Μοναδικός υπεύθυνος ο Ολυμπιακός!

Μοναδικός υπεύθυνος ο Ολυμπιακός!

Κανείς άλλος δεν φταίει στους Ερυθρόλευκους που έβγαλαν τα μάτια τους και οφείλουν πλέον να δουν όσο πιο ψυχρά γίνεται την επόμενη μέρα τους.

Στην πιο τρελή Ευρωλίγκα των τελευταίων χρόνων, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρεθεί εκτός πλέι οφ. Περί κατορθώματος πρόκειται, αν και οι Ερυθρόλευκοι βάσει της εικόνας τους δεν άξιζαν να είναι στις οχτώ κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Όπως το 2014, έτσι και το 2019, Ρεάλ και Ζαλγκίρις (με τη μόνη διαφορά ότι τότε έγινε στο Κάουνας)  ήταν αυτοί που έλεγχαν τη μοίρα των Ερυθρόλευκων. Τότε όμως απλά τους έριξαν με την ήττα των Μαδριλένων στην αγκαλιά της «βασίλισσας» αντί της ΤΣΣΚΑ. Πέντε χρόνια μετά, ο Σάρας απέκλεισε και πάλι τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας, μία φάση νωρίτερα από ότι τη σεζόν 2017-18.

Τι να πρωτογράψει κανείς για αυτήν την χρονιά για τους Πειραιώτες. Πόσοι διθύραμβοι στο ξεκίνημα, πόσα αρνητικά σχόλια στη συνέχεια. Τραυματισμοί, οικονομικά προβλήματα, το ηχητικό, η αγωνιστική πτώση της ομάδας. Όλα μαζί, ανάγκασαν το συγκρότημα του Μπλατ να παίζει το τελευταίο ματς του στην Ευρωλίγκα στις 5 Απριλίου. Πριν τα πλέι οφ, όταν και κάποιοι επέμεναν για πλεονέκτημα έδρας στο 12-7, αψηφώντας το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί. Υπεροψία; Ίσως… Καλύτερα να μασάς παρά να… σκέφτεσαι τόσο μακριά. Χάθηκε αυτό το παιχνίδι με παιχνίδι που έλεγαν κάποτε. Όταν το μυαλό τρέχει, τότε η μοιρα σου ρίχνει ένα τεράστιο χαμόγελο και μία… τρικλοποδιά για να επανέλθεις στην πραγματικότητα,.

Στον Πειραιά πρέπει να τα βάλουν πλέον κάτω και να αναλογιστούν τι πρέπει να αλλάξει. Ποιες κομβικές κινησεις οφείλει η ομάδα να πραγματοποιήσει, ποιες θα είναι οι αποχωρήσεις, τι ακριβώς υπάρχει στο μυαλό των αδερφών Αγγελόπουλων για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού σε κάθε επίπεδο.

Ο κόσμος των Ερυθρόλευκων ζητάει εξηγήσεις. Είναι συχνά τα μηνύματα που παίρνουμε και ζητούν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση αναφορικά με το μέλλον της ομάδας. Ως ένα σημείο θεωρώ δεδομένο ότι από την μεριά του Ολυμπιακού θα υπάρχει μία τοποθέτηση.

Γενικά ένα πλάνο για το αύριο, μία αυτοκριτική και ένα όραμα. Τι θα γίνει στην ομάδα, το ρόστερ, η Α1, η Αδριατική. Που θα παίζει του χρόνου…

Αναπάντητα ερωτήματα που αναζητούν επειγόντως εξηγήσεις. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός περνάει ως έκτος (και δίκαια) στα πλέι οφ, ο Ολυμπιακός χάνει το τρένο από τόσο νωρίς.

Πως και γιατί; Το παίρνω πίσω… Αυτοκριτική ναι, αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχια πια. Κινήσεις επειγόντως και τομές. Από την πρώτη μέρα το λέμε.. Μη γελιόμαστε….

Η σεζόν κάπου εδώ έλαβε τέλος για τους Ερυθρόλευκους, αφού θεωρώ ως και αδύνατον να αλλάξει στάση η ΕΟΚ και να δούμε τελικούς Α1.

Δεν φταίει ποτέ ένας. Φταίνε όλοι. Το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα είναι άνευ σημασίας. Ας περάσει στο παρκέ ο Ποκουσέφσκι και οι υπόλοιποι. Ναι σαν Ολυμπιακός θέλει πάντα να κερδίζεις (το ξεχάσαμε αυτό φέτος ως ένα σημείο), όμως γιατί να πιεστούν;

Μετά από καιρό υπάρχει τεράστια απογοήτευση, για τρίτη χρονιά οι Ερυθρόλευκοι δεν κατακτούν κάποιον τίτλο. Χειρότερο συναίσθημα από αυτό που πέρασαν οι φίλοι της ομάδας το βράδυ της Πέμπτης δεν υπάρχει. Να βλέπουν παιχνίδια και να παρακαλούν να βγει το σενάριο που ο Ολυμπιακός περνάει στα πλέι οφ με νίκη επί της Νταρουσάφακα και παράλληλα να ζουν και το άγχος αν μπορεί να κερδίσει η ομάδα τους Τούρκους την Παρασκευή!

Γιατί θεωρώ ότι και η Ρεάλ να μην έχανε, το άγχος θα κατέκλυζε άπαντες στο ΣΕΦ απέναντι στην Νταρού.

«Καλύτερα που αποκλειστήκαμε γιατι ερχόταν… σκούπα στα πλέι οφ» υποστηριζει πολύς κόσμος. Μέγα λάθος! Προτιμότερο να συμμετέχεις και να παλεύεις για τους στόχους σου, παρά να τους βλέπεις να έχουν απομακρυνθεί και να ψάχνεις υπεύθυνους για την εικόνα σου.

ΥΓ1. Ανατροπή στην Μόσχα, ανατροπή στην Κωνσταντινούπολη. Ε δεν του έκατσε το 3/3 και στην Μαδρίτη. Αξίζει ο Ολυμπιακός να είναι στα πλέι οφ; Πιστεύω πως όχι…

ΥΓ2 Επίσης λάθος να… χαλιούνται οι οπαδοί της ομάδας επειδή αποκλείστηκαν οι Ερυθρόλευκοι και πέρασε ο Παναθηναϊκός. Την καμπούρα σου κοιτάς. Ας το χαρεί το συγκρότημα του Πιτίνο γιατί το άξιζε.

ΥΓ3 Όχι άλλα λόγια… Πράξεις…

ΥΓ4 Κομβικό από κάθε άποψη αυτό το καλοκαίρι.. Το τέλος μίας εποχής πλησιάζει; Θα το μάθουμε…

ΥΓ5. Αφού ο Στρέλνιεκς θα αργήσει, τον κόβεις από το ρόστερ και βάζεις τον Ποκουσέφσκι. Ας έχουμε κάτι να ασχολούμαστε και ουσιαστικά να υπάρχει κάτι για το μέλλον. Όπως και να παίξουν τα παιδιά των Ακαδημιών. Ξεσκαρτάρισμα και από τώρα.. Μέχρι να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ