Ολυμπιακός: Οι 4 έγιναν 8-9!

Ολυμπιακός: Οι 4 έγιναν 8-9!

Στο κλείσιμο της «πειραματικής» σεζόν ο Ολυμπιακός βάζει περισσότερους παίκτες στο βασικό κορμό της ενδεκάδας του…

Ποιοι ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού στην αγωνιστική περίοδο που οδεύει προς το τέλος της; Ο Κώστας Φορτούνης παίρνει την «πρωτιά» χωρίς δεύτερη σκέψη, από τη στιγμή μάλιστα που «έστειλε» παίκτες όπως ο Τουρέ και ο Νάτχο. Κι ακολουθούν οι πλάγιοι μπακ, ο Ομάρ Ελαμπντελουί και ο Λεονάρντο Κούτρης που βοήθησαν και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού- ο Νορβηγός είχε μάλιστα συμμετοχή και στο εκτελεστικό.

Ποιος άλλος απασχολεί τις ξένες αγορές μαζί τους προαναφερθέντες; Ο Παπέ Σισέ, ο οποίος δεν πέρασε και το πιο εύκολο καλοκαίρι, αλλά στην πορεία της διαδρομής αποτέλεσε την «κολώνα» στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας.

Τι κοινό έχουν αυτοί οι τέσσερις; Ήταν οι «επιζήσαντες» από το προηγούμενο ρόστερ το οποίο εκδιώχθηκε από το Ρέντη όχι μόνο γιατί δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, αλλά κυρίως για την κακή νοοτροπία που επέδειξε σε αρκετά παιχνίδια.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ο Μαρτίνς μπόρεσε να «πατήσει» σε αυτούς τους (λίγους) παίκτες και με το πέρασμα του χρόνου μπόρεσε να βάλει δίπλα τους και τους άλλους. Και στο τέλος της ημέρας είναι ξεκάθαρο ότι στην επόμενη προετοιμασία οι τέσσερις θα γίνουν…8-9, μετά την εικόνα που έχουμε διαμορφώσει για την καινούργια ομάδα.

Ο Μαντί Καμαρά ήταν ένας από τους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους, καθώς ο Γκιγιέρμε ήταν εγνωσμένης αξίας  και ο Μπουχαλάκης ήξερε καλά τα κατατόπια στο Ρέντη. Μάνι-μάνι όμως  σχηματίζεται μία τριάδα στην οποία μπορεί να βασιστεί ο Μαρτίνς για να συγκροτήσει τον άξονα της μεσαίας του γραμμής, άσχετα αν τα τετραγωνικά χωράνε μόνον… δύο επιλογές.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε σαφώς και δεν μπορεί να λείπει από τον «σκελετό» τα ενδεκάδας αφού έδωσε πραγματική βοήθεια στις πτέρυγες, εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ανάγκη μετά την εποχή των Σεμπά και Πάρντο.

Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τον Ζοσέ Σα για τη θέση κάτω από την εστία, με την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί η αγορά των δικαιωμάτων του από την Πόρτο, τότε τι μένει ως …απορία για τον προπονητή; Ο δεύτερος στόπερ που μπορεί να είναι άνετα ο Μεριά, ο άλλος εξτρέμ όπου υπάρχει ο Μασούρας και αναμένεται και ο Λάζαρος και φυσικά ο σέντερ φορ, με την «εκκρεμότητα» του Χασάν.

Από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός έχει αυξήσει τη… φρουρά του και απλά περιμένει κάποιες… μεταθέσεις για το επόμενο καλοκαίρι.

Θα παίξει ρόλο βέβαια και το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση αν υπάρξουν ελκυστικές προτάσεις για κάποιους παίκτες, όμως στην πραγματικότητα ο Μαρτίνς θα πάει στην προετοιμασία γνωρίζοντας πολύ καλύτερα τους περισσότερους παίκτες του, με ότι αυτό συνεπάγεται….

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ