Ιβάν Σαββίδης: Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης: Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ΠΑΟΚ

Το 2006 του έκλεισαν την πόρτα στα μούτρα. Αυτός όμως δεν το έβαλε κάτω και το 2012 ανέλαβε τις τύχες της ομάδας του ΠΑΟΚ. Στα 7 χρόνια παρουσίας του στην Τούμπα, ο Ιβάν Σαββίδης έχει σηκώσει δύο κύπελλα και πλέον ετοιμάζεται για το πρώτο του πρωτάθλημα.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να φτιάξουν ένα άγαλμα για τον Ιβάν Σαββίδη, γιατί ούτε κύπελλα θα έβλεπαν το 2017 και το 2018, ούτε φυσικά πρωτάθλημα. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου από το 2006 είχε χτυπήσει την πόρτα της Τούμπας και είχε ζητήσει επίσημα να αγοράσει την ομάδα της καρδίας του. Όμως τότε ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ, τον λοιδόρησε βάζοντας το τότε σύστημα να τον περάσει γενεές δεκατέσσερις. Αυτός όμως δεν το έβαλε κάτω. Χτύπησε την κατάλληλη στιγμή όταν ο σύλλογος ήταν στο παρά πέντε για να χτυπήσει διάλυση.

Το 2012 ήρθε η Άνοιξη για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Ιβάν Σαββίδης δίνοντας 10 εκατ. ευρώ, τόσο κάποιοι κατάφεραν να φτάσουν την αξία της ομάδας, κάνει δικιά του την πιο λαοφιλή ομάδα στη Βόρεια Ελλάδα. Στις 10 Αυγούστου του 2012 ξεκινάει η εποχή Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.  Ο κορυφαίος παράγοντας στην ιστορία του Δικεφάλου κατάφερε μέσα σε 7 περίπου χρόνια να τα φέρει όλα… τούμπα.

Ως ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, δεν έκρυψε ποτέ πως θέλει να κάνει τον κάνει την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Δύο μήνες μετά την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών δίνει την πρώτη συνέντευξη Τύπου. Ο Σαββίδης τα βάζει με όλους και με όλα δείχνοντας πως δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη δεύτερη ή τρίτη θέση: «Δεν ήρθα για να είμαι δεύτερος».

Στα επτά χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα έχει επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Η πιο σημαντική επένδυση που έχει κάνει, δεν είναι τα μεγάλα ονόματα που έχει φέρει στην Τούμπα, Μπερμπάτοφ, Πρίγιοβιτς… αλλά η εξόφληση των χρεών που βάραιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια της ομάδα. Το 2015 παραδίδει στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης επιταγή ύψους 10.886.000 ευρώ. Εξερχόμενος από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θα μπορούσαμε να πέσουμε κατηγορία και να μην πληρώσουμε τίποτα. Δεν θα ήθελα όμως να υπάρχει μαύρη κηλίδα στο σώμα και την ιστορία του ΠΑΟΚ και πολύ περισσότερο υπό την δική μου παρουσία».

Η επένδυση του στο αγωνιστικό τμήμα δεν πιάνει τόπο. Με την ευθύνη να βαραίνει τον ίδιο λόγω των επιλογών του. Για πρώτη φορά ακούγεται στην Τούμπα το γνωστό σύνθημα «Ο ΠΑΟΚ θέλει πρόεδρο με αρχ… και όχι κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια». Ο Σαββίδης αποφασίζει να τελειώσει με τους στρατηγικούς συμβούλους που είχε κατά διαστήματα και να εμπιστευτεί την ομάδα στο πολύ στενό του περιβάλλον. Στα δύο του παιδιά Νίκο και Γιώργο, αλλά και σε ανθρώπους που πονάνε τον σύλλογο.

Το 2017 έρχεται ο πρώτος τίτλος με τον Ιβάν Σαββίδη να πλέει σε πελάγη ευτυχίας Ο ΠΑΟΚ κερδίζει την ΑΕΚ με 2-1 στον τελικό του Βόλου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ γίνεται ένα με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Κάθετε στην πρώτη θέση στο πούλμαν των κυπελλούχων, κατά την άφιξη της ομάδας στη Θεσσαλονίκη και γιορτάζει μαζί με τους φιλάθλους που έχουν κατακλύσει τον Λευκό Πύργο. Πέρσι εξαιτίας των γνωστών γεγονότων με Ολυμπιακό και ΑΕΚ χάνει το πρωτάθλημα στα χαρτιά, όμως κερδίζει και πάλι το κύπελλο με αντίπαλο πάλι την ΑΕΚ στον τελικό.

Φέτος από το ξεκίνημα της τρέχουσας χρονιάς ο ΠΑΟΚ δείχνει τα δόντια του στους μεγάλους της Αθήνας. Οι Ασπρόμαυροι οδηγούν την κούρσα και καμία ομάδα δεν μπορεί να τον κερδίσει είτε εντός είτε εκτός Τούμπας. Ο Δικέφαλος απόψε (21/4) απέναντι στον Λεβαδειακό θα κλειδώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, χρειάζεται μόλις έναν βαθμό,  το οποίο ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη μετά από 34 χρόνια. Ο Σαββίδης είναι γεγονός πως πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Μετράει τις ώρες για να σηκώσει ψηλά το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Ο ομογενής επιχειρηματίας αναμένεται να μιλήσει στον κόσμο του ΠΑΟΚ και να τους δώσει υπόσχεση πως θα κάνει τα πάντα, η τροπαιοθήκη που έχει βάλει στο Μακεδονία Παλλάς, κάθε χρόνο μπαίνει ο τίτλος του πρωταθλητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ