Παναθηναϊκός: Κυνηγώντας τον… κοντό

Παναθηναϊκός: Κυνηγώντας τον… κοντό

Ο Καμπάτσο έχει «χαλάσει» το μυαλό του Καλάθη κι ο Παναθηναϊκός έμοιαζε… ακέφαλος στη Μαδρίτη.

Είναι κάποιοι αγώνες που «διαβάζονται» εύκολα. Αν συμφωνήσουμε με το δόγμα, που θέλει κομβικές δύο θέσεις στο σύγχρονο μπάσκετ (στο οποίο έχουν καταργηθεί οι θέσεις), η Ρεάλ επικράτησε άνετα του Παναθηναϊκού, επειδή ήταν πολύ καλύτερη στο «1» και στο «5». Ο Ταβάρες μοιάζει ανίκητος στο «ζωγραφιστό», ο Πρέπελιτς είχε σαφέστατα μεγαλύτερη επίδραση από τον Λεκαβίτσιους στο ματς, αλλά η ουσιαστική διαφορά ήταν ο Καμπάτσο.

Αυτός ο σκληροτράχηλος Αργεντινός έχει «χαλάσει» το μυαλό του Καλάθη. Πιέζει στην μπάλα, τρέχει γρήγορα το γήπεδο, είναι… «σκληρός καριόλης» που λένε κι οι Αμερικανοί. Πρόδηλα δεν οφείλεται μόνο στην εξαιρετική εμφάνιση του πόιντ γκαρντ της Ρεάλ η «λευκή νύχτα» του Καλάθη. Συνέπεσε στο διάγραμμα της απόδοσης ο ένας να είναι στην υψηλότερη καμπύλη κι ο άλλος στο πιο χαμηλό σημείο. Αντίο ζωή, δηλαδή…

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές ερμηνείες. Περιμέναμε ότι οι Μαδριλένοι θα είναι αποφασισμένοι, αφενός γιατί είδαν εφιάλτη στο πρώτο ματς, αφετέρου γιατί είδαν τους άλλους διεκδικητές να ξαπλώνουν στο ταπί. Ε, δεν είναι και πρωτόπειροι. Κάτι η άνοδος του Ράντολφ, η σταθερή και στιβαρή παρουσία του Τέιλορ, το… συμπλήρωμα από τον Τόμπκινς, η Ρεάλ είναι μια ομάδα ασφυκτικά γεμάτη. Και λείπει κι ο Γιουλ!

Το κοντέρ γράφει 2-0, τη στιγμή που όλες οι άλλες σειρές είναι στο 1-1. Πλέον, οι «πράσινοι» κυνηγούν 3/3 για να προκριθούν, κάτι που μοιάζει απίθανο, αλλά στα σπορ όλα μπορεί να συμβούν. Θα χρειαστεί να κλείνουν το ρήμα «υπερβαίνω» σε όλους τους χρόνους κι ίσως ακόμα να μην φτάνει, αλλά υπάρχει κι η οπτική ότι πλέον δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Ένα βήμα τη φορά, με δεδομένο ότι ένα στραβοπάτημα ρίχνει τίτλους τέλους.

Άποψή μου είναι πως και οι άλλοι δύο (Φενέρ και ΤΣΣΚΑ) θα φτάσουν στο φάιναλ φορ, ίσως πιο δύσκολα απ’ ότι να περίμεναν, αλλά για την ώρα Ζαλγκίρις και Μπασκόνια έχουν στα «συν» τους το «μπρέικ». Όσο για το ζευγάρι Εφές – Μπαρτσελόνα, ήταν εξ ορισμού το πλέον αμφίρροπο.

Για να επιστρέψουμε στα του δεύτερου αγώνα της Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλά να κρατήσει, εκτός από τη σταθερότητα του Τόμας και τη βελτιωμένη εικόνα του Γκιστ. Δεν υπάρχουν μάγοι για να βγάλουν λαγούς από το καπέλο, σε μια βραδιά μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω, σε διάρκεια πέντε (αν απαιτηθούν) ραντεβού, καθένας δείχνει τι… κρατάει στο χέρι κι ο Λάσο έχει πολύ καλό χαρτί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ