Ο Πέδρο Μαρτίνς «έκλεισε» ένα χρόνο στον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς «έκλεισε» ένα χρόνο στον Ολυμπιακό

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού ακριβώς πριν ένα χρόνο, ο ζήλος που δείχνει ο Μαρτίνς και οι... ατελείωτες ώρες στο Ρέντη όπως τον καιρό που ήρθε στην Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς πριν ακόμα ολοκληρωθεί η περασμένη αγωνιστική περίοδος. Για την ακρίβεια πριν από ένα χρόνο (9 Απριλίου 2018) γίνονταν η επισημοποίηση της πρόσληψης του 49χρονου προπονητή στους ερυθρόλευκους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε έρθει μάλιστα από τον περασμένο Απρίλη στην χώρα μας, παρακολουθούσε προπονήσεις και τα τελευταία παιχνίδια των ερυθρόλευκων και περνούσε… αμέτρητες ώρες στο Ρέντη.

Ήθελε να έχει μια πλήρη εικόνα της ομάδας που αναλαμβάνει και ήθελε να σχεδιάσει τα πάντα για να δημιουργήσει το σύνολο που είχε στο μυαλό του.

Ο ζήλος που είχε επιδείξει ο Πορτογάλος προπονητής ήταν ένα στοιχείο που είχε κάνει θετική εντύπωση στους ιθύνοντες του Ολυμπιακού. Όλοι είχαν να πουν για την εργατικότητα του Μαρτίνς και για τις ώρες δουλειάς στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Αυτό όμως που έχει εντυπωσιάσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι ότι ο Πορτογάλος προπονητής δείχνει την ίδια εργατικότητα, την ίδια αφοσίωση σα να είναι η πρώτη του μέρα στους ερυθρόλευκους.

Ο Μαρτίνς δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα σε όλα τα θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό της ομάδας του λιμανιού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κι όταν λέμε για όλα τα θέματα δεν αναφερόμαστε μόνο σε μεταγραφές.

Ασφαλώς και ο Πορτογάλος προπονητής ασχολείται και μάλιστα πολύ με τους μεταγραφικούς στόχους των πειραιωτών. Είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με την διοίκηση του συλλόγου αλλά παράλληλα δίνει μεγάλη προσοχή σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι ο τρόπος με τον οποίο έψαξε το θέμα της προετοιμασίας των ερυθρόλευκων ο Πορτογάλος. Ο Μαρτίνς είχε πολλές συζητήσεις με τους συνεργάτες του για να καταλήξουν στις αποφάσεις.

Είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται ο προπονητής του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν και τα στοιχεία στα οποία εστιάζει για να παρουσιάσει μια ακόμα καλύτερη ομάδα για τη νέα χρονιά.

Είναι οι πολλές ώρες που βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο των ερυθρόλευκων, σχεδιάζοντας νέα πράγματα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Είναι οι συζητήσεις του με τους παίκτες της ομάδας, είναι η παρακολούθηση παικτών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και το τσεκάρισμα των δανεικών παικτών που έχει δώσει η ομάδα του Πειραιά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει σα να είναι η «πρώτη» του μέρα στον πάγκο του Ολυμπιακού κι αυτό φανερώνει για ποιο λόγο οι ιθύνοντες της ομάδας του λιμανιού περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τον Πορτογάλο προπονητή.

Τα όσα όμως προαναφέραμε είναι μέρος της καθημερινότητας του 49χρονου τεχνικού και αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός δεν παίζει φυσικά… τυχαία την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός προσφέρει θέαμα γιατί δουλεύει και προσπαθεί να παρουσιάσει νέα πράγματα στο παιχνίδι του.

Ο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που έχει πίεση και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Γι’ αυτό και δουλεύει σα να πήγε για πρώτη μέρα στο Ρέντη, όπως πέρυσι τέτοιο καιρό. Κατάφερε πολλά σ’ αυτό τον χρόνο ο Πορτογάλος κόουτς κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ