ΠΑΟΚ: Όταν ο Κούδας τους οδηγεί στο γήπεδο, σεβόμαστε…

ΠΑΟΚ: Όταν ο Κούδας τους οδηγεί στο γήπεδο, σεβόμαστε…

Δεν έχει νόημα να «συνομιλήσει» κανείς με το θυμικό των οπαδών. Θεωρούν ότι για χρόνια τους αδικούσαν και η εντύπωσή τους κορυφώθηκε πέρσι που ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαία ομάδα και η ΑΕΚ τον έφαγε στην στροφή ελέω Σαββίδη και Κομίνη. Για αυτό η φιέστα της Τούμπας και το ξέφρενο πανηγύρι στην Θεσσαλονίκη ήταν λυτρωτικά για τον κόσμο και έχουν τον σεβασμό μας.

Το πήρε η ΑΕΚ -όπως το πήρε- και την επόμενη χρονιά έμεινε είκοσι βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι σαν να μην το πήρε όπως λένε μερικοί αλλά όταν την επόμενη χρονιά εξαφανίζεσαι σου λέει ο άλλος ότι πρόκειται για φωτοβολίδα.

Δεν είσαι η Λάρισα που πήρες ένα αλλά πέρασε στην ιστορία γιατί ήταν μια φωτεινή εξαίρεση στον αδιαπέραστο κανόνα ότι η κούπα πάει στους μεγάλους. Το παίρνει ο ΠΑΟΚ και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι αν δεν είσαι ΠΑΟΚ είναι ότι αυτοί ήρθαν για να μείνουν. Αν θα το σηκώσουν και την επόμενη χρονιά δεν ξέρω να σας το γράψω. Ξέρω όμως ότι και του χρόνου για πρωτάθλημα θα πάνε.

Δεν θα τους φύγουν οι παίκτες κι αν πουλήσουν θα πάρουν άλλους στη θέση τους. Θα ξοδέψουν για να κρατηθούν στην κορυφή κι αν τυχόν μπουν στους ομίλους και «παντελονιάσουν» τα είκοσι και βάλε εκατομμύρια δεν θα πουν ότι τα κρατάμε «καβάτζα» για την ανακατασκευή της Τούμπας.

Όπως πέρσι λέγαμε ότι καλώς τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ επωφελούμενη πήρε το πρωτάθλημα έτσι και φέτος λέμε ότι ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε με μείον δυο βαθμούς και πάει να το πάρει αήττητος, έρχεται και εγκαθίσταται ως πρωταγωνιστής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Για πόσα χρόνια δεν μπορούμε να ξέρουμε. Για κάποια χρόνια είναι σίγουρο.

Ο ΠΑΟΚ έχει κόσμο, έχει ισχυρό χρηματοδότη, έχει καλούς παίκτες, δουλευταρά προπονητή . Εχει και τις αβάντες από τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου και τα κυβερνητικά γραφεία. Ολες τις αβάντες να είχε έτσι και δεν είχε ομάδα δεν θα κατάφερνε τίποτα. Τα πανηγύρια στη Θεσσαλονίκη και κυρίως η συγκινητική τελετή στην Τούμπα ξύπνησε μνήμες και αντιστοιχεί στην λαχτάρα των οπαδών που έβλεπαν τα χρόνια να περνούν και ο ΠΑΟΚ να μιζεριάζει μέσα στα οικονομικά προβλήματα και το θέριεμα του μίσους για «τους ισχυρούς του Κέντρου» που δεν τον άφηναν να αναπνεύσει.

Δεν έχει νόημα να «συνομιλήσει» κανείς με το θυμικό των οπαδών. Ετσι νόμιζαν και η εντύπωσή τους κορυφώθηκε πέρσι που ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαία ομάδα και η ΑΕΚ τον έφαγε στην στροφή ελέω Σαββίδη και Κομίνη. Για αυτό η φιέστα της Τούμπας και το ξέφρενο πανηγύρι στην Θεσσαλονίκη ήταν λυτρωτικά για τον κόσμο και έχουν τον σεβασμό μας. Το ποδόσφαιρο είναι για να γεννά έντονα συναισθήματα.

Τέτοια γεννήθηκαν σε χιλιάδες κόσμου όταν είδε τον Πέλκα να ξεσπά λυγμούς και τον Βιεϊρίνια να δακρύζει μπαίνοντας χωλαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο. Όταν είδα τον αξεπέραστο Γιώργο Κούδα να μπαίνει στο γήπεδο οδηγώντας τις ομάδες του 76 και του 84, κατανόησα τα λυτρωτικά συναισθήματα που κατέλαβαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Όταν περνούν τα χρόνια ορισμένα πράγματα παίρνουν τις διαστάσεις που τους αναλογούν. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο μέγεθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν το μαρτυρούν οι τίτλοι του τόσο, όσο οι σπουδαίοι παίκτες που φόρεσαν την φανέλα του και οι οπαδοί του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ