Ολυμπιακός: Το «πακέτο» της τετράδας!

Ολυμπιακός: Το «πακέτο» της τετράδας!

Με τους Τοροσίδη, Αβραάμ, Φορτούνη και Λάζαρο ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες που μπορούν να αναλάβουν και ρόλο προπονητή στο τερέν και παράγοντα στα αποδυτήρια…

Όταν φτιάχνεις ομάδα από την αρχή είναι λογικό να αναλαμβάνεις και κάποιο ρίσκο. Σημαντικό μάλιστα, γιατί ένα τέτοιο εγχείρημα μόνον εύκολο δεν θεωρείται, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ομάδα στο επίπεδο του Ολυμπιακού, που είναι υποχρεωμένη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παρά ταύτα η ηγεσία των ερυθρόλευκων το τόλμησε το περασμένο καλοκαίρι και τώρα στο τέλος της πρώτης πίστας μπορεί να νιώθει δικαιωμένη, καθώς το ποσοστό ευστοχίας της είναι ιδιαίτερα υψηλό στις επιλογές, τόσο του προπονητή, όσο και των παικτών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προτιμήθηκε από την αξιόπιστη πορτογαλική σχολή και δούλεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έβαλε την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παρά το γεγονός ότι μετρούσε μόλις ένα μήνα προετοιμασίας και την έφτασε στο σημείο να αποκλείσει την Μίλαν και να παίζει από τα μισά της διαδρομής το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα.

Το γιατί ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς τίτλο είναι μία κουβέντα που ξεφεύγει από τον αγωνιστικό χώρο και το πώς έγινε το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας. Σε κάθε περίπτωση προκύπτουν όμως και αρκετά ευρήματα από αυτό το εγχείρημα και ένα από αυτά είναι ότι οι άσημοι ή αν προτιμάτε οι άπειροι παίκτες πήγαν καλύτερα από τους έμπειρους.

Ο Μαντί Καμαρά, για παράδειγμα σε χρόνο ρεκόρ έφερε τον σκάουτερ της Μίλαν στις εξέδρες του Καραϊσκάκη, αγωνιζόμενος σε τετραγωνικά του γηπέδου όπου δεν μπόρεσαν να καθιερωθούν-και λόγω Φορτούνη-παίκτες με την εμπειρία του Τουρέ και του Νάτχο. Και στην άμυνα ο Μεριά πήρε τη θέση δίπλα στον Σισέ, έστω και με καθυστέρηση και άφησε εκτός διαδικασίας τον πολύπειρο Γιάγκος Βούκοβιτς.

Τα νιάτα έχουν λοιπόν τον πρώτο λόγο, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε κατά την ταπεινή μας άποψη και το ελληνικό στοιχείο που ενισχύθηκε σημαντικά στο Ρέντη το προηγούμενο καλοκαίρι. Μπορεί να μην κατάφεραν να ανταποκριθούν οι Γιαννιώτης και Φετφατζίδης, ωστόσο ο Μπουχαλάκης και ο Τσιμίκας έγιναν «πρωτοδεύτεροι» και χάρη στην παρουσία των ντόπιων παικτών άλλαξε και η νοοτροπία της ομάδας και δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη.

Κι από τη στιγμή που υπάρχουν στο Ρέντη παίκτες όπως ο Τοροσίδης και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Φορτούνης και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, τότε μάλλον δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αναζητήσει την ξένη βοήθεια σε αυτόν τον τομέα.

Όλοι οι προαναφερόμενοι μπορούν να κρατήσουν μία χαρά τα αποδυτήρια και να καθοδηγήσουν και τους νεότερους, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον Γιώργο Μασούρα, αλλά και τους ξένους που πρόκειται να έρθουν στο λιμάνι το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον την πολυτέλεια να διαθέτει παίκτες -προπονητές εντός γηπέδου, αλλά και παίκτες-παράγοντες έξω από αυτό, συνεπώς γιατί να ψάχνει κάτι άλλο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ