ΑΕΚ: Του στόπερ «καίει» όσο και του φορ

ΑΕΚ: Του στόπερ «καίει» όσο και του φορ

Η ΑΕΚ πέρα από γκολτζή, είναι αναγκασμένη να αναζητήσει και στόπερ-ηγέτη το καλοκαίρι, προσθέτοντας στα μετόπισθεν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει κανείς από τους αμυντικούς της.

Τις τελευταίες μέρες η κουβέντα για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ περιστρέφεται γύρω από το θέμα του σέντερ φορ. Του παίκτη που από τη νέα σεζόν θα ηγηθεί της γραμμής κρούσης της ομάδας, με τις απαιτήσεις για τον συγκεκριμένο ρόλο να είναι πάρα πολύ υψηλές. Κάτι απολύτως λογικό, αν αναλογιστούμε τι επιθετικούς έχει η Ένωση στις τάξεις της, την τελευταία τριετία.

Τα δύο σούπερ χρόνια του Αραούχο διαδέχθηκε το… ακόμα πιο σούπερ που διανύει ο Πόνσε, με αυτές τις δύο περιπτώσεις να βρίσκονται σταθερά στο προσκήνιο. Προσωπική άποψη είναι πως καμία από τις δύο δεν δείχνει εύκολο να προχωρήσει, με εκείνη του Πόνσε μάλιστα να «καίγεται» όσο περνά ο καιρός.

Με τα όσα έχει κάνει φέτος ο Αργεντινός στράικερ, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ έχει πειστεί για τις δυνατότητές του και επιθυμεί να τον διατηρήσει στις τάξεις της και μετά το καλοκαίρι. Κάτι που πάντως δεν δείχνει απλό. Ο Πόνσε δεν δείχνει ιδιαίτερα «ζεστός» με την προοπτική να παραμείνει κάτοικος Ελλάδας, καθώς θα ήθελε να αγωνιστεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ενώ ακόμα και αν πειστεί από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα με τη Ρόμα. Που είναι θετική στον να τον παραχωρήσει, ωστόσο με ένα ποσό που ξεπερνά τις οικονομικές δυνατότητες της Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του φορ είναι στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος, όμως εκεί, εκτιμώ πως θα βρεθεί σύντομα και εκείνο του στόπερ. Βάσει της εικόνας των αμυντικών της ΑΕΚ φέτος, είναι σαφές πως ο Δικέφαλος στερείται ενός στόπερ με ταχύτητα και δυναμισμό. Ενός ποδοσφαιριστή που θα έχει την ηγετική προσωπικότητα να… μπει στα παπούτσια του Τσιγκρίνσκι, το διάστημα που ο επιρρεπής στους τραυματισμούς Ουκρανός θα βρίσκεται εκτός.

Τέτοιος παίκτης δεν υπάρχει στο δυναμικό της ΑΕΚ. Ο Οικονόμου δείχνει να είναι ο πιο σταθερός από τους υπάρχοντες, όμως τα χαρακτηριστικά του δεν «κουμπώνουν» στο στιλ του αμυντικού που αναζητά η Ένωση. Ενώ οι Τσόσιτς, Σβάρνας, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μπουν στην παραπάνω κουβέντα.

Το θέμα της ενίσχυσης των μετόπισθεν εκτιμώ πως είναι για την ΑΕΚ το ίδιο σημαντικό με εκείνο της προσθήκης στην επιθετική γραμμή ενόψει της νέας σεζόν. Αφού βάσει των όσων έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής και με το… δείγμα να είναι απόλυτα ασφαλές, γίνεται σαφές πως η Ένωση έχει ανάγκη από μια κίνηση ικανή να κάνει τη διαφορά για το κέντρο της άμυνάς της. Τέτοια θα μπορούσε να είναι σίγουρα ο Ογκνιέν Βράνιες, όμως για να τεθεί ουσιαστικά θέμα επιστροφής του Βόσνιου στους Κιτρινόμαυρους, απαιτούνται προς το παρόν πολλά βήματα. Τα περισσότερα, από τη μεριά του παίκτη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ