Παναιτωλικός – Ολυμπιακός : Tα κλειδιά στον Ανσαριφάρντ!

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός : Tα κλειδιά στον Ανσαριφάρντ!

Ο Γιώργος Χελάκης επιχειρεί να πείσει ότι ο Καρίμ είναι ο καλύτερος σέντερ φορ σε κίνηση του πρωταθλήματος και ο λόγος που πέρασε ο Ολυμπιακός από το Αγρίνιο.

Το ξέρω, θα θεωρηθεί υπερβολή. Ο Φορτούνης έβαλε δυο γκολ. Ο Τζούρτζεβιτς έβαλε μια γκολάρα με κεφαλιά. Ο Ρομαό πάτησε κάθε σπιθαμή του γηπέδου. Όλα αυτά καλά και άγια.

Η κίνηση του Ανσαριφάρντ στην πλάτη του Μόρα και η προσποίηση με την οποία τον ξεραίνει μέσα στην μικρή περιοχή είναι η στιγμή που κρίνει το ματς. Μπορεί να έφαγε την προσποίηση το βαρύ κορμί του Βαγγέλη και να μην εκτιμηθεί δεόντως ότι ο Ιρανός φορ την έκανε. Ότι στην συνέχεια δεν «τυφλώθηκε» από το μεγαλείο της ενέργειάς του και είδε που βρισκόταν ο Φορτούνης για να του την στρώσει!

Και κάτι ακόμα: Να σκεφτούν και να απαντήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού αν κάποιος άλλος από τους επιθετικούς της ομάδας τους διαθέτει το ξεπέταγμα και την ταχύτητα για να προλάβει την μπάλα στο λάθος γύρισμα του Μόρα και να την στείλει στα δίχτυα. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που υποτιμήθηκε βάναυσα από την ομάδα του και τους προπονητές Μπέντο και Χάσι είναι ένας αποτελεσματικός σέντερ φορ που ενδιαφέρεται να σκοράρει αλλά παίζει κυρίως για την ομάδα του.

Μπορεί να μην έλαμψε στο ισπανικό πρωτάθλημα αλλά για το ελληνικό φτάνει και περισσεύει. Μπορεί ο Τάκης Λεμονής να μην έχει (ακόμα) μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό αλλά του πιστώνεται η αναγέννηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Του καλύτερου σέντερ φορ σε κίνηση που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν οι ερυθρόλευκοι έχουν έξι βαθμούς στα τελευταία δυο παιχνίδια το οφείλουν στην κίνηση και την προσποίηση που διαθέτει ο συγκεκριμένος σέντερ φορ. Κι ας είναι τα λεφτά που παίρνει λιγότερα και από το υπόλοιπο που προκύπτει αν από τα λεφτά του Εμενίκε αφαιρέσεις εκείνα που παίρνει ο Τζούρτζεβιτς.

Να είμαστε εξηγημένοι. Αλλά κείμενα θα γράφαμε όλοι αν δεν μεσολαβούσαν οι κινήσεις του Καρίμ. Φαντάζομαι ότι εκτός από εμάς θα το έχει ήδη αντιληφθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού. Καλά είναι τα πανηγύρια και οι υπερθετικοί για το  εντυπωσιακό πέρασμα από το Αγρίνιο. Ο Ανσαριφάρντ είναι αυτός που δεν επιτρέπει να γίνουν συζητήσεις για τον ποδοσφαιρικό νεολογισμό του Λεμονή να παρατάξει την ομάδα του χωρίς εξτρέμ στο δεύτερο ημίχρονο , με τρία δεκάρια πίσω από τον Καρίμ.

Εκεί που οι παίκτες προσπαθούσαν να καταλάβουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται, λύθηκε ο γόρδιος δεσμός από τον πιστό μουσουλμάνο που φρόντισε να ευχαριστήσει τον Αλλάχ μετά το γκολ που πέτυχε. Κι κόουτς θα πρέπει να απευθύνει κάποιες ευχαριστίες αν όχι στον Αλλάχ τουλάχιστον στον Καρίμ. Και να παραδεχτεί ότι ή άμυνα του Ολυμπιακού δεν έχει το Θεό της. Μπορεί με ένα ατομικό λάθος να βάλει τον αντίπαλο στο παιχνίδι και να βυθίσει την ψυχολογία της ομάδας. Ο Ολυμπιακός ζει επικίνδυνα από τις επαναλαμβανόμενες επιπολαιότητες της άμυνάς του.

Όταν όμως είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό και δεν βλέπεις ότι ο αντίπαλός συνάδελφός σου σημαδεύει τον αργό αμυντικό σου χαφ και επιχειρεί να παίξει κάθετα τότε θα περιμένεις σε κάθε ματς να βρίσκεται κάποιος που να σε σώζει. Στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός ήταν δυο ομάδες . Μια που έκανε επίθεση και οι παίκτες της ξεχείλιζαν από ποιότητα και προσόντα. Μια που έκανε άμυνα και βρισκόταν μονίμως εκτεθειμένη. Όσο όμως θα βρίσκονται λύσεις δεν είναι σωστό να μιζεριάζει κανείς μιλώντας για την αμυντική ευπάθεια.

Ο πρωταθλητής δεν έχει ακόμα διαμορφώσει την αγωνιστική του ταυτότητα για αυτό και υπάρχουν τόσοι πειραματισμοί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Έχει όμως την ποιότητα των παικτών του για να βρίσκει τις λύσεις. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι ένας από αυτούς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ