Ολυμπιακός: Έρχεται η νέα αυτοκρατορία!

Ολυμπιακός: Έρχεται η νέα αυτοκρατορία!

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια όμως ο Ολυμπιακός που «χτίστηκε» από την αρχή το περασμένο καλοκαίρι είναι πλέον πανέτοιμος. Και από τη νέα σεζόν μηδενίζει το κοντέρ…

Τα φώτα είναι στραμμένα στο φετινό πρωταγωνιστή. Ο ΠΑΟΚ περίμενε πως θα πανηγυρίσει από απόψε το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Η Λάρισα όμως έπαιξε όπως δεν έπαιζαν πολλές από τις άλλες ομάδες της Λίγκας και κατάφερε να τον σταματήσει.

Το τελετουργικό της επιστροφής χάλασε, απλά και μόνο. Ο ΠΑΟΚ θα πάρει την επόμενη αγωνιστική, στις 21 Απριλίου, το πρωτάθλημα στην Τούμπα απέναντι στον Λεβαδειακό. Περίμενε 34 χρόνια θα περιμένει λίγες μέρες ακόμη. Όπως και να έχει, άσχετα με τους λόγους που συνέβαλλαν στην επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, αξίζουν πάντα συγχαρητήρια στον πρωταθλητή.

Ο ΠΑΟΚ με το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και την δυναμική που του προσφέρει ο Ιβάν δείχνει να μην αρκείται απλά και μόνο σε ένα πρωτάθλημα, όπως συνέβη για παράδειγμα με την ΑΕΚ του Μελισσανίδη.

Τα περί… αυτοκρατορίας του ΠΑΟΚ έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να λέγονται και να γράφονται. Και είναι απολύτως λογικό να το πιστεύουν στον ΠΑΟΚ και οι γύρω του ΠΑΟΚ με βάση την καλή ομάδα που έχουν δημιουργήσει και την δυναμική που έχει στα κέντρα αποφάσεων, συν τον «αέρα» του Ιβάν. Από την άλλη ακούγεται λίγο περίεργα ένας σύλλογος που έχει πάρει τρία πρωταθλήματα σε 93 χρόνια ζωής να ονειρεύεται αυτοκρατορία.

Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν βεβαίως. Αν μιλάγαμε άλλωστε έχοντας στο «τραπέζι» τον περσινό Ολυμπιακό δεν θα διαφωνούσαμε και ιδιαίτερα. Η ΑΕΚ άλλωστε δεν δείχνει καμιά ιδιαίτερη «ζέστη» να ισχυροποιηθεί αγωνιστικά έχοντας στο επίκεντρο το γήπεδο, ο Παναθηναϊκός δεν έχει σωτηρία για να γίνει ξανά κανονικός Παναθηναϊκός, άρα θα έπαιζε χωρίς αντίπαλο.

Για κακή τύχη του ΠΑΟΚ όμως και των ονείρων περί αυτοκρατορίας, ο Ολυμπιακός δεν είναι ο περσινός.

Είναι ο Ολυμπιακός που «χτίστηκε» από την αρχή το καλοκαίρι, «πλήρωσε» τα λάθη του, την ατυχία του, την… εξυγίανση, «ζυμώθηκε» με ψυχραιμία και ποδοσφαιρική λογική, άντεξε τους έντονους «κραδασμούς», αναγκάστηκε να παίξει με την πλάτη στον τοίχο (-6) στην Τούμπα εξαιτίας όλων των παραπάνω γεγονότων, αλλά τελικά βγήκε όρθιος από την συνολική «μάχη» με την ιστορία του.

Γιατί ο Ολυμπιακός που στον δεύτερο γύρο έχει μόνο νίκες εκτός της Τούμπας, ο Ολυμπιακός που έκανε το 8Χ8 στο σερί του, ο Ολυμπιακός που αγγίζει τα 100 γκολ φέτος, ο Ολυμπιακός που «έκρυψε» την μπάλα και με την Ξάνθη βάζοντας μόνο 4 γκολ, ο Ολυμπιακός που είναι απόλαυση να παρακολουθείς, έχει κερδίσει το δικαίωμα της επόμενης μέρας παρότι δεν ήρθε κανένας τίτλος στον Πειραιά.

Γράφει ιστορία γιατί απλά άπαντες στον Ολυμπιακό βλέπουν ποδοσφαιρικά την επόμενη ημέρα.

Ο Ολυμπιακός πλέον δεν είναι νέα ομάδα. Είναι μια έτοιμη ομάδα με έναν προπονητή που έμαθε πολλά, πρόσφερε πολλά και θα είναι πανέτοιμος για τη νέα σεζόν. Ο Ολυμπιακός πλέον είναι έτοιμος αγωνιστικά και με 2-3 καλές «πινελιές» στις μεταγραφές του χρόνου θα συνεχίζει να βγάζει «μάτια».

Με την διαφορά πως δεν θα έχει προηγηθεί το ξεκίνημα που είχε φέτος και αναγκάστηκε να κυνηγάει τον ΠΑΟΚ.

Του χρόνου ως έτοιμη ομάδα ο Ολυμπιακός είναι μαθηματικά δεδομένο πως θα μπει με «αέρα» στο πρωτάθλημα. Έχοντας άλλωστε το ειδικό βάρος που δεν έχει κανένας άλλος σύλλογος στην χώρα, πόσο δε μάλιστα ο ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει τις βάσεις για να μηδενίσει το κοντέρ. Το πήραν το πρωτάθλημα που έψαχναν δεκαετίες οι δικέφαλοι. Το πώς δεν έχει αυτή την στιγμή καμία σημασία.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε ποδοσφαιρικά και ας μην δικαιώθηκε φέτος. Θα δικαιωθεί, γιατί το ποδόσφαιρο στο τέλος επικρατεί. Και ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα και είναι στο χέρι του να αρχίσει από τη νέα σεζόν την νέα «αυτοκρατορία». Αρκεί να μείνει προσηλωμένος στο πλάνο που φέτος οδήγησε τον κόσμο του στο να γεμίσει το Καραϊσκάκη ξανά, ακόμη και σε χρονιά χωρίς τίτλο. Γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού καταλάβει, χαίρετε το ποδόσφαιρο και ξέρει, το βλέπει, το νοιώθει πως τα καλύτερα έρχονται.

Η στέρηση βλέπετε, για να το κλείσω, σε μπερδεύει. Στον Ολυμπιακό είναι άγνωστη αυτή η λέξη όσο και αν κάποιοι που αγνοούν βασικά πράγματα θεωρούν πως δύο χρόνια είναι ικανά να φέρουν κρίση στο μεγάλο λιμάνι.

Θα τα δούμε όλα σύντομα, προς το παρόν απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο και περιμένουμε τα καλύτερα που έρχονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ