Η ιστορία δεν έχει τέλος, μόνο αρχή

Η ιστορία δεν έχει τέλος, μόνο αρχή

Η ΑΕΚ κλείνει τα 95 χρόνια της, με τα μεγαλύτερα κεφάλαια του τεράστιου βιβλίου της ιστορίας της να μην έχουν ακόμα γραφτεί.

Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή. Είναι η μέρα που η ΑΕΚ, αυτό που πρεσβεύει ως ομάδα και αυτό που οδηγεί τόσες και τόσες γενιές να αγαπούν αυτή την ιδιαίτερη διχρωμία του κίτρινου και του μαύρου, έχει γενέθλια. Η Ένωση, είναι πλέον μια «κυρία», ετών 95. Ώριμη, αλλά συνάμα «διψασμένη».

Το βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΚ είναι τεράστιο και βαρύ. Όμως ακόμα έχουν να γραφτούν πολλά κεφάλαια. Πιθανότατα, τα μεγαλύτερα. Η ΑΕΚ πλησιάζει στον έναν αιώνα ζωής. Έναν αιώνα που θα την βρει στο δικό της γήπεδο, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε ένα γήπεδο-στολίδι, που θα αποτελεί το «σπίτι» της για τα επόμενα χρόνια της ζωής της.

Η ΑΕΚ που ταλαιπωρήθηκε, που είναι μέχρι και τώρα «άστεγη», που βρέθηκε μακριά από τις μεγάλες κατηγορίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, είναι πλέον πιο ισχυρή από ποτέ. Έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και κοιτάζοντας μονάχα μπροστά. Στα όσα έρχονται.

Μέσα σε αυτά τα 95 χρόνια η ΑΕΚ τα έχει ζήσει όλα. Τίτλους, δόξα, πίκρες. Το μεγαλύτερο κατόρθωμά της όμως, είναι η σταθερή πηγή δύναμης που έχει αποκτήσει. Μια δύναμη που προέρχεται από τον κόσμο της. Έναν κόσμο που λόγω της… ιδιαιτερότητας στην αγάπη του για την ομάδα, συνηθίζει να είναι κοντά της στα δύσκολα. Όχι στα καλά και στα ωραία.

Αυτός ο κόσμος, που παρέμεινε στο πλευρό της ακόμα κι όταν η Ένωση βρέθηκε στα τάρταρα. Ο κόσμος που πέρυσι έκανε τη Νέα Φιλαδέλφεια να μοιάζει μικρή για να τον χωρέσει, πανηγυρίζοντας το πρώτο πρωτάθλημα της επιστροφής. Τον τίτλο που πανηγυρίστηκε στον χώρο που θα γιορταστούν και οι επόμενοι. Με τις φιέστες που θα ακολουθήσουν να μην γίνονται όμως στη Ριζούπολη, αλλά στην «Αγια-Σοφιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ