Παναθηναϊκός: Εκτός τόπου και χρόνου

Παναθηναϊκός: Εκτός τόπου και χρόνου

Αυτά παθαίνεις όταν ασχολείσαι περισσότερο με τον Πουκλ απ' ότι με τον Καμπάτσο και τον Ταβάρες. Η Ρεάλ έκανε με σχετική άνεση το 2-0 και τώρα οι πράσινοι καλούνται να κάνουν ένα θαύμα.

Ο Παναθηναϊκός μετά την πολύ καλή του παρουσία στο πρώτο ματς, απλά εξαφανίστηκε στο δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων. Η Βασίλισσα έκανε πολύ άνετα το 2-0 και πλέον η ελληνική ομάδα τρέχει να προλάβει το τρένο της πρόκρισης.

Πρακτικά για να βρεθεί το τριφύλλι στο Final – Four θα πρέπει να μην ξαναχάσει από την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στα επόμενα ματς που ακολουθούν στην Αθήνα και αν επιστρέψει το ζευγάρι στην ισπανική πρωτεύουσα. Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι μπορεί να πετύχει τρεις σερί νίκες και να στείλει τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο στο καναβάτσο; Δύσκολο πολύ….

Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πει ότι ο Παναθηναϊκός πήγε να πάρει τη νίκη με ανορθόδοξο τρόπο και γι’ αυτό εν τέλει δεν τα κατάφερε. Μετά το ματς διάφοροι, από την ομάδα μέχρι τον Tύπο, ασχολήθηκαν με τη διαιτησία και κατά πόσο αυτή τελικά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα και στέρησε από το τριφύλλι τη νίκη και το break.

Οι υπόλοιποι, δυστυχώς οι λιγότεροι, μιλούσαμε για το αυτονόητο. Ποιο ήταν αυτό; Ότι το σύνολο του Ρικ Πιτίνο ήταν σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης εκτός τόπου και χρόνου.

Ο Καλάθης ήταν αρνητικός και ο βασικός παράγοντας που οδήγησε την ομάδα του στην ήττα. Η συζήτηση αναλώθηκε στις διαμαρτυρίες για κάποια σφυρίγματα έδρας που πήραν οι γηπεδούχοι αντί να ψάξουν τι έκαναν λάθος και να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Όταν λοιπόν κοιτάς το δέντρο χάνεις το δάσος και ενίοτε το δρόμο. Αποτέλεσμα; Η χθεσινή κάκιστη εικόνα σε όλο το σαραντάλεπτο που έφερε απολύτως φυσιολογικά την ήττα και το 0-2 στη πλάτη.

Πάμε τώρα και στην επόμενη μέρα. Πρώτον πρέπει να αφήσουν την ομάδα να δουλέψει. Καλή η ιστορία με τον Πουκλ και τον κάθε Πουκλ, καλή η αντίδραση της διοίκησης στα όποια φαλτσοσφυρίγματα θεωρεί ότι έγιναν, αλλά αν δεν θέλουν να υποστούν μια ακόμα σκούπα και να πέσουν αμαχητί καλό θα είναι να δουν την δική τους την καμπούρα πρώτα και να διορθώσουν τα δικά τους κακώς κείμενα ενόψει του τρίτου παιχνιδιού στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη.

Είχαμε πει ότι για να έχει τύχη η ελληνική ομάδα στη Μαδρίτη, επιβάλλεται να γίνει πιο σκληρή και έξυπνη στον τρόπο που αγωνίζεται. Τελικά δεν έκανε τίποτα από τα δύο, οπότε δεν μπόρεσε να διεκδικήσει και κάτι από το ματς. Τώρα απαιτείται υπομονή και ηρεμία. Ένα βήμα τη φορά και βλέπουμε.

Την Τρίτη και την Πέμπτη, αν χρειαστεί, το Ο.Α.Κ.Α θα είναι καμίνι και η ομάδα έχει τον τρόπο να πάρει τις δύο νίκες. Τώρα για το τι μπορεί να συμβεί στο τελευταίο ραντεβού τους στη Μαδρίτη είναι άλλο θέμα και θα αναλυθεί αν και εφόσον στην Αθήνα γίνουν αυτά που πρέπει…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ