Να βρουν κίνητρο και να συνεχίσουν να παλεύουν

Να βρουν κίνητρο και να συνεχίσουν να παλεύουν

Είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν να γίνει μια ομάδα που θα μάθει να παλεύει όλα τα ματς και δε θα κρύβεται πίσω από δικαιολογίες.

Υπάρχει κίνητρο για τον Παναθηναϊκό στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν; Έχουμε επαναλάβει και στο παρελθόν πως για πολλά απ’ αυτά τα παιδιά που παίζουν με το τριφύλλι στο στήθος, δε γίνεται να μην υπάρχει κίνητρο.

Στο ξεκίνημα της καριέρας τους είναι τυχεροί που το έφεραν έτσι οι συνθήκες και αγωνίζονται σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Θα έπρεπε, λοιπόν, σε κάθε παιχνίδι να… σκυλιάζουν. Η αδιαφορία ποδοσφαιριστών σε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο σύλλογος και στα «πέτρινα χρόνια» που διανύει, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ο Δώνης λέει και ξανά λέει πως οφείλει η ομάδα του να κατακτήσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί. Προκειμένου στο τέλος της σεζόν, κοιτάζοντας πίσω, να δουν όλοι πως πάλεψαν για το καλύτερο που μπορούσαν. Και πως αν δεν υπήρχαν οι αφαιρέσεις βαθμών, η θέση τους θα ήταν πολύ διαφορετική.

Είναι και ένας οδηγός για το μέλλον αυτός. Να φτιάξεις, δηλαδή, μια ομάδα που θα έχει μάθει να παλεύει, να τα δίνει όλα στο γήπεδο. Μια ομάδα που θα μπαίνει στο γήπεδο για να παίξει και να κερδίσει και όχι να κρύβεται πίσω από προβλήματα και να ψάχνει μονίμως δικαιολογίες.

Μόνο έτσι θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός. Περιμένοντας, φυσικά, μήπως γίνει κάποιο… θαύμα και βρεθεί επενδυτής που θα φέρει τον σύλλογο σε μια άλλη τροχιά, που θα τον επαναφέρει στην πλήρη κανονικότητα και θα του δώσει και πάλι χαρακτήρα μεγάλης ομάδας που διεκδικεί τίτλους.

Για να πούμε και δύο λόγια για το αυριανό παιχνίδι, με τις επιστροφές που έχει ο Δώνης, αναμένουμε σίγουρα και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό κόντρα στον ΟΦΗ. Ετσι κι αλλιώς χειρότερα ο Παναθηναϊκός αποκλείεται να παίξει, αφού απέναντι στους Κρητικούς έκανε την πιο άσχημη εμφάνιση της σεζόν.

Απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος, που εδώ και δύο χρόνια έχει τον τρόπο να συμπεριφέρεται και να αγωνίζεται σε πολλά παιχνίδια σαν κανονικός… μεγάλος (γι αυτό και πολύ εύκολα καθαρίζει με τις ευρωπαϊκές συμμετοχές του), ο Παναθηναϊκός οφείλει να βρει και να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο. Και να περιμένει στη συνέχεια τον Παναιτωλικό προκειμένου να κλείσει με θετικό πρόσημο τη σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ