Το βαθμολογικό ψέμα και το καλό… φεγγάρι

Το βαθμολογικό ψέμα και το καλό… φεγγάρι

Ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο επιστρέφει σε υψηλά στάνταρ και όσο κι αν η βαθμολογία λέει ψέματα, δεν μπορεί να του αλλάξει την αγωνιστική πραγματικότητα.

Αν η βαθμολογία έλεγε την αλήθεια, αν δηλαδή η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν είχε κάνει τα τραγικά λάθη πέρσι με αποτέλεσμα η ομάδα να τιμωρηθεί με -6 βαθμούς, οι πράσινοι θα ήταν σήμερα στους 44 βαθμούς. Έναν περισσότερο, δηλαδή, από τον Άρη, από τον οποίο δεν έχασε φέτος, έναν περισσότερο από τον Ατρόμητο, που έχει ματς μαζί του και στον πρώτο γύρο τον κέρδισε και μόλις έξι λιγότερους από την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ από την οποία επίσης δεν έχασε.

Καμιά φορά οι αριθμοί σε οδηγούν στην πραγματικότητα και η πραγματικότητα του φετινού Παναθηναϊκού λέει πως για τις συνθήκες και τα δεδομένα του, είναι μια καλή χρονιά. Όχι τέλεια, αφού οι τιμωρίες της στερούν το δικαίωμα να σβήσει την ευρωπαϊκή της ποινή και στο Κύπελλο αποκλείστηκε από χειρότερη ομάδα, όμως σίγουρα μια σεζόν καλύτερη από πέρσι, που έτσι κι αλλιώς στο γήπεδο μάζεψε λιγότερους βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι χειρότερη ομάδα από τον Άρη, που επί της ουσίας είναι εκείνος που αντί αυτού βγαίνει στην πεντάδα. Και το απέδειξε σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όταν οι πράσινοι ανέβασαν στροφές, κυριάρχησαν. Έφτιαξαν ευκαιρίες, έκλεισαν τις γραμμές τους, σκόραραν δύο πολύ όμορφα γκολ και σε δημιουργία και σε εκτέλεση και ένα ματς που έμοιαζε δύσκολο στο πρώτο ημίχρονο, το μετέτρεψαν σε… περίπατο.

Βοήθησε σε αυτό το ανέβασμα των χαφ του στο δεύτερο μέρος και το γεγονός πως μετά την ανάπαυλα όλη η ομάδα ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, σταμάτησε την εύκολη δημιουργία που ξεκινούσε ο Άρης από την άμυνά του, έγινε περισσότερο aggressive στον τρόπο που πήγαινε στην μπάλα και έμοιαζε με θέμα χρόμου να έρθει το γκολ.

Όταν ήρθε το 1-0, από την εξαιρετική συνεργασία Οικονόμου – Μακέντα – Δώνη, όλα έγιναν πιο εύκολα και το γκολ του Ινσούα ήρθε για να φτιάξει τη βραδιά όλων. Ο Αργεντινός πέτυχε, δίχως αμφιβολία, το γκολ της χρονιάς. Μια φάση που ξεκινάει από τη δική του σκέψη να αφήσει την μπάλα κάτω απ’ τα πόδια του για να φτάσει στον Άλτμαν, που συνεχίζεται με τη διαγώνια κίνηση που κάνει και μπαίνει στον κενό χώρο που έχει δημιουργηθεί στην άμυνα του Άρη και ολοκληρώνεται με σκάψιμο μαγεία. Ζωγραφιά. Μαγεία.

Ατομικά, πλην του Αργεντινού που για ακόμα μια φορά ήταν από τους κορυφαίους και σίγουρα στη σεζόν θα ανακηρυχθεί ο πιο σταθερά καλός ποδοσφαιριστης της ομάδας, εξαιρετικός ήταν και ο Οικονόμου. Πολύ σοβαρός στα αμυντικά του καθήκοντα, κατάφερε αυτή τη φορά να βοηθήσει και επιθετικά και είχε καλές σέντρες προς την περιοχή.

Ο Μακέντα δεν σκόραρε, αλλά βοήθησε πολύ με τα τρεξίματά του και τη γενικότερη δουλειά του στο γηπεδο και είχε και την τέταρτη φετινή ασίστ του, το δίδυμο Κουρμπέλης – Κάτσε έδειξε και πάλι γιατί ο Παναθηναϊκός οφείλει μεταγραφικά να κοιτάξει πρώτα πως θα λύσει αυτό το πρόβλημα αν του φύγει ένας απ’ τους δύο ή και οι δύο, ενώ θετικός ήταν και ο Δώνης.

Γενικά ο Παναθηναϊκός, μετά το πολύ δύσκολο (και πολύμηνο) διάστημα ντεφορμαρίσματος, δείχνει πως μπαίνει στο finish της σεζόν ορεξάτος και σε καλό φεγγάρι. Και στο τελευταίο ματς με τον Παναιτωλικό αξίζουν αυτά τα παιδιά να δουν κόσμο στο γήπεδο που θα τους χειροκροτήσει για τη φετινή τους προσπάθεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ