Κάπως έτσι ονειρεύονται τον Ολυμπιακό!

Κάπως έτσι ονειρεύονται τον Ολυμπιακό!

Οι κοντά τριάντα χιλιάδες οπαδοί που πήγαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» έφυγαν χορτασμένοι γκολ κι ωραίες φάσεις. Όλο το ρεπερτόριο του θεαματικού ποδοσφαίρου παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο. Η ομάδα του Μαρτίνς δίνει παραστάσεις.

Να τους βάλουμε με τη σειρά όλους τους παίκτες της Σούπερ Λίγκας. Τους μισούς να κάνουν την μπαλιά του Γκιγιέρμε και τους άλλους μισούς να κάνουν το κοντρόλ και τα πλασέ του Φορτούνη.

Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός, αλλά δεν πρόκειται να βγάλουν την φάση του τέταρτου γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ξάνθη. Διότι εδώ δεν μετράνε τα συστήματα και η… διδασκαλία ων προπονητών. Εδώ θέλει να το ‘χει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες. Πρέπει να ξέρεις μπάλα με το καντάρι για να κάνεις την λόμπα πάσα από σαράντα μέτρα και την άψογη τεχνική για να την κοντρολάρεις και να την φέρεις μπροστά σου όπως έκανε ο Φορτούνης.

Λες και την έπιασε και την κατέβασε με τα χέρια. Μιλάμε για κάτι εντυπωσιακό που δεν γίνεται παρά μόνο αν ο ένας από τους δυο είναι ο Φορτούνης. Άντε την πάσα να την κάνει και κάποιος άλλος. Όχι τόσο δύσκολη, αλλά μια παρόμοια είχε κάνει ο Κουρμπέλης στο ματς της Εθνικής με την Μάλτα. Αποδέκτης ήταν ο Φορτούνης. Πάλι ο Φορτούνης. Μόνο ο Φορτούνης.

Διότι ακόμα κι να βρεθεί κάποιος να κάνει την κίνηση που να βρεθεί για να κάνει αυτό το κοντρόλ κι αυτό το πλασέ. Ειδικά το κοντρόλ. Βραζιλιάνοι κι ο Μέσι έχουν τέτοιο κατέβασμα. Ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερα γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Να βλέπεις και να μην χορταίνεις. Να τρίβεις τα μάτια σου από ευχαρίστηση για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παρακολουθείς.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν και πάλι απολαυστικοί. Οι κοντά τριάντα χιλιάδες οπαδοί τους που πήγαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» έφυγαν χορτασμένοι γκολ κι ωραίες φάσεις. Ολο το ρεπερτόριο του θεαματικού ποδοσφαίρου παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο. Η ομάδα του Μαρτίνς δίνει παραστάσεις. Θα συμφωνήσω ότι σε κρίσιμα ματς οι παραστάσεις δεν δόθηκαν και οι βαθμοί χάθηκαν. Ότι τώρα που δεν υπάρχει άγχος η μπάλα κάνει τα χατίρια των παικτών ενώ όταν κρινόντουσαν όλα δεν έμπαινε μέσα.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός, θα παρακολουθήσει άλλες ομάδες να κάνουν τον γύρο του θριάμβου κρατώντας στα χέρια τους πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο κόσμος που θέλει να δει μπάλα για να… ξεχαρμανιάσει θα παρακολουθήσει Ολυμπιακό. Αναφέρθηκα στην ατομική τεχνική του Γκιγιέρμε και του Φορτούνη που χάρισαν στον κόσμο μια μαγική στιγμή και ένα εντυπωσιακό γκολ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τέτοιους και τόσους αυτοματισμούς οι οποίοι αποτελούν προϊόν της δουλειάς που κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς στις προπονήσεις. Στον προπονητή του Ολυμπιακού πρέπει να αποδοθούν τα δέοντα.

Η ομάδα που βλέπουν οι οπαδοί είναι δικό του δημιούργημα. Δική του η ευθύνη στις όποιες αποτυχίες δική του και η επιβράβευση για όσα θαυμαστά παράγονται μέσα στο γήπεδο. Η επιβράβευση δεν ήρθε μόνο από τον κόσμο. Ήρθε με την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από την διοίκηση. Διότι, όπως και να το κάνουμε, κάπως έτσι ονειρεύονται οι οπαδοί του τον Ολυμπιακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ