Άρης: Τα καλύτερα είναι μπροστά

Άρης: Τα καλύτερα είναι μπροστά

Η 5η θέση δεν μειώνει την επιτυχημένη επιστροφή της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης θα είναι πέμπτος στην τελική βαθμολογία της πρώτης σεζόν κανονικότητας, μετά από τέσσερα πέτρινα χρόνια και ακόμη δύο ακροβασίας στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό όμως δεν μειώνει σε τίποτα την επιτυχημένη έκβαση της περιόδου ούτε την τεράστια προσπάθεια που έκαναν και κάνουν οι κιτρινόμαυροι.

Το ματς με τον Ατρόμητο στο Κλεάνθης Βικελίδης, έδειξε κατά τη γνώμη μου δυο πράγματα. Πρώτον ότι η ομάδα δεν συμβιβάζεται με την ήττα και… αρρωσταίνει όταν αυτή έρχεται. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν από πλευράς διάθεσης, δυνάμεων, προσπάθειας τα πάντα. Σε ένα πολύ δύσκολο τερέν για οργανωμένο ποδόσφαιρο και ιδιαιτέρως για παιχνίδι μιας επαφής, δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς, αλλά έφυγαν από το γήπεδο έχοντας αφήσει όλες τις δυνάμεις τους.

Το δεύτερο είναι το συμπέρασμα πως… πράγματι οι κινήσεις που μοιάζει ότι θα δρομολογηθούν για να αποκτήσει το προφίλ της νέας σεζόν το σύνολο του Σάββα Παντελίδη, θα γίνουν στις σωστές θέσεις.
Ο Άρης είχε θέμα στα άκρα της άμυνάς του. Κι εκεί θα γίνει κίνηση.Είχε θέμα στον άξονα με έναν χαφ box to box που του λείπει για να κουβαλήσει τη μπάλα από τη μία περιοχή στην άλλη. Θα γίνει κίνηση κι εκεί.

Είναι σωστό το συμπέρασμα πως η ομάδα θα ήθελε έναν ακόμη ακραίο επιθετικό για να μπορούν να ανασαίνουν ο Λάρσον και ο Ματέο. Θα περιμένει το Γκάμα και ίσως αποκτήσει και παίκτη.
Στην επίθεση, υπάρχει λειψανδρία. Ο Γιουνές δεν μπόρεσε να γίνει σημείο αναφοράς και ο Ντιγκινί δεν είναι στράικερ, άσχετα αν έχει επωμιστεί το φορτίο αυτό σε μεγάλο μέρος της χρονιάς.

Ο Άρης είναι καλά. Σφραγίζει εισιτήριο ευρωπαϊκής συμμετοχής, είναι μια ομάδα που έχει αρχές στο γήπεδο ακόμη και όταν το παιχνίδι δεν τον εξυπηρετεί δεν παραιτείται από την προσπάθεια με τον τρόπο που τον χαρακτηρίζει ως γκρουπ. Το εύκολο θα ήταν να παίξει μια ώρα με… γιόμες.

Θα έχει την ευκαιρία να φτιάξει την εικόνα του στα τελευταία δυο ματς και αμέσως μετά θα αρχίσει τη δουλειά για τη νέα σεζόν. Τα καλύτερα είναι μπροστά για τους κιτρινόμαυρους,που μπορούν να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικοί την επόμενη περίοδο.

Καμία μεμονωμένη ήττα δεν μπορεί να αλλάξει τη μεγάλη εικόνα,που είναι οτι το κλαμπ γύρισε για να διεκδικήσει διαδοχικά βήματα προς τα εμπρός μέχρι να φτάσει στα πραγματικά σπουδαία που όλοι όσοι κινούνται μέσα και γύρω του οραματίζονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ