Ναι ρε ΠΑΟΚ το αξίζεις

Ναι ρε ΠΑΟΚ το αξίζεις

Τριαντατέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή. Σήμερα, στην κατάμεστη από κόσμο Τούμπα, η ομαδάρα του Λουτσέσκου χρειάζεται μόλις ένα πόντο κόντρα στον υποβιβασμένο Λεβαδειακό για να το κάνει πάλι πραγματικότητα...

Ξεκινάμε από τα αυτονόητα. Ο ΠΑΟΚ το αξίζει απόλυτα. Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα από το να κατακτήσει τον τίτλο αήττητος, κάτι πραγματικά ασύλληπτο αν σκεφτούμε ότι έχει γίνει μόλις μια φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει διαφορά μόλις πέντε πόντους από τον δεύτερο, αλλά επτά αν θυμηθείτε και το -2 με το οποίο μπήκε στη κούρσα.

Δεν έχασε ντέρμπι, ήταν ισοπεδωτικός στην έδρα του κόντρα στην περυσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον άμεσο ανταγωνιστή του Ολυμπιακό και αν έχεις κάτι να του καταμαρτυρήσεις είναι η πορεία του στην Ευρώπη σε έναν όμιλο που για πολλούς ήταν του χεριού του. Άντε να τον ψέξεις και για την εικόνα του στο ματς στο Γ.Καραϊσκάκης, εκεί που δεν άξιζε τη νίκη. Τι να κάνουμε όμως, η τύχη βοηθά τους ικανούς.

Ο Λουτσέσκου πετυχαίνει κάτι πολύ μεγάλο. Δεν είναι τόσο η κατάκτηση του τίτλου όσο ότι κατάφερε να διατηρήσει τη συνοχή σε μια ομάδα που πέρυσι τα δικά της λάθη και οι παθογένειες της κόστισαν έναν τίτλο που επίσης είχε κατακτήσει μέσα στο χορτάρι. Κυρίως όμως γιατί δεν άφησε τον οδοστρωτήρα Ιβάν να μπει πάλι στο » παιχνίδι» διαχείρισης των εσωτερικών της ομάδας και περιφρούρησε τα αποδυτήρια του δείχνοντας πως αυτός είναι το απόλυτο αφεντικό.

Σήμερα, λοιπόν, έχουμε γιορτή. Ο Δικέφαλος του Βορρά στέφεται πρωταθλητής, παίρνει το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, μετά το 1976 και το 1985, έχει μπροστά του την πρόκληση του πρώτου του νταμπλ και του τρίτου συνεχόμενου Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά κυρίως έχει να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Η κατάκτηση του νταμπλ θα εδραιώσει την κυριαρχία του εντός των συνόρων. Η διάρκεια όμως είναι εκείνη που θα τον καθιερώσει στη συνείδηση φίλων και εχθρών.

Το αύριο έχει δύο μεγάλα στοιχήματα. Το πρώτο να μπει επιτέλους στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League κάνοντας πράξη το όνειρο διοίκησης, ομάδας και φιλάθλων. Το δεύτερο να πάρει πάλι τον τίτλο και να ρίξει ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια τους μεγάλους της Αθήνας και ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό. Πάμε να δούμε το αύριο.

Πορτοφόλι διαθέτει και μάλιστα μεγάλο. Τεχνογνωσία θεωρητικά υπάρχει. Ομάδα που να έχει σοβαρό αγωνιστικό κορμό επίσης. Προσωπικότητες στα αποδυτήρια και στο χορτάρι δεδομένα διαθέτει ο οργανισμός. Άρα τι μένει πρακτικά; Να κάνει ο ΠΑΟΚ τα αυτονόητα και να μην μπει σε τρελές αλλαγές. Να πάρει παίκτες που χρειάζεται και όχι να κάνει μεταγραφές με άξονα τον νεοπλουτισμό.

Να διατηρήσει τους βασικούς που λήγουν τα συμβόλαια τους, όπως ο Βαρέλα και να αντικαταστήσει εκείνα τα γρανάζια που λόγω τραυματισμών βρίσκονται ή θα βρίσκονται για καιρό στα πιτς. Το σημαντικότερο όμως είναι η παραμονή στον πάγκο του Λουτσέσκου. Προσωπικά τον θεωρώ φοβικό ως προπονητή, αλλά θα ήθελα να τον δω πως θα συμπεριφερθεί και σε μια σεζόν που δεν θα έχει το πρέπει τόσο έντονο και επιτακτικό. Αυτά θα τα δουν αύριο. Σήμερα έχει γιορτή για τον άξιο πρωταθλητή Ελλάδας για το 2018-19…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ