ΑΕΚ με κίνητρο, χαρακτήρα και «υπερόπλο»

ΑΕΚ με κίνητρο, χαρακτήρα και «υπερόπλο»

Η ΑΕΚ έχει αλλάξει προς το καλύτερο μετά τη διακοπή, ο Πόνσε συνεχίζει το… βιολί του.

Παιχνίδια όπως το χθεσινό απέναντι στην Ξάνθη μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντικά, στη διαδρομή της ΑΕΚ προς το τελικό κομμάτι της σεζόν. Όχι για την συγκομιδή των βαθμών, που δεν έχουν πλέον ουσία για την Ένωση, αλλά για το πώς θα φτάσει η ομάδα στον τελικό του κυπέλλου. Μπορεί η πρόκριση με τη Λαμία να μην έχει κριθεί τυπικά, όμως δεν μπορώ να βρω τρόπο που η μαχητική ομάδα από τη Φθιώτιδα θα ανατρέψει τα δεδομένα. Ή για να είμαι πιο ακριβής, δεν μπορώ να διανοηθώ πως η ΑΕΚ θα «αυτοκτονήσει», χάνοντας το προβάδισμα που απέκτησε από τον πρώτο ημιτελικό.

Η Ένωση έχει βάλει πλώρη για τον τέταρτο σερί τελικό και το δεύτερο κύπελλο, στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μια αποστολή που αποτελεί μονόδρομο για τους Κιτρινόμαυρους, που πλέον δείχνουν με την αγωνιστική συμπεριφορά ή ακόμα και τις δηλώσεις τους, πως ζουν και αναπνέουν για αυτό το παιχνίδι. Κάτι που πιστοποίησαν και χθες.

Δεν μας έχει συνηθίσει η φετινή ΑΕΚ σε ανατροπές όπως αυτή απέναντι στην Ξάνθη. Η Ένωση φέτος έχει παρουσιάσει κατά βάση ένα πρόσωπο, που έκανε τους περισσότερους να πιστεύουμε στο 1-0 πως το ματς λογικά πηγαίνει προς τον «1». Όμως οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ είχαν αντίθετη άποψη.

Μετά τη διακοπή η Ένωση έχει βρει ρυθμό και κυρίως χαρακτήρα. Στοιχεία που την οδήγησαν και στη χθεσινή νίκη. Η ΑΕΚ έχει βρει κίνητρο για το κύπελλο και φαίνεται πως αυτή η «σπίθα», είναι ικανή για να την κρατήσει σε ένα σταθερό και απόλυτα ικανοποιητικό τέμπο και στο πρωτάθλημα.

Βεβαίως, πέρα από τα παραπάνω, χρειάστηκε για ακόμα μια φορά η κλάση του Έκι Πόνσε. Ο Αργεντινός στράικερ έβαλε ένα τέρμα με τον τρόπο που ξέρουν να κάνουν τα μεγάλα φορ. Χωρίς να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο, αλλά αφού στόπαρε πρώτα την μπάλα υποδειγματικά και με αυτοπεποίθηση.

Είναι… άλλο πράγμα για τα ελληνικά δεδομένα ο Πόνσε και αυτός είναι και ο λόγος που το σενάριο να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στη χώρα μας, δείχνει όλο και πιο δύσκολο. Παραμένει όμως ακόμα… σενάριο. Και όσο υφίσταται αυτό, υπάρχουν συνάμα και ελπίδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ