Κύπελλο: Τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κάθε τέσσερα χρόνια

Κύπελλο: Τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κάθε τέσσερα χρόνια

Ο Κώστας Καίσαρης καταθέτει την εξής επαναστατική πρόταση. Το Κύπελλο Ελλάδος να διεξάγεται ανά τετραετία. Όπως οι Ολυμπιακοί, το Μουντιάλ, το Γιούρο και το Κόπα Άφρικα. Με απ ευθείας τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

ΟΛΑ βαίνουν καλώς. Η κατάσταση αργά αλλά σταθερά εξομαλύνεται. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάρει το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Η αναδιάρθρωση είναι γεγονός. Το μείζων θέμα του τελικού του κυπέλλου τακτοποιήθηκε. Ο Βαγγέλης Γραμμένος έσπασε τη σιωπή του κι έδωσε τέλος στα σενάρια. «Ο τελικός θα διεξαχθει στο ΟΑΚΑ. Στο πλέον ασφαλές γήπεδο της χώρας». Πράγματι. Τρεις φορές επιβεβαιώθηκε αυτό εφέτος.

ΚΑΤΙ πήγανε να κανουνε τα αλάνια στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός , αλλά ηττήθηκαν κατά κράτος. Επενέβησαν με δακρυγόνα οι δυνάμεις καταστολής κι αποκατέστησαν τη τάξη. Αποτέλεσμα; Δύο αγωνιστικές κλεισμένων των θυρών ο ένδοξος Δικέφαλος και -3 βαθμούς. Τα ντερβισιλίκια στο ΑΕΚ- Άγιαξ έκαναν διάσημη τη πατρίδα μας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κι επειδή πράγματι επρόκειτο για ψιλοπράματα, η ποινή ήταν πατρικό, στοργικό χάδι , στο μάγουλο. Δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων και ετήσιος αποκλεισμός με διετή αναστολή.

ΣΤΟ πρόσφατο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έγινε ένα ντου στον ερυθρόλευκο πάγκο κι είχαμε στη συνέχεια τις συνήθεις αψιμαχίες με τα όργανα της τάξης. Που για μία ακόμα φορά εξάντλησαν όλα αποθέματα δακρυγόνων. Με τον Γερμαναρά διαιτητή να κάνει κατάχρηση εξουσίας και να διακόπτει το ματς. Αν είναι δυνατόν. Για ψύλλου πήδημα. Εξ ου και η απόφαση της αδέκαστης ελληνικής δικαιοσύνης να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι από εκεί που σταμάτησε.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Αυτή η ιστορία, κάθε χρόνο με τον Τελικό, έχει κουράσει. Τη μία να λένε να γίνει στο εξωτερικό. Ο Γιωργάκης Σαββίδης, να προτείνει τη λύση της Κρήτης με μαθητές. Και γιατί όχι με συνταξιούχους από τα ΚΑΠΗ, άνω των εβδομήντα, λέω εγώ; Τι φοβούνται; Μη τυχόν πλακωθούνε με τις μαγκούρες. Αν υπάρξουν απώλειες από τίποτα εγκεφαλικά, θα διευκολυνθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Από την υποχρέωση της καταβολής των συντάξεων. Για να μην πολυλογούμε λοιπόν η ταπεινότητά μου, έχει να υποβάλλει την εξής, ρηξικέλευθη, επαναστατική μπορείς να πεις πρόταση. Στοπ σ αυτό το ετήσιο καλαμπούρι. Ο θεσμός του κυπέλλου να διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Όπως όλες οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

ΑΥΤΟΙ της ΔΟΕ που κάνουνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανά τετραετία είναι κορόιδα; Αθάνατος και κορόιδο, δεν γίνεται. Η ΦΙΦΑ το Μουντιάλ επίσης κάθε τετραετία. Όπως και η ΟΥΕΦΑ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όπως το Κόπα Άφρικα. Αυτοί είναι δηλαδή οι χαζοί κι εμείς οι ξύπνιοι; Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Αυτό το πράμα κάθε χρόνο με το κύπελλο έχει κουράσει. Στη ρεβάνς ΑΕΚ- Ολυμπιακού, προ τετραετίας να μπουκάρουν μέσα και να το διακόπτουν. Διακοπή και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και να μην κατεβαίνει ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς. Ο Καλφόγλου να μετράει γκολ του Ενρίκε στον τελικό μία όργια οφ-σάιντ. Γεγονός που υποχρέωσε τον διοικητικό ηγέτη να χαλάσει το στόμα του. Και να αναφερθεί σε στημένο και αλήτη λάισμαν. Έτσι κι αρχίζεις να μετράς χάνεις το λογαριασμό.

ΝΑ τρενάρει τον τελικό ο Χαραλαμπος Σταύρος Κοντονής, για να βάλλει διαιτητή και βοηθούς της αρεσκείας του. Και να γυρνάνε από τις παραλίες οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για να παίξουνε. Τη μία να γίνεται στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων, την άλλη στο Βόλο με κόσμο και να σκοτώνονται. Ήρθε η ώρα λοιπόν όλα αυτά να πάρουν ένα τέλος. Να σταματήσουν η γελοιότητα κι το καραγκιοζιλικι. Αυτό το κουκλοθέατρο. Να ανακτήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο το χαμένο του κύρος. Να διεξάγεται ο θεσμός ανά τετραετία. Όπως όλες οι μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Ολυμπιακοί Αγώνες, Μουντιάλ, Γιουρο. Ο κυπελλούχος θα είναι τετραετίας.

ΔΕΝ τελειώσαμε όμως. Κύπελλο μία φορά στα τέσσερα χρόνια δε σημαίνει ότι θα συνεχιστεί αυτή η φαρσοκωμωδία; Με προκριματικούς σε ομίλους. Και με διπλά παιχνίδια στις φάσεις των 16 των 8 και στους ημιτελικούς. Ποιος ο λόγος αυτής της ταλαιπωρίας. Καταργούνται όλα αυτά και θα γίνεται μία και καλή ο τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Έτσι η αλλιώς αυτοί δεν παίζουνε κάθε χρόνο; Η ΑΕΚ μάλιστα θα φτάσει εφέτος στον τελικό για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

ΟΡΙΖΟΥΜΕ δηλαδή ευθύς εξ εξ αρχής τον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και καθαρίζουμε. Κι αποφεύγουμε όλη αυτή τη φασαρία. Να φωνάζει ο Παναθηναϊκός για τον Κίζα. Να φωνάζει (αλλά λιγότερο ο Σπανός γιατί είναι ευγενής} για γκολ οφ-σάιντ στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Να υποχρεώνεται εκτεθεί κι να γίνεται ρεζίλι ο κορυφαίος Σιδηρόπουλος για να φύγει με το διπλό η ΑΕΚ εφέτος από το Περιστέρι. Να βάζει γκολ,οφ-σάιντ τις προάλλες ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Για να μην πάμε πιο πίσω, κάθε φορά που βρεθήκανε σε διπλά παιχνίδια Ολυμπιακός- ΑΕΚ.

ΟΛΑ αυτά λοιπόν σταματάνε. Κόβονται μαχαίρι. Ποιος ο λόγος για προημιτελικούς και τελικούς όταν είναι δεδομένο ότι στον τελικό θα φτάσουν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Ποιος ο λόγος να εκτίθενται οι Έλληνες διαιτητές. Μία φορά στα τέσσερα χρόνια λοιπόν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στον τελικό και καθαρίσαμε.

Στη μουσική επιλογή, Cadillac Kings- Cadillac Shake

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ