Αυτό είναι το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού

Αυτό είναι το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού

Οι προτεραιότητες, οι ανάγκες και το σκεπτικό Δώνη και Νταμπίζα εν όψει της - διαφορετικής σε σχέση με πέρσι - μεταγραφικής περιόδου.

Η αξιολόγηση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και ο ίδιος ο Δώνης ανέφερε χθες πως το ματς που απομένει με τον Παναιτωλικό δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στις σκέψεις του. Ο Έλληνας προπονητής ήδη φαίνεται να έχει αποφασίσει για τους ποιοι του κάνουν και ποιοι όχι στο πλάνο που έχει στο μυαλό του εν όψει της νέας σεζόν.

Ένα πλάνο που θα έχει αλλαγές. Θα επιτραπεί στον Παναθηναϊκό μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά το πως θα κινηθεί μεταγραφικά, από τη στιγμή που θα έχει το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές ανεξαρτήτου ηλικίας ξένων ή Ελλήνω. Με λίγα λόγια δε θα υπάρχουν περιορισμοί στις κινήσεις, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία σε Δώνη και Νταμπίζα να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση. Και να προσθέσουην ορισμένες ποιοτικές… πινελιές στο ρόστερ, με γνώμονα πάντα όμως το χαμηλό μπάτζετ και τα συμβόλαια που το ταβάνι τους δε θα ξεπερνά τις 200.000 ευρώ ετησίως.

Οι αποχωρήσεις που θα προκύψουν από το ρόστερ ναι μεν θα φέρουν τον Παναθηναϊκό μπροστά στην ανάγκη να δώσει αποζημιώσεις σε κάποιους παίκτες όπως ο Μουνιέ – που έχει μάλιστα υψηλό συμβόλαιο – πλην όμως μπορούν να εξοικονομηθούν χρήματα για αυτές τις αποζημιώσεις από τα συμβόλαια που θα «γλιτώσουν» οι πράσινοι. Οπως του Κουλιμπαλί και του Κάτσε, που φεύγουν χωρίς ο Παναθηναϊκός να είναι υποχρεωμένος να τους αποζημιώσει ή σε περίπτωση που προκύψει καποια πώληση (π.χ. Κουρμπέλης) τότε θα υπάρξουν χρήματα και από συμβόλαια, αλλά και από την ίδια την πώληση που θα βοηθήσουν τους πράσινους να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση.

Από ‘κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί μεταγραφικά σίγουρα για τέσσερις μεταγραφές βασικών παικτών που είναι απαραίτητες για τον κορμό της ομάδας και ίσως ο αριθμός να φτάσει ακόμα στις 9-10 μεταγραφές, ανάλογα με το πόσοι παίκτες θα αποχωρήσουν και φυσικά ποιοι. Οι απόλυτες προτεραιότητες για τον Δώνη είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ενός μέσου, ενός ακραίου μεσοεπιθετικού και ενός σέντερ φορ.

Η αποχώρηση των Κουλιμπαλί και Κάτσε βάζει στην κορυφή της λίστας του Παναθηναϊκού έναν αμυντικό και έναν αμυντικό μέσο με δημιουργικές ικανότητες. Από εκεί αναμένεται να… ξεκινήσουν οι πράσινοι την αναζήτησή τους, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι πολύ πιθανό να δούμε 1-2 έξτρα κινήσεις. Αν φύγει και ο Κουρμπέλης, το… πιθανό θα γίνει βέβαιο. Και με την προοπτική αποχώρησης και του Φάνη Τζανδάρη, που αυτή τη στιγμή μοιάζει και ως το πιθανότερο σενάριο, ο Παναθηναϊκός θα ψάξει για τρεις μέσους, θέλοντας ο ένας εξ αυτών να είναι παίκτης που θα κάνει τη διαφορά.

Δεδομένη είναι και η μεταγραφή ενός ακραίου μεσοεπιθετικού, ενός winger ικανού στο ένας εναντίον ενός, που θα πατάει περιοχή και θα έχει έφεση στο σκοράρισμα. Ένας παίκτης που θα έρθει για να αγωνιστεί στο ένα άκρο, με τον Χατζηγιοβάνη στο άλλο και τον Μπουζούκη πίσω από το σέντερ φορ, προκειμένου να μην αναγκάζεται ο Μπουζούκης να βγαίνει στο πλάι και να παίζει σαν εξτρέμ. Αν, φυσικά, προκύψει πώληση του Χατζηγιοβάνη, τότε γίνεται αντιληπτό πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για δύο παίκτες γραμμής.

Απαραίτητη είναι και η προσθήκη ενός σέντερ φορ. Ενός παίκτη που δε θα έρθει για να αποτελέσει εναλλακτική λύση του Μακέντα, αλλά θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη θέση και θα υπάρχει η δυνατότητα να παίζουν και σαν δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μουνιέ φεύγει, ο Βέργος είναι πιθανό να δοθεί δανεικός, ο Καμπετσής δεν έδειξε όσα περίμεναν σε αυτή την πρώτη του χρονιά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται φορ και θα είναι και αυτή μία από τις άμεσες προτεραιότητές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ