Η αναδιάρθρωση, η ΕΡΤ και η (τηλεοπτική) πόρτα του ΠΑΟΚ

Η αναδιάρθρωση, η ΕΡΤ και η (τηλεοπτική) πόρτα του ΠΑΟΚ

Στην πιάτσα διακινείται ήδη η πληροφορία ότι ο ΠΑΟΚ -μέσω του προέδρου της ΕΡΤ κ. Δρόσου- έχει ήδη προσεγγίσει τη δημόσια τηλεόραση για να μεταστεγαστεί τηλεοπτικά. Ο δε πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος το είπε καθαρά μιλώντας για τα λεφτά της ΕΡΤ. Πρόκειται για επιχορήγηση. Για γενναία επιχορήγηση.

Αυτή τη φορά δεν πέρασε των ΠΑΕ, όσων ΠΑΕ μπήκαν μπροστά για να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση. Επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και όλοι τελικά αποδέχτηκαν να ισχύσει η απόφαση που πήραν το καλοκαίρι του 2018. Τότε ο λόγος που συμφώνησαν ήταν τα λεφτά της ΕΡΤ. Τώρα πάλι τα λεφτά της ΕΡΤ είναι ο λόγος που τιμούν την υπογραφή τους.

Υπάρχει όμως μια λεπτή διαφορά που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Την αποκάλυψε χωρίς να είναι αυτός ο σκοπός του ο επικεφαλής του Πανιωνίου Χρήστος Δάρας. Εξερχόμενος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εξήγησε ότι ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ έχουν ολοκληρώσει τη συνεργασία τους με το συνδρομητικό κανάλι και ως εκ τούτου θα ψάξουν για νέα συμβόλαια.

Ποιος μπορεί να δώσει παραπάνω λεφτά από ένα συνδρομητικό κανάλι; Μα φυσικά η ΕΡΤ που δεν πληρώνει από το ταμείο της αλλά από τα δικά μας, των φορολογουμένων.

Η NOVA είχε προειδοποιήσει με την επιστολή που έστειλε σε όλους τους φορείς ότι προσανατολίζεται να πληρώσει φέτος λιγότερα από όσα πλήρωνε πέρσι. Αρα, όσοι δεν δεσμεύονται με συμβόλαια έπρεπε να τρέξουν να εξασφαλίσουν νέα με περισσότερα λεφτά. Οσοι θεωρούν την παρατήρηση αυτή, άσχετη με την συναίνεση της Σούπερ Λίγκας στην αναδιάρθρωση είναι μακριά νυχτωμένοι.

Στην πιάτσα διακινείται ήδη η πληροφορία ότι ο ΠΑΟΚ μέσω του προέδρου της ΕΡΤ κ. Δρόσου έχει ήδη προσεγγίσει την δημόσια τηλεόραση για να μεταστεγαστεί τηλεοπτικά. Προφανώς δεν θα είναι μακριά η μέρα που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα επιστρέψει στην ελεύθερη τηλεόραση και συγκεκριμένα τη δημόσια τηλεόραση.

Ο δε πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος το είπε καθαρά. Πρόκειται για επιχορήγηση. Για γενναία επιχορήγηση. Ετσι, διατηρείται μια μακρά παράδοση που θέλει την Πολιτεία, είτε να σβήνει χρέη ΠΑΕ είτε να τους δίνει λεφτά για να φτιάξουν δικά τους γήπεδα. Τέτοιες πρακτικές που κάποτε τις καταδίκαζε, εφάρμοσε και με το παραπάνω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζω ότι ακόμα κι αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν, η ΕΡΤ με τα τρία κανάλια της και το νέο αθλητικό θα μεταδίδει τους  μισούς αγώνες της Σούπερ Λίγκας 1 και όλους τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας 2.

Εκεί που οι ομάδες της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας, έδιναν μάχη μπας και εξασφαλίσουν πενήντα χιλιάδες ευρώ τώρα θα έχουν εξασφαλισμένα οχτακόσια χιλιάρικα τον χρόνο από τα λεφτά της ΕΡΤ, τα δικά μας λεφτά.

Ετσι έχουν τα πράγματα και έτσι εξηγείται η στροφή  της Σούπερ Λίγκας  που θα ήθελε να ισχύσουν όλα αυτά αλλά και να μείνουν οι ΠΑΕ δεκάξι. Μην νομίσετε όμως πως έληξαν όλα και βαδίζουμε σε χαρτογραφημένο έδαφος. Κάθε άλλο.

Στην Σούπερ Λίγκα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν το πρωτάθλημα θα λήγει στις είκοσι έξι αγωνιστικές ή αν θα υπάρξουν πλέι οφ. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τον πρωταθλητή. Θα αναδεικνύεται ο πρωταθλητής από την κανονική σεζόν ή θα αναδεικνύεται από την διαδικασία των πλέι οφ; Θα πάμε με την διαδικασία των πλέι οφ ή θα υιοθετηθεί τρίτος γύρος όπως έχει προτείνει λίγους μήνες  νωρίτερα η πλευρά της ΑΕΚ; Εχει δρόμο ακόμα η αναδιάρθρωση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ