Το «εύκολο» θα το ορίσει ο Παναθηναϊκός

Το «εύκολο» θα το ορίσει ο Παναθηναϊκός

Μεγαλύτερη δοκιμασία απ’ ό,τι πιστεύει ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στη σημερινή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι δεν χαρίζεται σε αντιπάλους του στις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο Γιώργος Δώνης, παράλληλα, θέλει όσο τίποτα άλλο να κλείσει η ομάδα του με τρεις νίκες τη σεζόν και θα αναλύσουμε τους λόγους. Το ότι δήλωσε τους Γιόχανσον, Κουρμπέλη, Ινσούα να εκτίσουν την ποινή τους στο ματς με τον ΟΦΗ είναι απολύτως λογικό. Ο Σουηδός είχε τιμωρηθεί νωρίτερα και δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια. Δηλώθηκε με Απόλλωνα και ΟΦΗ. Τα δύο θεωρητικά πιο εύκολα ματς της ομάδας. Ο Κουρμπέλης έπρεπε να λείψει σε δύο από τα τέσσερα παιχνίδια που απέμεναν μετά τη Ριζούπολη. Με Άρη, ΟΦΗ, Ατρόμητο και Παναιτωλικό, οποιοσδήποτε θα επέλεγε να έχει τον διεθνή μέσο κόντρα στους Θεσσαλονικείς και τους Περιστεριώτες.

Με τον δυνατό Ατρόμητο θέλει να έχει ο Δώνης και τον Ινσούα γι’ αυτό θα λείψει με τον ΟΦΗ και τον αδιάφορο Παναιτωλικό. Δεν νομίζω να είχε άλλος προπονητής ή φίλαθλος διαφορετικές επιλογές. Το να θεωρούν κάποιοι, λοιπόν, ότι έμειναν επίτηδες εκτός οι συγκεκριμένοι παίκτες με τον ΟΦΗ είναι αστείο. Για τους τραυματίες Μπουζούκη, Μαυρομμάτη, Κουλιμπαλί, Βέργο δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι διαφορετικό. Δεν έχουν απλές ενοχλήσεις, αλλά αντιμετώπισαν μυϊκά θέματα και οι πρώτοι απουσιάζουν αρκετό καιρό.

Ο ΟΦΗ σαφώς και είναι ο πιο αδύναμος αντίπαλος από τους τρεις που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός έως το τέλος του πρωταθλήματος. Είναι, όμως, μία ομάδα που παίζει για την παραμονή της κι όσες τρανταχτές αδυναμίες και να έχει, ιδιαίτερα στην άμυνα, δεν μπορείς να την υποτιμήσεις. Μην ξεχνάμε ότι το «τριφύλλι» φέτος δέχθηκε μόνο μία φορά τρία γκολ σε έναν αγώνα κι αυτή ήταν από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Το παιχνίδι στα χαρτιά είναι εύκολο. Αυτό, όμως, θα το ορίσει ο Παναθηναϊκός. Στην ενδεκάδα θα υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής φέτος κι αυτό πάντα μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της ομάδας, ειδικά απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που κατεβαίνει να δώσει μία μάχη ζωής ή θανάτου. Δεν θα έχει επίσης την πίεση της έδρας, αφού το γήπεδο θα είναι άδειο. Σε κάθε περίπτωση το «τριφύλλι» θα πρέπει να παραταχθεί με πάθος. Αν δει το ματς ως μία απλή διαδικασία μπορεί να το πληρώσει και να δώσει αφορμή για σχόλια σε περίεργους. Άδικο θα έχουν όσοι σκεφτούν πονηρά, ωστόσο, άντε να πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Στο ενδεχόμενο στραβής, απλώς να επισημάνω ότι ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο γύρο δεν νίκησε εντός έδρας την ΑΕΛ κι ενώ στο 2’ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 και με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Το «τριφύλλι», επίσης, με τρεις νίκες στα ματς που απέμειναν τερματίζει στη τέταρτη θέση. Ό,τι κι αν κάνουν οι υπόλοιποι. Εννοείται, εντός γηπέδου. Έχει περισσότερους κερδισμένους βαθμούς από τον Άρη και βρίσκεται δύο πίσω από τον Ατρόμητο, τον οποίο αν νικήσει στο Περιστέρι τον προσπερνάει. Ουσιαστικά δηλαδή θα έχει πετύχει τον βασικό στόχο που είχε στην αρχή της σεζόν, ανεξάρτητα αν η τελική βαθμολογία μπορεί να τον παρουσιάζει έκτο. Κι έχω τονίσει ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία, για την επόμενη περίοδο, των παικτών και των Νταμπίζα, Δώνη που έστησαν την ομάδα κι έβαλαν σ’ εφαρμογή ένα δύσκολο πρότζεκτ.

Επιπλέον, είναι σημαντικό και για τα παιδιά που δεν έχουν παίξει πολύ, σε τέτοια ματς με τον αντίπαλο να έχει ισχυρό κίνητρο, να δώσουν ό,τι μπορούν και να αποδείξουν ότι έχουν μέλλον στην ομάδα. Το αποψινό ματς σε κάθε περίπτωση, αποτελεί πιο σκληρή δοκιμασία απ’ ό,τι πιστεύει κάθε φίλος του Παναθηναϊκού. Το να νικάς σε αυτούς τους αγώνες πολλά «μπράβο» δεν θ’ ακούσεις. Αν δεν νικήσεις, όμως, μπορεί ν’ ακούσεις πολλά, που θα σου προκαλέσουν εκνευρισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ