Με Μανόλο δεν… μπλέκεις

Με Μανόλο δεν… μπλέκεις

Η ΑΕΚ είναι ξανά η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ και αυτό δυσκολεύει την ζωή όλων των αντιπάλων της Ένωσης

Άλλη ΑΕΚ στα μάτια μας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν τα κατάφερε. Γιατί έφταιγε η σφιχτή διοίκηση στις μεταγραφές και τα λάθη στον σχεδιασμό, γιατί έφταιγε ο ίδιος στη διαχείριση και τις ισορροπίες στο εσωτερικό.

Γιατί έφταιγαν οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες, γιατί έφταιγαν οι ποδοσφαιριστές που μετά την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχαν συγκέντρωση και δίψα για να διεκδικήσουν τους στόχους τους και να είναι ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα.

Και ήρθε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ξανά, αλλά αργά. Να σώσει ότι σώζεται. Στο πρωτάθλημα δεν πρόλαβε τίποτα. Μετά από δύο μήνες όμως βλέπουμε μια ΑΕΚ που έγινε σκληρή, δεν… μπλέκεις μαζί της. Έμαθε ξανά να αμύνεται, να κερδίζει μονομαχίες, να σκοράρει στις φάσεις που έχει. Να κερδίζει δλδ, το πιο ουσιαστικό.

Έτσι, όπως έχω αντιληφθεί την ατμόσφαιρα η ΑΕΚ πάει στην ρεβάνς να σκοράρει ένα γκολ και να καθαρίσει την μπουγάδα. Μετά έχει ΠΑΟΚ και τελικό στο ΟΑΚΑ. Με την ίδια φιλοσοφία.

Να παλέψει κάθε φάση, αλλά φέτος από την πλευρά αυτής που διεκδικεί ένα τίτλο και δεν έχει στα χέρια της τίποτε. Αντίστροφα δηλαδή σε σχέση με πέρυσι που ήταν στον τελικό ήδη κάτοχος του πρωταθλήματος και είχε αδειάσει.

Η ΑΕΚ του Χιμένεθ δεν εντυπωσιάζει, αλλά εδώ που φτάσαμε στόχος είναι να παίρνει αποτελέσματα. Και στα τρία τελευταία ματς, μετά το κάζο με Αρη και ΠΑΟ, δείχνει ξανά ΑΕΚ. Δεν δέχεται γκολ, δεν δέχεται φάσεις και μπροστά είναι άκρως αποτελεσματική. Βοήθησαν σε αυτό οι επιστροφές, βοήθησε ότι ο Κρίστιτσιτς δίνει αυτό που έλειπε στον άξονα.

Ο Χιμένεθ τα εκμεταλλεύεται όλα αυτά και παρότι είχε Μπακασέτα, Τσιγκρίνσκι εκτός και τον Λιβάγια σε ακόμη ένα μέτριο βράδυ, πήρε αυτό που ήθελε.

Και ας σπατάλησε ένα ημίχρονο δίχως ουσία και φάσεις. Πήρε αυτό που ήθελε στο τέλος και μπορούσε και άλλα γκολ. Γιατί εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του αντιπάλου και καλύπτει τις δικές της. Αυτό κάνει ο Μανόλο. Με απόλυτη επιτυχία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ