Γκιγιέρμε – Μπουχαλάκης: Τα εύσημα στους «πυροσβέστες»!

Γκιγιέρμε – Μπουχαλάκης: Τα εύσημα στους «πυροσβέστες»!

Δεν αναφέρθηκε τυχαία ο Πέδρο Μαρτίνς στις περιπτώσεις των Γκιγιέρμε και Ανδρέα Μπουχαλάκη!

Είχε το λόγο του για να αναφερθεί σε δύο παίκτες του ο Μαρτίνς, άσχετα αν υπήρχε η αφορμή και μάλιστα εις διπλούν, καθώς χθες είχαν γενέθλια, ενώ με δικά τους γκολ είχε γυρίσει ο Ολυμπιακός το ματς με τον Ατρόμητο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε ιδιαίτερα την προσφορά των Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, καθώς γνωρίζει ότι καλύπτουν τα τετραγωνικά του γηπέδου όπου οι απαιτήσεις είναι στον… ουρανό. Μη νομίσετε ότι είναι απλό να συνδέσεις τις γραμμές, να καλύψεις δηλαδή και την άμυνα, αλλά και να συνεισφέρεις στη δημιουργία της επίθεσης.

Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να καλύψεις πολλά χιλιόμετρα για αυτό και στον «έλεγχο» που γίνεται μέσω της ειδικής μέτρησης οι δύο αυτοί παίκτες καλύπτουν και τα περισσότερα χιλιόμετρα. Χωρίς να ενθουσιάζουν το κοινό που δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ποιος θα στείλει την μπάλα στο πλεχτό και ποιος θα κάνει την ντρίπλα.

Όταν όμως χαθεί η κατοχή, τότε θα πρέπει να τρέξουν ως «πυροσβέστες» ο Γκιγιέρμε με τον «Μπούχα» για να σβήσουν τη φωτιά πριν να φτάσει στην περιοχή τους. Για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος τους και για να καταλάβουμε το μέγεθος της προσφοράς τους δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε το πρώτο ημίχρονο της περσινή πρεμιέρας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Καραϊσκάκη.

Ο Μπέσνικ Χάσι είχε την έμπνευση να παίξει με τους Ζιλέ και Οφόε στον άξονα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθούν οι Πορτογάλοι με 3-0, να σπάσουν τα δοκάρια να έχουν φάσεις τετ α τετ. Με τη χρησιμοποίηση του Ζντιέλαρ στο δεύτερο μισό το μάζεψε το ματς ο Κοσοβάρος, το οποίο έληξε τελικά στο 3-2 με τα γκολ του Πάρντο.

Πες μου τους χαφ σου να σου πως ποιος είσαι, λένε οι Ισπανοί και ο Μαρτίνς έχει πολλά στοιχεία από… Βαλβέρδε, αν και προέρχεται από τη σχολή του Μουρίνιο. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Μπουχαλάκης είχε ξεκινήσει ως δίδυμο με τον Καμαρά στον άξονα, με τον οποίο έβγαλαν με επιτυχία τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και στην πορεία μπήκε στην ενδεκάδα και ο Βραζιλιάνος.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει μία δυνατή τριάδα σε αυτές τις θέσεις που προφανώς θα την κλείσει με την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη, εκτός κι αν ο Μαρτίνς δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στον Θανάση Ανδρούτσο. Και η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα έχουμε την αίσθηση ότι θα μας προκύψει κατά την περίοδο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ