Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μαρτίνς για τον στόπερ

Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μαρτίνς για τον στόπερ

Τι έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, για την ενίσχυση του κέντρου άμυνας. Ποια είναι τα στοιχεία που ψάχνει στον στόπερ ο Μαρτίνς και σε ποιες χώρες ρίχνει… ματιές ο 49χρονος προπονητής

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει μπροστά τον σχεδιασμό για την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με τον Πέδρο Μαρτίνς να εξετάζει με μεγάλη προσοχή τις επιλογές του για την ενίσχυση του ρόστερ των πειραιωτών.

Είναι βέβαια προφανές πως ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πέρυσι το «χτίσιμο» της ομάδας του, έχει έτοιμο έναν βασικό «κορμό» και απλά ψάχνει για τις δύο – τρεις κινήσεις που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Εδώ λοιπόν έχει ενδιαφέρον να σταθούμε στο ζήτημα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού από τους ερυθρόλευκους, με τον προπονητή της ομάδας του λιμανιού να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το προφίλ του παίκτη που θέλει ν’ αποκτηθεί.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Πορτογάλος δεν πρόκειται να βιαστεί για να κάνει την επιλογή του. Ήδη έχει στα υπόψιν κάποια ονόματα και εξετάζει με πολύ μεγάλη προσοχή όλες τις περιπτώσεις που προτείνονται στους πειραιώτες.

Το σίγουρο είναι πως στο πλάνο του Μαρτίνς το ζητούμενο είναι αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός. Αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς θέλει αριστεροπόδαρο στόπερ, ο οποίος θα έχει και την δυνατότητα να «χτίσει» παιχνίδι από την άμυνα, με καλή πρώτη πάσα. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που έχει στο «κάδρο» ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού.

Επίσης στο μυαλό του Μαρτίνς ο στόπερ που θ’ αποκτήσει ο Ολυμπιακός θα έχει ηγετικό ρόλο, θα είναι δηλαδή ο παίκτης που θα κάνει το «κουμάντο» στην άμυνα των ερυθρόλευκων κι αυτό σημαίνει πως ο Πορτογάλος ψάχνει παίκτη ο οποίος θα έχει τον ρόλο του ηγέτη στα μετόπισθεν.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας ότι ο Μαρτίνς έχει ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις παικτών, σχηματίζοντας μια πρώτη λίστα για το κέντρο άμυνας των πειραιωτών, αλλά δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Είναι πάντως σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Μαρτίνς κοιτάζει με ενδιαφέρον κεντρικούς αμυντικούς από την Βραζιλία και την Αργεντινή.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων έχει συνεργαστεί άλλωστε και με πολλούς Βραζιλιάνους στην καριέρα του και δεν είναι τυχαίο πως πέρυσι έδωσε αμέσως το «οκέι» για τον Γκιγιέρμε, όταν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού τον ενημέρωσαν για την περίπτωση του Βραζιλιάνου της Λα Κορούνια.

Ο Μαρτίνς έχει πολύ καλή εικόνα και για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας καθώς παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι σε θέση να γνωρίζει παίκτες που αγωνίζονται στην συγκεκριμένη χώρα.

Είναι κι αυτή μια παράμετρος που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη, αναφορικά με τις επιλογές που έχει στα υπόψιν ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Μαρτίνς έχει προτεραιότητα την απόκτηση αριστεροπόδαρου στόπερ και σ’ αυτό επιμένει ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ