Γκιγιέρμε: Η αρμονία σε όλο της το μεγαλείο

Γκιγιέρμε: Η αρμονία σε όλο της το μεγαλείο

Ο παίκτης που τα κάνει όλα είναι εδώ και ο Ολυμπιακός βάζει έναν ακόμα ηγέτη στο παιχνίδι του. Ο Γκιγιέρμε παραδίδει μαθήματα απλότητας και αρμονίας σε κάθε… εκατοστό του γηπέδου. «Κόβει και ράβει» και τώρα σκοράρει με ρυθμούς που θα ζήλευε και σέντερ φορ.

Έχουμε επισημάνει από το περασμένο καλοκαίρι την χρησιμότητα της μεταγραφής του Γκιγιέρμε. Το ρεπορτάζ από το Ρέντη ήταν πράγματι αποκαλυπτικό, αναφορικά με το τι μπορούσε να προσφέρει ο Βραζιλιάνος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Στην πορεία της σεζόν φάνηκε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι ο λατινοαμερικάνος μέσος είναι σε θέση να δώσει ακόμα περισσότερα απ’ όσα προέβλεπαν όσοι τον είχαν πρωτοδεί το περασμένο καλοκαίρι.

Ο 28χρονος έμπειρος μέσος έδειξε και στον αγώνα απέναντι στην Ξάνθη ότι είναι ο παίκτης που δίνει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Είναι ο παίκτης που δίνει ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας του λιμανιού. Είναι ο συνδετικός «κρίκος» μεταξύ άμυνας κι επίθεσης των ερυθρόλευκων και ο Γκιγιέρμε ξεδίπλωσε καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν πολλά ωραία χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του.

Το τελευταίο διάστημα δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους και στο σκοράρισμα και όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα να βρίσκει λύσεις στο γκολ από τον αμυντικό μέσο. Θα θυμίσουμε πολύ απλά τον Ιεροκλή Στολτίδη.

Ο Ολυμπιακός έχει βρει έναν παίκτη που παραδίδει μαθήματα απλότητας στο παιχνίδι του, έναν μέσο που «δένει» αρμονικά την αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων με την ποιοτική μεταφορά της μπάλας στην επίθεση.

Δεν έχουν πολλοί αμυντικοί μέσοι το συγκεκριμένο χάρισμα και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος που έχει στην διάθεση του έναν τόσο ποιοτικό αμυντικό χαφ.

Ο Γκιγιέρμε θα έχει ηγετικό ρόλο στον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και είναι λογικό ο Μαρτίνς να ποντάρει πολλά στον λατινοαμερικάνο μέσο.

Ο 49χρονος τεχνικός των Πειραιωτών έχει μιαν ακόμα σταθερά στο παιχνίδι της ομάδας του και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο Γκιγιέρμε δίνει ποιότητα και ωραίες ιδέες στον Ολυμπιακό.

Ωραίες ιδέες όπως η πάσα στον Φορτούνη στην φάση του τέταρτου γκολ των ερυθρόλευκων. Ωραίες ιδέες όπως η πάσα με το «μυτάκι» στο ματς με τον Παναιτωλικό, στο δεύτερο γκολ των ερυθρόλευκων στο Αγρίνιο την περασμένη αγωνιστική.

Δίνει πλέον και γκολ με κεφαλιές ο Βραζιλιάνος άσος της ομάδας του Πειραιά κι ας μην είναι πρώτο… μπόι. Έχει όμως αναπτύξει μια πολύ καλή συνεργασία με τον Φορτούνη κι αυτό βοηθάει πολύ.

Παράλληλα ο Γκιγιέρμε έχει καλές τοποθετήσεις κι αυτό του επιτρέπει να γίνεται απειλητικός για τις αντίπαλες εστίες. Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Ξάνθη.

Ήταν ένα ακόμα (πλούσιο) δείγμα των δυνατοτήτων που έχει ο λατινοαμερικάνος μέσος. Και για τέτοιους παίκτες πληρώνει εισιτήριο ο κόσμος. Για να δει μαγεία από Brazil.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ