν ρυθμό από το μακρινό σουτ και κυρίως να τους δείξουν πως απόψε απλώς ήρθαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στη γιορτή και όχι για να κάνουν τη ζημιά. Παίρνεις τη νίκη και απλώς περιμένεις που θα κάτσει η μπίλια για θέση στην τελική κατάταξη και αντίπαλο τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ