Όσους θέλουν στην ΑΕΚ τους κρατάνε

Όσους θέλουν στην ΑΕΚ τους κρατάνε

Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ούρος Τσόσιτς. Πέτρος Κόκκαλης, Κώστας Σόμμερ και Βάνα Μπάρμπα. Ο Κώστας Καίσαρης βάζει στο μίξερ την επικαιρότητα.

ΟΙ εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Συγκλονιστικές θα μπορούσαμε να πούμε. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φυλακή. Η αυτοκρατορία της πρωταθλήτριας (να μην το ξεχνάμε αυτό ) ΑΕΚ, αντεπιτίθεται. Μετά τον Πέτρο Κόκκαλη, κατεβαίνει για να σώσει την Ευρώπη από την Ακροδεξιά κι ο Κώστας Σόμμερ το ομορφόπαιδο. Σε αντίθεση με τη Βάνα Μπάρμπα που συνεχίζει την εκκωφαντική σιωπή της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Πόσους ανθρώπους έχει βγάλει από τη φυλακή ο Λυκουρέζος; Ήρθε κι η δικιά του σειρά, να μπει μέσα. Στα 85 του χρόνια. Στο μεταγωγών διανυκτέρευσε χθες Πέμπτη. Για να μεταφερθεί με τη κλούβα σήμερα Παρασκευή, για καφέ στον ανακριτή. Στα 85 του χρόνια επαναλαμβάνω.

Ο ΝΑΜΠΕΡ ένας δικηγόρος, εδώ και μισό αιώνα. Και κοσμικός και γλεντζές και εραστής. Να τηλεφωνάς σ αυτή τη ηλικία να σου φέρουνε, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, τα σέα. Τα φάρμακά σου, οδοντόβουρτα κι οδοντόπαστα, εσώρουχα, πιτζάμες τίποτα φόρμες, παπούτσια ελβιέλα, πετσέτες κλπ κλπ. Φυλακή με πουκάμισο και μοκασίνια παπούτσια δεν βγαίνει. Το ντύσιμο πρέπει να είναι σπορ. Κι άντε το πρώτο βράδυ να σε πάρει ο ύπνος και να κοιμηθείς. Και δεν είναι μόνο η στενότητα του χώρου. Όταν αλλάζεις στρώμα ζορίζεσαι. Ακόμα και στο πλέον πολυτελές ξενοδοχείο. Πόσο μάλλον στη ΓΑΔΑ. Και ποια είναι η πλάκα; Ότι συνέλαβαν τον Αλέξανδρο μέρα μεσημέρι στη πλατεία Συντάγματος άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Τι φοβηθήκανε δηλαδή; Με τυχόν το βάλλει στα πόδια και τους φύγει; Τον Ντάνιελ Γκρεγκ είχανε πάει να πιάσουνε;

ΤΗΝ ίδια ώρα, άνεμος αισιοδοξίας φουσκώνει τα πανιά, εκατομμυρίων ΑΕΚτζήδων. Δεν είναι μόνο η Αγία Σοφιά που χτίζεται πετραδάκι πετραδάκι. Είναι ότι ανανέωσε μέχρι το 2021 ο αμυντικός ογκόλιθος που ακούει στο όνομα Ούρος Τσόσιτς. Ένα πολυεργαλείο θα λέγαμε. Ένας πασπαρτού που αγωνίζεται, σε περισσότερες της μίας, θέσεων. Ο οποίος Τσόσιτς αναγνώρισε το +1 που υπάρχει στο συμβόλαιό του. Στο πατ κιούτ. Χωρίς συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Σε αντίθεση δηλαδή με τον αχάριστο Λάζαρο. Και τον αγνώμονα Λαμπρόπουλο. Που βάλανε πάνω από την ΑΕΚ τα λεφτά. Αν είναι δυνατόν. Η κίνηση-ματ του διοικητικού ηγέτη, είναι ένα σαφές ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

ΟΤΙ η ΑΕΚ θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στη κορυφή. Ότι θα γίνουν όλα οσα πρέπει γιά να ξαναφορέσει βασίλισσα το στέμμα. Μια κίνηση που προκάλεσε σοκ και δέος στα αντίπαλα στρατόπεδα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Κι ο Σέρβος αμυντικός είναι μόνο η αρχή. Το πρώτο χτύπημα. Είναι βέβαιο ότι θ ακολουθήσουν κι άλλα, ανάλογης βαρύτητας και βεληνεκούς χτυπήματα. Ο οξυδερκής Νίκος Λυμπερόπουλος έχει σηκώσει τα μανίκια και δουλεύει σκληρά. Για να αποδειχθεί για μία ακόμα φορά, ότι όσους θέλουν στην ΑΕΚ τους κρατάνε. Με Νο1 κριτήριο να είναι καλά παιδιά. Να είναι υπεράνω χρημάτων. Πρώτα η ΑΕΚ. Όλα τα άλλα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες.

ΑΣ αφήσουμε όμως τα πεζά και τα τετριμμένα για ν ασχοληθούμε με τα σπουδαία και τα σοβαρά. Με τις ευρωεκλογές. Με τη μητέρα των μαχών. Που θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης. Αν θα τραβήξει το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Ή, αν θα επικρατήσουν η συντήρηση ο σκοταδισμός της Ακροδεξιάς. Μετά τον Πέτρο Κόκκαλη λοιπόν , ένας άλλος επιφανής συμπατριώτης μας συστρατεύτηκε σ αυτόν τον ωραίο αγώνα. Δεν ξέρει μόνο ο Αλέξης να κάνει καλές μεταγραφές. Να εντάσσει στην ομάδα του Σύριζα, υψηλής κλάσης παίκτες της πολιτικής. Όπως η Μεγαλοοικονόμου η Κουντουρά κι ο Πέτρος Κόκκαλης. Ξέρει επίσης καλά κι ο μεγάλος αρχηγός που ακούει στο όνομα Λεβέντης. Ο οποίος και τράβηξε από το μανίκι τον άσσο που ακούει στο όνομα Κώστας Σόμμερ. Η μάχη προβλέπεται σκληρή.

ΤΗΝ ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η εκκωφαντική σιωπή της Βάνας Μπάρμπα. Μιας σφόδρα πολιτικοποιημένης και κοινωνικής γυναίκας. Που πάντα έπαιρνε θέση στα κρίσιμα ζητήματα των καιρών. Με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να διερωτάται με αγωνία: «Γιατί δεν μιλάει η Βάνα; Τι περιμένει»; Είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα αυτό. Ποιόν επιλέγει για δήμαρχο της Αθήνας η Βάνα; Τον εκ Καρπενησίου ορμώμενο Μπακογιάννη; Η, τον βέρο Αθηναίο και αριστοκράτη Γερουλάνο; Αξίζει η Πατούλενα τον τίτλο της πρώτης κυρίας της περιφέρειας Αττικής; Ο Βάνα οφείλει να μιλήσει. Έχει καθήκον να τοποθετηθεί. Η απόφασή της να μην πολιτευθεί στις αυτοδιοίκητες και ευρωπαϊκές εκλογές, σεβαστή. Έχει υποχρέωση όμως να πάρει θέση.

Στη μουσική επιλογή, Tom Waits- Telephon Call From Instanbul.

https://www.youtube.com/watch?v=6g8eRnks9bM&feature=youtu.be

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ