Το τελικό διαγώνισμα του Μαρτίνς, για το επόμενο ρόστερ

Το τελικό διαγώνισμα του Μαρτίνς, για το επόμενο ρόστερ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει αποφασίσει για όλους. Και αυτή η συνθήκη είναι «συναγερμός» για το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Κάτι λιγότερο από ένας μήνας. Από αύριο Κυριακή στο Αγρίνιο,  ως την 5η του Μάη όταν και πέφτει η αυλαία της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Και ενώ -όπως είναι αναμενόμενο- ήδη τα μεταγραφικά σενάρια δίνουν και παίρνουν αναφορικά με την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό. Οι εβδομάδες που έρχονται δεν είναι στην πραγματικότητα του «πάρε», αλλά του «δώσε». Μια περίοδος που μέσα από τα τελευταία τέσσερα ματς, ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να βγάλει τα οριστικά του συμπεράσματα για όλο το φάσμα του ρόστερ.

Από εκεί ξεκινούν όλα. Από την αξιολόγηση του υπάρχοντος υλικού. Οι αποχωρήσεις στο τέλος της σεζόν, είναι που θα δημιουργήσουν και την τελική λίστα των μεταγραφικών αναγκών. Και από εκεί είναι που θα αρχίζει να ξεδιπλώνεται το νήμα, του σχεδιασμού της επόμενης αγωνιστικής εκδοχής των Πειραιωτών. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει εδώ και εβδομάδες ξεκαθαρίσει στους ποδοσφαιριστές του, πως περιμένει από εκείνους το απόλυτο των βαθμών ως τη λήξη της σεζόν. Προφανώς όμως ο 48άχρονος σε κάποια από αυτά τα ματς θα θελήσει να δώσει ευκαιρίες σε εκείνους  που δεν έχουν ως τώρα πολύ χρόνο συμμετοχής.

Βεβαίως δεν μπορεί να έχουν πολλά «παράπονα» οι Ερυθρόλευκοι από την διαχείριση του προπονητή τους. Έδειξε και απέδειξε ο Μαρτίνς πως το rotation το θεωρεί εργαλείο στα χέρια του. Εμπιστεύθηκε λοιπόν κατά την διαδρομή σχεδόν όλους τους διαθέσιμους. Σίγουρα όμως όπως είναι λογικό προέκυψαν κάποιες «ανισορροπίες» και αυτές δεν αποκλείεται -εν μέρει- να καλυφθούν σε αυτές τις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός ακριβώς επειδή άλλαξε σχεδόν τα πάντα μέσα στη σεζόν, δεν έχει συμβόλαια που λήγουν στο καλοκαίρι που έρχεται. Η απόφαση του λοιπόν για το ποιοι θα παραμείνουν στο ρόστερ, και ποιοι θα αποχωρήσουν είναι 100% δική του. Εξαιρούνται βεβαίως οι δανεικοί (Σα, Λοντίγκιν, Χασάν, Μιράντα), αλλά και για αυτούς έχουμε την εντύπωση πως ουσιαστικά στο χέρι των Ερυθρόλευκων είναι. Για το τι θέλουν, και τι όχι.

Υπάρχει σαφής διάθεση από πλευράς Πειραιωτών η διαδικασία του σχηματισμού νέου ρόστερ να γίνει γοργά ώστε η προετοιμασία για τη νέα σεζόν (10/6) να ξεκινήσει με την ομάδα δομημένη σε ένα ποσοστό της τάξης του 80%-90%. Και αυτό γιατί τα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινούν νωρίτερα από ποτέ (23-24/7). Είναι όπλο η ομοιογένεια σε αυτή την δύσκολη διαδικασία. Εξ ου και το σχέδιο του Ολυμπιακού, περνά μέσα από αυτή.

Ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές των Ερυθρόλευκων, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ και έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής στην Σούπερ Λιγκ ή και καθόλου: Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που επέστρεψε να κλείσει τη καριέρα του στα χρώματα της καρδιάς του και ο αναπληρωματικός πορτιέρο Γιούρι Λοντίγκιν δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου. Ο Φράνκο Σολδάνο που ουσιαστικά αποκτήθηκε για την επόμενη σεζόν, έχει μόλις 30 λεπτά συμμετοχής. Και ο Θανάσης Ανδρούτσος που έχει αγωνιστεί 123 λεπτά. Θα πάρουν σίγουρα χρόνο οι συγκεκριμένοι σε αυτό το τελευταίο διάστημα. Όπως αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και ο νεαρός Γιώργος Μαρίνος που ο Μαρτίνς τον έχει ξεχωρίσει από τα τμήματα υποδομών και δείχνει ενδιαφέρον για την περίπτωση του.

Ο Μαρτίνς θέλει και του χρόνου ένα ρόστερ με 26-27 ποδοσφαιριστές. Όσους δηλαδή έχει και τώρα στη διάθεση του. Ξέρει όμως ότι για την έναρξη της προετοιμασίας θα πρέπει να υπολογίζει σε μπόλικους επιπλέον. Νικολάου, Ευαγγέλου, Ναουέλ, Βρουσάι, Μάνος, Γούτας, Ιγκόρ, Μανθάτης, Γιάννης Μασούρας, Ραντζέλοβιτς που είναι δανεικοί και βέβαια ο Μπα που αποτελεί εδώ και μήνες την πρώτη μεταγραφή περιμένουν στη σειρά τους. Για μια ευκαιρία. Οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι με την ομάδα στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας που θα γίνει στον Ρέντη. Το θέμα είναι βέβαια ποιοι θα πείσουν τον Πορτογάλο ώστε να συνεχίσουν και παρακάτω. Ποιοι θα βρεθούν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία.

Αν προσθέσει κανείς και κάποιοι παιδιά από την ομάδα Νέων φτάνει εύκολα σε έναν αριθμό 40 ποδοσφαιριστών. Πριν καν πάει η κουβέντα στις μεταγραφές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ