Ολυμπιακός: Οι πάντες κρίνονται στο παρκέ

Ολυμπιακός: Οι πάντες κρίνονται στο παρκέ

Ο ερχομός του Ουίλ Τσέρι, ο Ολυμπιακός του τώρα και το επιπλέον γκαρντ που θα βρίσκεται από σήμερα στα χέρια του Μπλατ.

Γενικότερα αυτές τις ημέρες είχα μία… μουρμούρα. «Γιατί παίρνει γκαρντ», «Ποιος Τσέρι», «Από τον… φράουλα στον κεράσι» και άλλα τέτοια μηνύματα κατέφτασαν στα social media μου. Ας το πάρουμε από την αρχή. Ο Ολυμπιακός απέκτησε παίκτη όπως όφειλε μία ομάδα που σέβεται τον εαυτό της. Ανεξαρτήτως τι συμβεί στην Α1 και τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν να έχουν το ρόστερ τους σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Αλλιώς θα έμεναν με τους Γκος και Μάντζαρη και τον νεαρό Κολοβέρο σε δύο θέσεις, την ώρα που έχουν μείνει και… άδειοι στο «3», με τον Βεζένκοφ να κάνει «διπλοβάρδιες» ως σμολ φόργουορντ και πάουερ φόργουορντ.

Ναι για αυτά τα λίγα παιχνίδια. Δεν μπορεί κανένας προπονητής να ρισκάρει κάποιον τραυματισμό αθλητή του, ταλαιπωρώντας τον σε προπόνηση και επίσημα παιχνίδια.

Γιατί δεν πήρε κάποιο από τις Ακαδημίες ή δεν άλλαξε τον Ουέμπερ με τον Ποκουσέφσκι; Επιλογή Μπλατ 100%, την ώρα που οι Έφηβοι έχουν τις δικές τους υποχρεώσεις με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελευθερόπουλης. Ο «Πόκου» θα είναι από του χρόνου παίκτης ροτέισον. Ας μην βιαζόμαστε, παρότι είμαι από τους πρώτους που έγραφαν ότι πρέπει από τώρα να μπαίνει στο ψητό..

Τώρα τι γίνεται με τον Τσέρι; Θα ξεκινήσω με αυτό που έλεγε ο τίτλος. Ας κριθεί βάσει με όσα καταφέρει στο παρκέ αυτό το διάστημα που θα μείνει στο Λιμάνι. Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι θα συμβεί στην πορεία. Αν είναι θετικός δηλαδή να μην τον κρατήσει ο Ολυμπιακός; Ποιος μπορεί να πει όχι;

Αυτά με τα… βιογραφικά τα ακούω βερεσέ. Στον αγωνιστικό χώρο κρίνονται όλοι και στην τελική τα ίδια, διάβαζα και άκουγα όταν ήρθε ο Ουέμπερ. Στην πορεία ο κόσμος αναθάρρησε και στο τέλος κατέκρινε την ΚΑΕ που έλυσε ορθώς το συμβόλαιό του.

Ο Τσέρι είναι ένας παίκτης που δεν θα κλέψει ποτέ στο παρκέ και όπως μας δήλωσε στο αεροδρόμιο, οι επαφές είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα με τον Ολυμπιακό, όμως λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων ήταν αδύνατο να έρθει στον Πειραιά (έγινε πρόσφατα πατέρας και ήταν έγκυος η γυναίκα του). Δεν είναι «φονικός» από την περιφέρεια, βλέπει γήπεδο, είναι «σκυλί» στην άμυνα και του αρέσει να παίρνει τα ντράιβ. Θυμίζει Ουέμπερ ειδικά στο πάθος που το διακρίνει στο παρκέ.

Τα υπόλοιπα; Στους δέκτες σας…

ΥΓ1 Είναι και ολίγον γκαντέμης και ο Μπλατ. Σκεφτείτε να μην έφευγαν οι Τολιόπουλος και Τίμα; Δεν θα είχε κανένα πρόβλημα τώρα. Αν και η αλήθεια είναι πως φέρει ευθύνη για την περιθωριοποίηση τους και τον τρόπο που τους χρησιμοποιούσε. Ειδικά στην Α1. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν άνοιξε με το καλημέρα το ροτέισον.

ΥΓ2 Ο προγραμματισμός της ομάδας έχει ξεκινήσει ήδη για τη νέα σεζόν. Παίκτες ήδη τσεκάρονται, οι επαφες με την Αδριατική συνεχίζονται. Εξάλλου δεν βλέπω φως στο τούνελ με την ΕΟΚ..

ΥΓ3 Η δυσφήμηση είναι η καλύτερη διαφήμιση. Ευχαριστώ τους «φίλους» για τα ποσταρίσματά τους και το τσίγκλισμα. Προσωπικά το απολαμβάνω…

ΥΓ4 Λάθος του Τουπάν ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεσή του. Του δίνω κάθε δίκιο στην υπόθεση του χρόνου του, όμως είμαι απογοητευμένος με την συμπεριφορά του. Τέλος πάντων, η ομάδα θα κρίνει και θα αποφασίσει.

ΥΓ5 Προσωπικά δεν θα ασχοληθώ ποτέ με τη ζωή ενός αθλητή εκτός παρκέ. Η ομάδα του είναι υπεύθυνη για αυτό. Θα τον κριτικάρω εντός αγωνιστικού χώρου.. Για αυτό δεν αναλώθηκα προσωπικά στο τι έκανε εκτός αυτού ο Ουέμπερ. Όμως στηρίζω 100% την απόφαση του Ολυμπιακού γιατί έχει δίκιο στην περίπτωσή του..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ