Ευρωλίγκα: Κάνουν το 2-0 και αποκτούν ξεκάθαρο προβάδισμα

Ευρωλίγκα: Κάνουν το 2-0 και αποκτούν ξεκάθαρο προβάδισμα

Στα πρώτα παιχνίδια ΤΣΣΚΑ και Φενέρ έκαναν πλάκα σε Μπασκόνια και Ζάλγκιρις. Σήμερα οι δύο κουμπάροι, Ζοτς και Ιτούδης, κάνουν το 2-0 και ετοιμάζονται για ένα ακόμα Final- Four στην Ευρωλίγκα.

Το να κάτσεις να αναλύσεις τι έγινε πριν από 48 ώρες σε Μόσχα και Κωνσταντινούπολη για την Ευρωλίγκα, δεν έχει κανένα νόημα. Αφενός γιατί και στα δύο ματς οι γηπεδούχοι έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στους φιλοξενούμενους και αφετέρου ότι ακόμα και ο πιο αδαής, περί play- off της Ευρωλίγκα, γνωρίζει ότι τα δεύτερα παιχνίδια ξεκινούν από απόλυτα μηδενική βάση, είναι τελείως διαφορετική ιστορία και παραδοσιακά είναι τα δυσκολότερα για την ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έδρας. Όσο ισχυρός και αν είσαι,όση διαφορά ποιότητας και αν έχεις από τον αντίπαλο σου, δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση να κάνεις μέσα σε δύο μέρες δύο συνεχόμενες νίκες. Τι να περιμένουμε επομένως σήμερα;

Πρώτον να βγάλουν καλύτερο και κυρίως περισσότερο ανταγωνιστικό πρόσωπο οι δύο χαμένοι της Τρίτης. Η ομάδα του Περάσοβιτς είναι αλήθεια προσπάθησε για ένα ημίχρονο, αλλά ο καταιγισμός τρίποντων που δέχθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο την έριξε οριστικά στο καναβάτσο. Με μικρότερο ροτέισον ο Περάσοβιτς καλείται να διαχειριστεί μια πολύ απαιτητική σειρά αγώνων έχοντας να αντιμετωπίσει μια πλήρη και πανίσχυρη ομάδα. Το σύνολο του Σάρας από την άλλη δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παρκέ. Όσο άντεχε η άμυνα της ήταν κοντά και ακολουθούσε. Μόλις ο Ζοτς βρήκε τις λύσεις και την διέσπασε αντίο ζωή. Η διαφορά διαρκώς ανέβαινε και το τελικό 76-43 μάλλον κολακεύει τους άτυχους Λιθουανούς, αφού στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Σέρβος κόουτς πήγε σε πολύ βαθύ ροτέισον δίνοντας ευκαιρία σε παίκτες σαν τον πολλά υποσχόμενο Μπιμπέροβιτς να παίξουν αρκετά λεπτά.

Δεύτερον οι προπονητές των φαβορί να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον και το κίνητρο των παικτών τους μετά από τόσο μεγάλες και επιβλητικές νίκες. Αμφότεροι ξέρουν πολύ καλά τα κατατόπια και δεν έχουν καμία διάθεση να βάλουν προβλήματα στο κεφάλι τους πηγαίνοντας σε Βιτόρια και Κάουνας. Το δεύτερο ματς κρύβει πάντα παγίδες και αν δεν δώσεις τη δέουσα προσοχή και την πατήσεις τότε τρέχεις. Ομπράντοβιτς και Ιτούδης είναι πάντα allert και οι παίκτες τους σπάνια δεν είναι πνευματικά έτοιμοι για τέτοιου επιπέδου παιχνίδια. Άρα μην περιμένετε ΤΣΣΚΑ και Φενέρ να χαλαρώσουν πριν τελειώσουν τη δουλειά.

Τρίτον να δούμε πως θα εμφανιστούν παίκτες κλειδιά, κυρίως για τους ηττημένους η αναφορά, απόψε. Η Μπασκόνια θέλει να δει τον φυσικό ηγέτη, τον Γεωργιανό Σενγκέλια, να επιστρέφει σε υψηλές πτήσεις μετά την αποχή λόγω τραυματισμού και τον βετεράνο γκαρντ Χουέρτας να δημιουργεί περισσότερο έτσι ώστε να φανεί ανταγωνιστική για μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Η Ζάλγκιρις πρέπει να τα αλλάξει όλα. Πραγματικά δεν θυμάμαι την ομάδα του Σάρας άλλη φορά σε τόσο τραγική κατάσταση. Χωρίς ούτε ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση επιβάλλεται να βρει την ισορροπία της σε άμυνα και επίθεση. Δύσκολη συνθήκη και ειδικά για το ζευγάρι της Πόλης δεν βλέπω πως μπορεί να υπάρξει σοβαρή διαφοροποίηση των δεδομένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ