Παναθηναϊκός: Ξανά στο σχοινί…

Παναθηναϊκός: Ξανά στο σχοινί…

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται για μια ακόμα φορά κολλημένος στον τοίχο και οφείλει να προστατεύσει τον Καλάθη μέσα κι έξω από το παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάστηκε για μάχη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά… ξέχασε να πάει στο γήπεδο. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Ισπανοί έδειξαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν το πλεονέκτημα έδρας και άρχισαν να χτυπάνε στο ψαχνό!

Με Καμπάτσο και Τέιλορ στην πεντάδα ο στόχος ήταν ένας και μοναδικός: Να αφανιστεί από το παρκέ ο Νικ Καλάθης και να μην έχει ούτε ένα πεντάλεπτο χωρίς την ασφυκτική πίεση της ομάδας.

Το πλάνο πέτυχε και με το παραπάνω. Σε αυτό βοήθησε και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ο οποίος μπήκε στο ττριπάκι ξανά. Το μυαλό του είχε ήδη «χαλάσει» από το πρώτο ματς και εμφανίστηκε σαφώς επηρεασμένος.

Δεν είναι μόνο τα άστοχα σουτ. Αυτά μπορεί κανείς να τα δει στη στατιστική και να βγάλει το εύκολο συμπέρασμα. Ξεκινά το ματς και ο Νικ κάνει δυο πάσες σε… λάθος χέρια. Αιφνιδιασμός κάρφωμα, καλάθι. Χάνει τρεις φορές την περιστροφή και η άμυνα μένει ξεκρέμαστη. Τρίποντο του Ρούντι, κάρφωμα του Ταβάρες, λόμπα του Καμπάτσο.

Μια στιγμή όμως. Γιατί η Ρεάλ ασχολήθηκε μόνο με τον Καλάθη και μάλιστα σε τόσο απόλυτο βαθμό; Διότι απλά ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα του Καλάθη. Κανείς άλλος παίκτης δεν βγήκε μπροστά και να πάρει το τιμόνι την ώρα που ο αρχηγός του «βολόδερνε» ή ήταν στον πάγκο.

Πέρα από τα… επικολυρικά, τα «πάμε να τους φάμε» θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως η Ρεάλ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το φαβορί. Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία ήταν την Τετάρτη, όπου ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι πιο έτοιμος και να αρπάξει τη νίκη. Δεν το κατάφερε, οι Ισπανοί κατάλαβαν πως θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί «διάβασαν» σωστά την κατάσταση και έκαναν το 2-0.

Θα πει κάποιος: Ναι αλλά η Ζαλγκίρις; Απλά ήταν πιο έτοιμη να κάνει το «μπρέικ» και δεν στηρίζεται μόνο σε έναν παίκτη. Το πιο εύκολο και το πιο επικίνδυνο είναι να αρχίσει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός (όλος ο οργανισμός) να «σταυρώνει» τον Καλάθη και όχι να προσπαθήσει να βρει παίκτες να τον στηρίξουν.

Διότι δεν μπορεί να είναι αυτός ο… Βύντρα της ιστορίας και οι υπόλοιποι να είναι αμέτοχοι, παρακολουθώντας το εύκολο θύμα να τρώει τη χλεύη.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πλέον διότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει τρεις φορές σερί μια ομάδα από την οποία έχει επτά σερί ήττες. Εχει ανέβει ξανά πάνω στο σχοινί, όπως ακριβώς ήταν τον Δεκέμβριο και καλείται να βρει ψυχικά αποθέματα, ώστε να αντέξει το τεράστιο «πρέπει».

Ψάχνει ένα θαύμα για να ισοφαρίσει τη σειρά και να επιστρέψει στη Μαδρίτη. Βουνό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ