Αν τους πεις απατεώνες θα είσαι άδικος;

Αν τους πεις απατεώνες θα είσαι άδικος;

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το καραγκιοζιλικι της αναδιάρθρωσης και τους νταραβεριτζίδες της ΦΙΦΑ που κάνουν τα στραβά μάτια.

ΙΟΥΛΙΟΣ Συναδινός. «Να γίνουν οι ομάδες 20». Δεν είναι fake news. Δεν είναι πρωταπριλιά. Δεν είναι ψέμα. Η δήλωση είναι πραγματική. Απλά ανατρέχει σε παρελθόντα χρόνο. Όπως πέρυσι ο Βασιλειάδης ήθελε να γίνουν οι ομάδες 12, φέτος θέλει 14, ο περίφημος Τζούλιος Συναδινός σπουδαγμένος στο πανεπιστήμιο Λομονόσοφ, ήθελε να γίνουν οι ομάδες 20. Το γεγονός ανατρέχει έξι χρόνια πίσω. Το σωτήριον έτος 2013 . Η ένδοξη και ιστορική ΑΕΚ, έχει υποβιβαστεί.

Ο εν λόγω Τζούλιος είναι υπεύθυνος του τομέα Αθλητισμού του Σύριζα. Ποια ήταν η θέση ενός υπεύθυνου, ενός σοβαρού αριστερού κόμματος στο μείζον αυτό γεγονός; Ιδού η επίσημη θέση του Σύριζα, όπως εκφράστηκε σε δημόσια τοποθέτηση του Τζουλιου τον Μάϊο του 2013. «Πιστεύουμε ότι σε πρώτο πλάνο, πρέπει να διεκδικηθεί η ακόλουθη λύση πακέτο για τη παραμονή της ομάδας στη Σούπερλίγκ: Αναδιάρθρωση της κατηγορίας σε 20 ομάδες».

ΙΔΟΥ λοιπόν ο σουρεαλισμός. Εκείνοι να θέλουνε να ρίξουνε την ΑΕΚ (όπως και τη ρίξανε) για να γίνουνε τα χρέη σβου κι ο Τζούλιος να θέλει ντε και καλά να τη σώσει. Με ποιο τρόπο; Με τον ίδιο τρόπο που εφάρμοζαν τη δεκαετία του 70 ο Ασλανιδης επί Χούντας και ο Αχιλλέας Καραμανλής. Αύξηση των ομάδων. Ο Μαυρογιαλουρισμός στην αριστερή του βερσιόν. Με τη ταπεινότητά μου, να επισημαίνει, τότε σε σχετικό σημείωμα τον Μάιο του 2013. « ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν ξεψυχάνε ποτέ. Μπορεί τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται αλλά οι ιδέες τους, παραμένουν ζωντανές. Βρίσκουν σάρκα και οστά στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αριστεροί 40ρηδες, αντιγράφουν τα κόλπα του 84χρονου (τότε) Αχιλλέα Καραμανλή».

ΓΥΡΙΣΑΜΕ λοιπόν έξι χρόνια πίσω, για να αναδείξουμε το αυτονόητο. Περί τίνων κατσαπλιάδων πρόκειται. Χωρίς αρχές, χωρίς ιδεολογία, χωρίς αναστολές. Ο παλαιοκομματισμός σε αριστερό περιτύλιγμα. Για να φτάσουμε σήμερα. Στον, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, Βασιλειάδη. Κι άσε τη Μπαζιάνα να λέει «πήραμε τη κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία». Να μοιράζει τα λεφτά της ΕΡΤ λες και τα έχει φέρει από το σπίτι του. Κι αφού πληρώνει θέλει να φτιάξει τα πρωταθλήματα Α Β Γ Εθνικής, όπως γουστάρει αυτός. Αντίληψη και πρακτική που παραπέμπει σε Ουγκάντα και Αμίν Νταντά. Στον παρελθόντα αιώνα ωστόσο. Αυτά, ούτε στη Αφρική γίνονται πλέον. Μόνο στην Ελλάδα.

ΕΛΑ όμως, που είναι ντιπ άχρηστοι. Ούτε 12 γίνανε οι ομάδες, όπως απαιτούσε πέρυσι ο Βασιλειάδης, ούτε 14 όπως απαιτεί εφέτος. Από σήμερα σε αύριο πάει, η δουλειά. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί η ΕΠΟ με τον υπουργό και την επομένη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική της Ομοσπονδίας. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Είτε έτσι, είτε αλλιώς μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Το απόλυτο καραγκιοζιλικι. Που δεν αφορά όμως, μόνο τους εγχώριους σαλτιμπάγκους, για να μνημονεύσω τον Μπραουδάκη. Θυμίζω, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται σε επιτήρηση, από το Νοέμβριο του 2016. Οι νταραβεριτζίδες της ΦΙΦΑ, υποτίθεται ότι ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα. Αυτός ο Τσέχος ο Φούσεκ, έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα από πέρυσι το καλοκαίρι.

ΜΕ το καταστατικό της ΦΙΦΑ να λέει ρητά και ξεκάθαρα. «Οι εθνικές ομοσπονδίες οφείλουν να είναι ανεξάρτητες και να αποφεύγουν την οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση». Ο Φούσεκ είναι τυφλός; Είναι κουφός; Δεν βλέπει; Δεν ακούει; Δεν έχει πάρει χαμπάρι, όλο αυτό το αλισβερίσι; Τα νταηλίκια του Βασιλειάδη για 12 και για 14 ομάδες; Μπορεί να υπάρξει πιο ωμή, πιο απροκάλυπτη παρέμβαση, απ αυτά πού κάνει ο Βασιλειάδης; Κι ο Φούσεκ πάει και πίνει καφέ με τον υπουργό (όπως τις προάλλες ) και δεν τρέχει κάστανο. Αν τους πεις δηλαδή απατεώνες θα είσαι υπερβολικός; Θα είσαι άδικος;

Στη μουσική επιλογή, Mixel Labeguere-Gaztedi Berria

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ