ΠΑΟΚ: Πρωτάθλημα χωρίς μεταφυσικές εξηγήσεις…

ΠΑΟΚ: Πρωτάθλημα χωρίς μεταφυσικές εξηγήσεις…

Ο Λουτσέσκου δημιούργησε μια ομάδα που στηρίχτηκε κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία της. Εκεί που δέσποζε το αχτύπητο δίδυμο Κρέσπο και Βαρέλα. Ακόμα κι όταν το πράγμα φαινόταν να «στομώνει» ήταν ο Βιεϊρίνια και τα βαριά χαρτιά της ομάδας που έπλεναν την μπουγάδα.

Το παίρνει και το πιο πιθανό είναι να το πάρει αήττητος. Πολύ πιθανό είναι να κάνει και ντάμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αλλά ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ μπορείς να το πεις και να το αποδείξεις. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία του ΠΑΟΚ που όμοιά της δεν έχει να επιδείξει ο σύλλογος.

Οσοι θέλουν την αντιμετωπίζουν δυσανεκτικά επιχειρούν να καταγράψουν τα μελανά σημεία. Ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός, κυρίαρχος στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου είναι φανερό. Ότι η ισχύς του αναβαθμίζεται από τις πολύ καλές σχέσεις που έχει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ με την παρούσα κυβέρνηση είναι επίσης γεγονός που δεν αμφισβητείται.

Να κατατεθούν όλα αυτά αλλά για να γίνουν αποδεκτά επιβάλλεται να γίνει συζήτηση και για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Ρασβάν Λουτσέσκου. Αν δεν κάνουν και αυτή την ανάγνωση οι ανταγωνιστές του αλλά και οι οπαδοί των άλλων ομάδων δεν θα κατανοήσουν το σύνολο των λόγων που οδηγούν στην φετινή κυριαρχία του μαυρόασπρου Δικέφαλου.

Ο Λουτσέσκου δημιούργησε μια ομάδα που στηρίχτηκε κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία της. Εκεί που δέσποζε το αχτύπητο δίδυμο Κρέσπο και Βαρέλα. Ανακαλέστε στη μνήμη σας όλους τους αγώνες πρωταθλήματος. Με χτυπητή εξαίρεση το παιχνίδι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό σε κανένα άλλο ο ΠΑΟΚ δεν δημιούργησε λιγότερες φάσεις από εκείνες που δέχτηκε.

Στον λογαριασμό δεν μπαίνει το ντέρμπι τον Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ γιατί ο ΠΑΟΚ έπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα με δέκα παίκτες. Σε όλα τα άλλα παιχνίδι η ομάδα του Λουτσέσκου περιόριζε τους κινδύνους στο τέρμα της και έβγαζε περισσότερες τελικές από τους αντιπάλους της.

Η κυριαρχία της ήταν σαφής. Σημείο καμπής ήταν όταν αποχώρησε ο Πρίγιοβιτς που μέχρι τότε σκόραρε σχεδόν ένα στα δύο γκολ της ομάδας. Τότε, αντί να μειωθεί η παραγωγικότητα της ομάδας, αυξήθηκε. Τα γκολ που δεν έπαιρνε από την κορυφή της επίθεσης τα έπαιρνε από τους εξτρέμ, τους χαφ και τους μπακ. Εδώ δεν γίνεται παρά να αποδοθούν εύσημα στον Λουτσέσκου που βρήκε τις λύσεις.

Από εκεί και πέρα μίλησε η ατομική ποιότητα παικτών όπως ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος, ο Μπίσεσβαρ και ο Μαουρίσιο. Ακόμα κι όταν το πράγμα φαινόταν να στομώνει ήταν ο Βιεϊρίνια και τα βαριά χαρτιά της ομάδας που έπλεναν την μπουγάδα. Μια ομάδα συσπειρωμένη από την πείνα για τίτλο και την ισχυρή φιλοδοξία, «εξοπλισμένη» με καλούς παίκτες και θωρακισμένη από… εξωτερικούς κινδύνους παίρνει το πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται για κάτι μεταφυσικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ