Δεν είναι… Μαυρογιαλούρος!

Δεν είναι… Μαυρογιαλούρος!

Ο Πέδρο Μαρτίνς τήρησε στο έπακρον τις εξαγγελίες του και ο Ολυμπιακός παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, προσφέροντας το καλύτερο θέαμα!

Το είπε και το έκανε ο Μαρτίνς. Γιατί όταν είχε έρθει στην Ελλάδα για να αναλάβει τον Ολυμπιακό κι επειδή υπήρχε κάποια προκατάληψη για τους «συντηρητικούς» Πορτογάλους αυτός το ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν  της συγκεκριμένης λογικής και υποσχέθηκε «φουλ επίθεση» για πολλά γκολ και χορταστικό θέαμα.

Από τότε μέχρι τώρα μπορεί να μην έχει συμπληρωθεί ακόμη ούτε χρόνος, όμως το βέβαιο είναι ότι ο προπονητής τήρησε τις δεσμεύσεις του και δεν φέρθηκε σαν… πολιτικός ώστε να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις. Και έμεινε πιστός στις δηλώσεις του αν και στην πορεία της διαδρομής του προέκυψε πρόβλημα στην επίθεση.

Γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεκίνησε φορτσάτος και να πέτυχε επτά γκολ στην Λουκέρνη και τέσσερα στην Μπέρνλι και να πήγε στο 5-0 το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως στην πορεία της διαδρομής φάνηκε να… μικραίνει η εστία για τους παίκτες του. Ήρθε η δυστοκία στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και άνοιξε η κουβέντα για το «πρόβλημα στην επίθεση» που ξεπέρασε και αυτό με τα… κενά στην άμυνα.

Συγκυριακά ο Μαρτίνς έχασε με τραυματισμό δύο σημαντικά του εργαλεία για την αποστολή του γκολ, τον Χασάν και τον Χριστοδουλόπουλο, όμως ακόμη και τις δύσκολες μέρες μας υποσχέθηκε ότι θα το λύσει το πρόβλημα και το κατάφερε με τη δουλειά του. Τα τρία γκολ στην Μίλαν και με σέντερ φορ τον Φορτούνη ήταν η πρώτη απόδειξη, ενώ στο δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός έχει μοιράσει αρκετές τεσσάρες. Σε Λάρισα, Πανιώνιο, ΑΕΚ, Άρη και τώρα πέντε στον Παναιτωλικό, όπως και με τον ΟΦΗ!

Με τον Χασάν να θυμίζει τον Μήτρογλου, αλλά και τον Ολυμπιακό να παίρνει γκολ από όλους τους παίκτες του. Με τον Παναιτωλικό σκόραραν και πάλι οι δύο παίκτες του άξονα, ο Γκιγιέρμε που αξιοποίησε και πάλι τη σέντρα του Φορτούνη, όπως και την προηγούμενη φορά με τον Ατρόμητο και τον Καμαρά που επανήλθε στη δράση, στο δεύτερο ημίχρονο, αντί του Μπουχαλάκη.

Τώρα πια ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα πρόβλημα στην επίθεση-ούτε καν στην άμυνα. Ο Φορτούνης και ο Ποντένσε σχεδιάζουν και οι υπόλοιπο εκτελούν. Και στα μετόπισθεν έχει καθιερωθεί το δίδυμο του μέλλοντος με τους Σισέ και Μεριά, το οποίο δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια στον Ζοσέ Σα. Ίσως εδώ να άργησε να φτάσει σε αυτήν την απόφαση ο Μαρτίνς που φοβήθηκε να βάλει μαζί δύο σχετικά άπειρους, αλλά μήπως τον βοήθησε και η εμπειρία του Βούκοβιτς;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ