Ο Ινσούα παίζει σαν να γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους…

Ο Ινσούα παίζει σαν να γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους…

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο εγκαταστάθηκε στο δεξιό πλευρό της άμυνας του Αρη και τον έπιασε κορόιδο. Από εκεί εφορμούσε μόνιμα ο Ινσούα και έβγαιναν πότε ο Οικονόμου πότε ο Μακέντα. Ορισμένες φορές και οι δύο. Ο Σάββας Παντελίδης δεν το πήρε χαμπάρι κι αν το πήρε δεν το αντιμετώπισε

Μπορεί να το σκέφτηκε και να το είπε αλλά και να ήθελε τώρα δεν μπορεί να γίνει. Ο Γιώργος Δώνης σκέφτεται και στέκεται στην δουλειά του. Δεν το έχει στην ιδιοσυγκρασία του να κάνει δημόσιες σχέσεις με την εξέδρα και τους οπαδούς.

Ηταν στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Θα μπορούσε να το έχει κάνει αλλά δεν το έκανε. Δεν υιοθέτησε και δεν μεταχειρίστηκε ποτέ λογικές Λουτσέσκου. Κι αν το ανέφερε μια φορά στην συνέντευξη Τύπου ήταν γιατί είχε ανάγκη να πει ορισμένους φιλόφρονες λόγους για τους παίκτες του που πήραν μεγάλη νίκη επί του Αρη.

Εχω λόγους (καθαρά αγωνιστικούς) να πιστεύω πως αν οι συγκεκριμένοι παίκτες του Αρη φορούσαν τις φανέλες με το τριφύλλι στο στήθος, ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν πολύ ψηλά στην βαθμολογία. Ας μη με οικτίρουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού που διαβάζουν το κείμενο.

Είναι άλλο πράγμα το πώς θα εξελιχτούν παίκτες σαν τον Χατζηγιοβάνη και τον Εμανουηλλίδη κι άλλο τι αντιπροσωπεύουν σήμερα ως ποδοσφαιρικές αξίες. Η ομάδα που είχε μικρότερη ποιότητα ήταν αυτή που πήρε τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός του έτσι κι αλλιώς κοντού ρόστερ και των ελλείψεων (Μαυρομάτης, Μπουζούκης, Κουλιμπαλί) πέταξε στο καναβάτσο τον μπλαζέ Αρη. Κι είναι να απορεί κανείς πως η ομάδα ενός προπονητή –μαχητή εμφανίστηκε στο παγωμένο ΟΑΚΑ να παίζει αφ υψηλού.

Η αγωνιστική υπεροχή του Αρη ήταν απλά αγωνιστική υπεροψία. Πότε κατάφερε να την αποκτήσει ο Αρης δεν κατάλαβα. Την είχε όμως, κι όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις την πλήρωσε. Είναι σίγουρο πως όσο και να προσπαθήσουν στον Παναθηναϊκό δεν μπορούν να έχουν κυκλοφορία μπάλας και πάσες σε κοντινό χώρο όπως κάνουν οι παίκτες του Παντελίδη. Ακόμα και να το θελήσει ο Δώνης, δεν θα μπορέσουν οι συγκεκριμένοι παίκτες να ανταποκριθούν.

Είναι ζήτημα τεχνικής κατάρτισης, ατομικών προσόντων. Τι να το κάνεις όμως. Στο ποδόσφαιρο μετράνε κι άλλα πράγματα. Η δύναμη, το πάθος και φυσική κατάσταση. Στις φάσεις των γκολ, ο Βαλεριάνος δεν έχει τα πνευμόνια να ακολουθήσει τον Μακέντα και τον Ινσούα. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο εγκαταστάθηκε στο δεξιό πλευρό της άμυνας του Αρη και τον έπιασε κορόιδο.

Από εκεί εφορμούσε μόνιμα ο Ινσούα και έβγαιναν πότε ο Οικονόμου πότε ο Μακέντα. Ορισμένες φορές και οι δύο. Ο Σάββας Παντελίδης δεν το πήρε χαμπάρι κι αν το πήρε δεν το αντιμετώπισε. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν τα δυο γκολ του Παναθηναϊκού κι ο Αρης να μείνει με την κυκλοφορία της μπάλας, τις προσποιήσεις του Γκαρσία και τις ντρίπλες του Φετφατζίδη.

Κι επειδή μιλάμε για τεχνική αυτός που έκανε ουσιαστική επίδειξη ήταν ο παθιασμένος μαχητής Ινσούα που παίζει σαν να γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους. Αυτή την εικόνα της ομάδας του, που θύμισε την αντίστοιχη στη διάρκεια του πρώτου γύρου, θέλησε να αναδείξει ο Δώνης κάνοντας μνεία για τους μείον έξι βαθμούς της τιμωρίας. Η απλή αναφορά δεν τον καθιστά Λουτσέσκου. Ας μην ανησυχεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ