Παναθηναϊκός: Να σκεφτούν τι πέρασαν

Παναθηναϊκός: Να σκεφτούν τι πέρασαν

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν μπροστά τους απόψε μια τεράστια πρόκληση

Να λοιπόν που έφτασε η στιγμή! Ο δωδέκατος Παναθηναϊκός στις 20 Δεκεμβρίου, παίζει απόψε το πρώτο του παιχνίδι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Αυτό από μόνο του ασφαλώς αποτελεί μια υπέρβαση αν σκεφτεί κανείς πόσο δύσκολη ήταν αυτή η προσπάθεια και αν αναλογιστεί όλα όσα έγιναν στο διάστημα αυτό.

Όπως έλεγε όμως και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς «αυτά είναι παρελθόν. Last year file!»

Απόψε λοιπόν οι πράσινοι έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση, παίζοντας απέναντι σε ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, μια ομάδα που βρίσκεται στο κλαμπ των «μεγάλων» της φετινής Ευρωλίγκας από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Ναι. Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, διότι να μην ξεχνιόμαστε, αυτή είναι η δυναμικότητα των ομάδων, ανεξάρτητα από την προσπάθεια που επιβάλλεται και θα γίνει από τον Πιτίνο και τους παίκτες.

Η Ρεάλ συνεπώς έχει την πρώτη κίνηση στα πιόνια πάνω στη σκακιέρα, αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί να της καταστρέψει το στράτευμα!
Πως; Μόνο με την άμυνα. Με το συστατικό που έχει αναγεννήσει την εικόνα του και του έχει δώσει το δικαίωμα να βρίσκεται μέχρι εδώ.

Αν λοιπόν αναγκάσει τους Ισπανούς να κάνουν πράγματα μακριά από τη φιλοσοφία τους, με πίεση χρόνου και κακές προϋποθέσεις, θα έχει αποκτήσει δικαίωμα και στο ματς.

Με την απουσία του Γιουλ τα πράγματα γίνονται λιγότερο δύσκολα στην περιφέρεια, εκεί όπου οι Κιλπάτρικ και Λεκαβίτσιους θα αναλάβουν να «φρεσκάρουν» τον Καλάθη, ώστε ο αρχηγός να διατηρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στον Καμπάτσο.

Ο Αργεντινός θα σπρώξει, θα εκνευρίσει, θα πιέσει αφόρητα τον Καλάθη διότι ξέρει πως αν το καταφέρει η Ρεάλ θα έχει κάνει τη μισή δουλειά απόψε.

Ετσι λοιπόν η «μάχη» μεταφέρεται μέσα στη ρακέτα. Εκεί η Ρεάλ έχει υπεροπλία με τους Ταβάρες, Ρέγιες, Τόμπκινς, Ράντολφ, Κούζμιτς, Αγιόν και η παρουσία του Γκιστ κρίνεται επιβεβλημένη.

Οσο για τον πανύψηλο από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο Γιώργος Παπαγιάννης θα είναι ο «παίκτης κλειδί». Θα πρέπει να ξοδέψει τεράστια αποθέματα ενέργειας για να τον κρατήσει μακριά από το καλάθι, αλλά και να τον «φορτώσει» γρήγορα με φάουλ.

Φάσεις με επαφή από τα πρώτα λεπτά της συνύπαρξής τους θα είναι ένα από τα μυστικά στην κόντρα του με τον Ταβάρες. Διότι είναι γνωστό ότι οι διαιτητές δίνουν με περισσότερη ευκολία τα φάουλ στο ξεκίνημα του αγώνα…

Παπαπέτρου και Λάνγκφορντ έχουν κι αυτοί από την πλευρά τους το δικό τους χώρο ευθύνης. Απέναντι στους Κοζέρ, Κάρολ και Ρούντι θα πρέπει να είναι πάντα… έναν χρόνο πιο γρήγοροι από τους αντιπάλους τους.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει αυτό που ξέρει και να μην … προσποιηθεί κάτι που δεν είναι. Διότι θα έχει κάνει τεράστιο λάθος και θα γίνει «παιχνιδάκι» στα χέρια της Ρεάλ. Απλά να σκεφτούν οι παίκτες του σε ποια κατάσταση ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου και τι πέρασαν για να φτάσουν μέχρι τη Μαδρίτη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ