Παναθηναϊκός: Τα κρίσιμα λάθη των Δώνη- Νταμπίζα…

Παναθηναϊκός: Τα κρίσιμα λάθη των Δώνη- Νταμπίζα…

Δόλος δεν υπήρξε. Λάθη υπήρξαν. Για τα λάθη θα μπορούσε να μας πει περισσότερα ο Νίκος Νταμπίζας. Αντί για αυτά, προτίμησε να μας πει ότι το αυτονόητο. Ότι δεν είναι ελέφαντας.

Να τα πάρουμε από την αρχή, όπως φαντάζομαι θα τα είχαν πάρει ο Νίκος Νταμπίζας με τον Γιώργο Δώνη. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή τριάντα οχτώ βαθμούς χωρίς να έχει λήξει το θέμα με το παιχνίδι που διακόπηκε ανάμεσα στους «αιώνιους».

Αν τα πράγματα εξελιχτούν τελείως αρνητικά για τους πράσινους μπορεί να βρεθούν με μείον έξι βαθμούς. Δηλαδή από τους τριάντα οκτώ να βρεθούν στους τριάντα δυο. Με άλλα λόγια, να κινδυνεύουν να μπουν σε περιπέτειες.

Κατά συνέπεια θα έπρεπε να αξιολογήσουν αυτό τον κίνδυνο, οι δυο άντρες και να λάβουν τα μέτρα τους. Δεν το έκαναν όχι γιατί αγνοούν αριθμητική αλλά γιατί δεν εκτίμησαν σωστά τις αγωνιστικές δυνατότητες του ΟΦΗ. Εκαναν και δεύτερο λάθος: Δεν εκτίμησαν σωστά τις διαθέσεις των οπαδών της ομάδας. Εδώ να τονίσουμε ότι από την διοίκηση δεν υπήρχε κανείς που να κατέχει από την σύγχρονη ιστορία της ομάδας και τις αναμνήσεις των οπαδών για να τους προειδοποιήσει.

Μόνοι τους θα έπρεπε να γνωρίζουν ορισμένα πράγματα και να έχουν πάρει τα μέτρα τους. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν θέματα με τον ΟΦΗ διότι κάποτε διοικητικά και οικονομικά οι δυο ομάδες ήταν… ξαδέρφια. Ακόμα πιο πολύ βαραίνει στη μνήμη τους το γκολ του Κουτσουπιά που πέταξε τον Παναθηναϊκό νοκ άουτ. Αν όλα αυτά τα μετρούσαν σωστά οι δυο άντρες είναι πολύ πιθανό να μην ακολουθούσαν όσα ακολούθησαν.

Για την ηθική υπόσταση του Νταμπίζα και του Δώνη ούτε συζήτηση. Κατά τη γνώμη μου όσοι διακινούν τέτοιες κουταμάρες δεν αντέχουν σε σοβαρή συζήτηση άσχετα αν ο Νταμπίζας σε αυτούς απευθυνόταν με την συνέντευξη Τύπου. Δόλος δεν υπήρξε. Λάθη υπήρξαν. Για τα λάθη θα μπορούσε να μας πει περισσότερα ο Νίκος Νταμπίζας. Αντι για αυτό προτίμησε να μας πει ότι δεν είναι ελέφαντας. Ασφαλώς δεν είναι. Υπήρξε μια εκτίμηση σχετικά με το ματς που ήταν λανθασμένη.

Θα είχε νόημα ο κ. Νταμπίζας να παραδεχόταν ότι εδώ την πάτησε κι αυτός και ο Δώνης. Η εξήγηση ότι οι παίκτες έπαιζαν σαν υπνωτισμένοι δεν λέει τίποτα. Ο Παναθηναϊκός με την ήττα από τον ΟΦΗ μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες. Πάνω σε αυτό απαιτείται τοποθέτηση. Για τις κουταμάρες περί στημένου ματς ο κ. Νταμπίζας βρέθηκε να… απολογείται σε εκείνη την μερίδα των οπαδών που στα πρώτα χρόνια της παρουσίας Αλαφούζου, ήταν περίπου στην διοίκηση.

Τώρα που «ο χωριάτης ανέβηκε στο κρεβάτι» ο τεχνικός διευθυντής βγήκε μπροστά καλύπτοντας τον προπονητή και την διοίκηση. Ας μην κάνουμε συζήτηση για το αν και κατά πόσο η ομάδα του ΟΦΗ είναι εκ προοιμίου χειρότερη του Παναθηναϊκού των τελευταίων μηνών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ