Φορτούνης: Τέτοια εξάρτηση, μόνο από τον Δεληκάρη…

 Φορτούνης: Τέτοια εξάρτηση, μόνο από τον Δεληκάρη…

Ιστορικά αρκετές οι φορές που ο Ολυμπιακός αποστερήθηκε έναν σημαντικό παίκτη του. Δεν υπάρχει όμως φορά, με εξαίρεση τη φυγή του αξεπέραστου Δεληκάρη, που το παιχνίδι της ομάδας του να εξαρτάται τόσο πολύ από έναν παίκτη (Φορτούνης).

Από τότε που, λόγω ηλικίας, έδυσε το άστρο του Τσόρι, ο Φορτούνης μπήκε αυτόματα στη βιτρίνα του Ολυμπιακού. Αυτός πήρε τα ηνία της ομάδας και καθοδηγούσε το παιχνίδι της. Πάνω στον Φορτούνη στηρίχτηκε κάθε προπονητής και γύρω από αυτόν οικοδόμησε την ομάδα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έβγαζε καλούς αμυντικούς, έβγαλε μετά από χρόνια και έναν μεσοεπιθετικό ποιότητας. Ο καλός μεσοεπιθετικός που οργανώνει παιχνίδι και ταυτόχρονα εκτελεί είναι δυσεύρετος ακόμα και σε υψηλό ευρωπαϊκό Επίπεδο. Η Λίβερπουλ για παράδειγμα δεν έχει κανέναν. Η Γιουβέντους επίσης.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Κώστας Φορτούνης είναι παίκτης αυτού του επιπέδου, αν και δεν το αποκλείω. Είναι σίγουρο όμως πως τέτοιους παίκτες τους ψάχνουν και τους χρυσοπληρώνουν οι μεγάλες ομάδες  και αυτές που θέλουν να μεγαλώσουν.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν δυσπιστώ όταν διαβάζω πως για τον αρχηγό του Ολυμπιακού δεν περιορίζεται στην Τουρκία, αλλά παρουσιάζεται και στην Ιταλία και στην Αγγλία. Ο υγιής, κεφάτος και καλά προπονημένος Φορτούνης μπορεί να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα απόδοσης από αυτά που βρίσκεται σήμερα.

Πέρσι έκανε μια σχετικά μέτρια χρονιά. Φέτος έφτασε να προσλάβει γυμναστή για να καλύψει το χαμένο έδαφος και είδαμε όλοι πως επανήλθε. Τούτων δοθέντων, είναι κατανοητό γιατί ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται να συμφωνήσει μαζί του για ανανέωση του συμβολαίου του ένα χρόνο πριν από τη λήξη του.

Ιστορικά να το πάρουμε, είναι αρκετές οι φορές που ο Ολυμπιακός αποστερήθηκε έναν σημαντικό παίκτη του. Δεν υπάρχει όμως φορά, με εξαίρεση την φυγή του αξεπέραστου Γιώργου Δεληκάρη, που το παιχνίδι της ομάδας των ερυθρολεύκων να εξαρτάται τόσο πολύ από έναν παίκτη.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτή η εξάρτηση είναι θέμα μόνο των πραγματικών ικανοτήτων του προπονητή ή και αδυναμίας του προπονητή να βρει εναλλακτικές λύσεις για να διατηρήσει την επιθετική ισχύ της ομάδας και χωρίς τον αρχηγό της.

Σημασία έχει ότι στον Ολυμπιακό που γνωρίζουμε ο Φορτούνςης δεν αναπληρώνεται. Υποθέτω ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η διοίκηση δεν συγκινείται με προσφορές γύρω στα εφτά και οχτώ εκατομμύρια.

Τα λεφτά βέβαια δεν είναι λίγα. Το θέμα είναι αν με αυτά ή περίπου με αυτά μπορείς να βρεις αντικαταστάτη. Το ποιο πιθανό είναι να μην βρεις. Κι ο Ολυμπιακός που επείγεται να επιστρέψει στην κορυφή δεν το ρισκάρει. Ακόμα όμως κι αν η δελεαστική πρόταση δεν έρθει, ακόμα κι αν ο Φορτούνης υπογράψει το καλοκαίρι νέο συμβόλαιο είναι ανάγκη ο Ολυμπιακός να βρει παίκτη ο οποίο θα μπορεί έστω σε χρόνο μέλλοντα να τον αντικαταστήσει.

Να βρει έστω έναν τρόπο ανάπτυξης που να μην του είναι απαραίτητος παίκτης με τα χαρακτηριστικά του διεθνούς χαφ. Πρόκειται για ένα «ψάξιμο» που δεν σηκώνει αναβολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ