Σούπερ Λιγκ: Παραμένουν ανοιχτά μέτωπα

Σούπερ Λιγκ: Παραμένουν ανοιχτά μέτωπα

Η πέμπτη θέση μας τελείωσε, η στέψη του ΠΑΟΚ πήρε παράταση, όπως και η αγωνία για την ομάδα που θα ακολουθήσει Απόλλωνα και Λεβαδειακό στη Football League. Δεν ξέρω αν το μάθατε, το τέλος του κόσμου έφτασε: ο Κομπότης έπεσε...

Τι είδαμε σήμερα; Πρώτον, στην κορυφή το μπλόκο που έστησε η ΑΕΛ του Κούγια στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη, στερώντας του τη δυνατότητα να πανηγυρίσει από σήμερα τον τίτλο που περιμένει εδώ και 34 χρόνια. Έναν Ολυμπιακό να παραμένει απόλυτα σοβαρός μέχρι το φινάλε, κάτι που πιστώνεται στον Πέδρο Μαρτίνς.

Δεύτερον, έναν αποφασισμένο Ατρόμητο να θέλει και να πετυχαίνει να τελειώσει την υπόθεση τέταρτη θέση, περνώντας με εμφατικό τρόπο, από την έδρα του ανταγωνιστή του Άρη.

Τρίτον, έναν τραγικό Παναθηναϊκό να δίνει φιλί ζωής στον ΟΦΗ στη μάχη της ουράς. Οι Κρητικοί με το διπλό αυτό, χάρη και στην εντός έδρας λευκή ισοπαλία του ΠΑΣ, πήγαν σε θέση μπαράζ βυθίζοντας τους Γιαννιώτες και στέλνοντάς τους με το ένα πόδι στην Football League. Πάμε να δούμε τώρα τι μας επιφυλάσσουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τους τρεις πόντους από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ψάχνει μόλις έναν πόντο στα δύο τελευταία ματς για να στεφθεί πρωταθλητής.

Έχοντας τον ήδη υποβιβασμένο Λεβαδειακό στην Τούμπα την άλλη Κυριακή και την αποστολή στα Γιάννενα μετά το Πάσχα, θα ισοδυναμεί με την μεγαλύτερη έκπληξη του αιώνα, ον δεν τον βρει στα παιχνίδια αυτά. Η πεντάδα έχει κλείσει με τον Άρη να θέλει, με τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα για τον ΠαναθηναΪκό, δύο βαθμούς για να καταλάβει την προνομιούχο θέση. Και πάμε στην ουρά.

Εκεί τα πράγματα είναι ακόμα αρκετά θολά. Απόλλων, εδώ και καιρό και Λεβαδειακός από σήμερα, είναι οριστικά υποβιβασμένοι. Από την ένατη Λαμία και κάτω όλα παίζονται. Η ψυχωμένη Λάρισα με 31 βαθμούς ψάχνει να βρει βαθμούς κόντρα σε ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ΟΣΦΠ στην έδρα της, χωρίς να ξέρει εάν και πόσοι τελικά απαιτούνται για τη σωτηρία της.

Η τραγική στο δεύτερο γύρο Ξάνθη και η απογοήτευση της φετινής σεζόν Αστέρας Τρίπολης με 29 βαθμούς, μπορεί θεωρητικά να βρίσκονται οριακά εκτός ζώνης, όμως δεν γίνεται να είναι ήρεμοι. Οι Ακρίτες έχουν την τύχη να υποδέχονται τον Απόλλωνα σε μία εβδομάδα και να πηγαίνουν στον αδιάφορο Άρη την τριακοστή αγωνιστική, οπότε θεωρητικά κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου από την άλλη, πριν τον χλιαρό Πανιώνιο στην Τρίπολη έχει ματς φωτιά με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Παιχνίδι ορισμός «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Κλείνουμε με τις δύο ομάδες που αυτήν την στιγμή καταλαμβάνουν τις θέσεις που οδηγούν η μία στα μπαράζ και η άλλη στον απευθείας υποβιβασμό. Ο ΠΑΣ έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του, αφού πλέον πρέπει να περιμένει αποτελέσματα και άλλων ομάδων για να σωθεί. Με 28 βαθμούς και δύο ματς με Πανιώνιο εκτός και ΠΑΟΚ εντός, κανείς δεν μπορεί να πει από τώρα τι χρειάζεται ακριβώς είτε για να πάει στα μπαράζ, είτε για να σωθεί απευθείας.

Οι Κρητικοί από την άλλη με δύο στη σειρά νίκες κατάφεραν κάτι που έμοιαζε απίθανο, πριν από δύο εβδομάδες. Η δουλειά για την ομάδα του Ηρακλείου δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού και σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα τι θέλει από βαθμούς στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Υπομονή, μόνο δύο στροφές έμειναν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ