Το βράδυ που ο Γκουαρντιόλα… θυμήθηκε τον Μουρίνιο

Το βράδυ που ο Γκουαρντιόλα… θυμήθηκε τον Μουρίνιο

Ο Πεπ (ξανα)τιμωρήθηκε διότι στην προσπάθειά του να φτιάξει μια ομάδα που παίζει φουλ επίθεση με υψηλά ποσοστά κατοχής, άφησε εκτεθειμένη την άμυνά του. Είναι πικρή η αλήθεια, αλλά όταν διαλέγεις αμυντικούς με κριτήριο την μπάλα που ξέρουν είναι σοβαρός ο κίνδυνος να την πατήσεις.

Είναι πολλά τα λεφτά, κοντά στα εξακόσια εκατομμύρια ευρώ ξόδεψαν σε μεταγραφές οι ιδιοκτήτες της Σίτι. Τα ξόδεψαν όχι για να πάρουν το πρωτάθλημα αλλά για να πάρουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Μια ομάδα από την επαρχία της Αγγλίας καθιερώνεται παίρνοντας το πρωτάθλημα αλλά κατακτώντας και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτός ήταν ο λόγος που έφεραν στο Μάντσεστερ τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Κι ας λέει ο κόουτς ότι δεν πήγε εκεί για το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά για να παίζει η ομάδα του το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Διότι και το βράδυ της Τετάρτης αποδείχτηκε ότι η Σίτι παίζει φοβερό ποδόσφαιρο. Πιθανά να παίζει το καλύτερο. Όμως τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα τα δουν και πάλι από την τηλεόραση. Πέρσι ήταν η Λίβερπουλ που τους άφησε στη μέση του δρόμου. Φέτος ήταν η Τότεναμ. Κι αυτό δεν χωνεύεται με τίποτα. Εντάξει, ο Αλισον είναι ο τερματοφύλακας που παίζει με την μπάλα στα πόδια, καλύτερα από κάθε άλλον. Ο Λαπόρτ είναι σέντερ μπακ που ξέρει καντάρια μπάλα και την κατεβάζει ωραία μπροστά. Εντάξει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πίσω την δουλειά τους την κάνουν όσο καλά χρειάζεται.

Ετσι, τους βάζει η Τότεναμ τρία γκολ μέσα στο σπίτι τους και τους στέλνει αδιάβαστους. Ο Γκουαρντιόλα τιμωρήθηκε διότι στην προσπάθειά του να φτιάξει μια ομάδα που παίζει φουλ επίθεση με υψηλά ποσοστά κατοχής, άφησε εκτεθειμένη την άμυνά του. Είναι πικρή η αλήθεια, αλλά όταν διαλέγεις αμυντικούς με κριτήριο την μπάλα που ξέρουν είναι σοβαρός ο κίνδυνος να την πατήσεις. Σε κάθε περίπτωση, προτιμώ τον Γκουαρντιόλα και τις ομάδες του από τον Μουρίνιο και τις δικές του.

Αντε όμως να πεις τα ίδια στον σεΐχη Μανσούρ που βάζει τα ωραία του πεντοδόλαρα και βλέπει την Τότεναμ με μισή εντεκάδα βασικών έξω να του παίρνει την πρόκριση και να τον αφήνει με την μπουκιά στο στόμα. Η Τότεναμ που δεν έκανε μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι προκειμένου να εξοικονομήσει λεφτά για να ολοκληρώσει την κατασκευή του εντυπωσιακού γηπέδου της, πήρε την πρόκριση ενώ μέσα στο γήπεδο φαινόταν ότι η Σίτι είναι η ομάδα με την ποιότητα και την επιθετική διάθεση να πνίξει την αντίπαλό της.

Επιθετικά οι «πολίτες» έκαναν θαυμάσια πράγματα. Εκδήλωναν επιθέσεις με κάθε τρόπο. Ο Ντε Μπρούινε οργάνωνε το παιχνίδι και ο Στέρλινγκ με τον Αγκουέρο ήταν κίνδυνος-θάνατος κάθε φορά που έκαναν επαφή με την μπάλα. Ο κορεάτης Σον ξεμαρκαρίστηκε δυο φορές όλες κι όλες και πέτυχε δυο γκολ. Ακόμα κι ο βαρύς Γιορέντε που μπήκε αναγκαστικά στο παιχνίδι, βρήκε τον τρόπο με το κεφάλι και το… μπούτι να σκοράρει και να ξεράνει την Σίτι.

Δεν λέω, έχοντας μόνο ένα στόχο τώρα, η ομάδα του Γκουαρντιόλα θα προσηλωθεί σε αυτόν και ίσως στερήσει από την Λίβερπουλ το πρωτάθλημα. Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου όμως δεν έρθει και πάλι. Όπως στο Παρίσι έτσι και στο Μάντσεστερ, τα πεντοδόλαρα δεν έφεραν (ακόμη) την ευτυχία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ