Το ‘χασε και το ‘ξερε…

Το ‘χασε και το ‘ξερε…

Η ΑΕΚ παρέδωσε τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας της Superleague στον ΠΑΟΚ, με τους κιτρινόμαυρους να επιχειρούν μια πρώτη ανάγνωση της φετινής αποτυχίας.

Είναι βαριά κουβέντα αυτή που γράφω τίτλο, μα τώρα που φτάνουμε στο τέλος η ΑΕΚ πιστεύω πως ήξερε ότι φέτος δεν μπορούσε να το ξαναπάρει. Και το πιθανότερο ήταν να χάσει τα σκήπτρα από τον ΠΑΟΚ και όχι από τον Ολυμπιακό. Διότι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο έτοιμη ομάδα, με ίδιο ρόστερ και προπονητή και δίψα μετά την περσινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός ήταν μια εντελώς νέα ομάδα και αναμενόμενα θα έχανε έδαφος στην κούρσα, ειδικά στο ξεκίνημα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ένα ωραίο καλοκαίρι με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Πολλές και κομβικές. Και πως να της καλύψει. Αργησαν να έρθουν και να μπουν στην ομάδα Πόνσε και Μπογέ, άργησε να προσαρμοστεί απόλυτα ο Οικονόμου, δεν ήταν καλά ο Τσιγκρίνσκι, με τον Λιβάγια και τον Μάνταλο. Τα χαφ δεν έκαναν τη διαφορά. Και με τον Μαρίνο να… ψάχνεται η ΑΕΚ μετά την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ έχασε τον βηματισμό της και τον στόχο της στο πρωτάθλημα. Η παρουσία στους ομίλους την άδειασε, γιατί δεν ήταν γεμάτη. Με ευθύνη της διοίκησης. Απόλυτη, στο 100%. Και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο περσινό πρωτάθλημα, όπως και στο ότι φέτος η ΑΕΚ ακόμη δεν έχει καταφέρει να ξέρει αν είναι τρίτη!

Η ΑΕΚ δεν επένδυσε σωστά. Ούτε στο ποδοσφαιρικό, ούτε στο οικονομικό κομμάτι. Ηξερε ότι ο ΠΑΟΚ επενδύει, ότι το ίδιο κάνει και ο Ολυμπιακός. Λάζαρο δεν βρήκε, Βράνιες δεν βρήκε, Αραούχο βρήκε έστω όταν το είχε χάσει, ο Μαρίνος δεν έγινε ποτέ ο Μανόλο σε επίπεδο χημείας και σχέσης με το κλαμπ. Η ΑΕΚ μετά τους πρώτους αγώνες, ήξερε καλά ότι δεν μπορεί να το πάρει φέτος. Το έδειχνε σε κάθε 90λεπτο στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η ΑΕΚ έκανε το… κακό να μην δημιουργήσει μια αρχή για να μείνει μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό για χρόνια και θα παίρνει προσθαφαιρέσεις που θα την βοηθούν. Αυτό το έκανε και το κάνει ο ΠΑΟΚ. Το φετινό πισωγύρισμα της η ΑΕΚ θα το βρει μπροστά της. Το καλοκαίρι. Με πολλή δουλειά στο κομμάτι της ενίσχυσης και της ποιότητας του ρόστερ, του δεσίματος της ομάδας και γνωρίζοντας ότι τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά ματς είναι χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ και με απαίτηση για παρουσία σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Δεν είναι και λίγα, δεν είναι και φτηνά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ