Παναθηναϊκός: Κι άσε τους άλλους να πεθάνουν

Παναθηναϊκός: Κι άσε τους άλλους να πεθάνουν

Ο Παναθηναϊκός κερδίζει απόψε τη Μπουντούτσνοστ και αδιαφορεί για οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, διότι θα είναι στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός δίνει απόψε τον πλέον κρίσιμο αγώνα της έως τώρα ευρωπαϊκής του πορείας φέτος, καθώς πρέπει απαραιτήτως να κερδίσει τη Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ για να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Το… ντεμαράζ που έκαναν οι πράσινοι τις τελευταίες αγωνιστικές τους έβαλε μέσα στα σενάρια πρόκρισης. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως πριν από επτά εβδομάδες βρίσκονταν εκτός οκτάδας, τότε μπορεί να αντιληφθεί πως έχουν στα χέρια τους την τύχη τους.

Κερδίζουν τη βαθμολογικά αδιάφορη Μπουντούτσνοστ και περνάνε στα πλέι οφ. Τελεία και παύλα. Ούτε σενάρια, ούτε άλλα αποτελέσματα, ούτε προσευχές.

Από εκεί και πέρα βέβαια με πιθανή ήττα απόψε, αλλά με ήττα της Αρμάνι στην έδρα της Εφές, ήττα της Μακάμπι στην έδρα της Φενέρ και ήττα της Ζαλγκίρις στην έδρα της Ρεάλ, οι «πράσινοι» παίρνουν και πάλι το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι ως τελικό. Μπορεί να μην είναι το «μεγαθήριο» η ομάδα από το Μαυροβούνιο, αλλά είναι τέτοια η σημασία του αγώνα που οι πράσινοι είναι υποχρεωμένοι να τον προσεγγίσουν με απόλυτη σοβαρότητα.

Πράγματι οι Μαυροβούνιοι δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτε. Έχουν αποκλειστεί και πλέον παίζουν πιο ελεύθερα, χωρίς το άγχο για το αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός συνεπώς θα πρέπει να επιβάλει από πολύ νωρίς το ρυθμό του, να δείξει στον αντίπαλό του πως θέλει περισσότερο τη νίκη. Ετσι λοιπόν όλα θα ξεκινήσουν από την άμυνα και πάλι.

Αυτή θα κόψει τα φτερά στους παίκτες του Ρέπεσα, αυτή θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καλές επιθέσεις και θα βάλει τον κόσμο στην εξίσωση του αγώνα.

Οι Τζάκσον, Κόουλ, Ερλ Κλαρκ και Μπιτάτζε είναι μια τετράδα παικτών που ουσιαστικά αποτελούν την «πυρηνική κεφαλή» της Μπουντούτσνοστ και εκεί θα εστιάσει η πράσινη άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε πάρα πολύ για να φτάσει μέχρι εδώ. Πέρασε πολλά, δοκιμάστηκε σκληρά αγωνιστικά και κυρίως πνευματικά. Συνεπώς θα είναι κρίμα να τα γκρεμίσει όλα επειδή πιθανώς θα πιστέψει πως έχει ήδη πετύχει το στόχο του. Διότι ακόμα δεν τον έχει πετύχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ