Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό

Ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα. Ο Κόκκαλης παίρνει δουλειές. Το χρηματιστήριο πήρε τα πάνω του. Ο Βασιλειάδης πάει να πάρει Γιούρο ή Μουντιάλ. Ο Κώστας Καίσαρης επισημαίνει την αναβίωση του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ο ΠΑΟΚ. Εξ ου και «μου ξανάρχονται ένα-ένα, χρόνια δοξασμένα». Και δεν αναφέρομαι στο 1969. Επί χούντας δηλαδή, που τραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας την τεράστια αυτή επιτυχία. Με την αναφορά στην επανάσταση του 1821 («να ‘τανε το 21») να κάνει συνειρμό με το 21 της «επανάστασης» της 21ης Απριλίου. Αυτά είναι πολύ πίσω. Τα «χρόνια δοξασμένα» στην προκειμένη περίπτωση ανατρέχουν στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Στο ΠΑΣΟΚ που αναβιώνει. Στο ΠΑΣΟΚ που επανέρχεται. Κι όταν λέμε ΠΑΣΟΚ, δε μιλάμε γι αυτό το ψευτοΚΙΝΑΛ της Φώφης με τους Βενιζέλους και τους Λοβέρδους. Λέμε για το κανονικό ΠΑΣΟΚ. Το ορίτζιναλ. Το ΠΑΣΟΚ του Αλέξη, που μέσω του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.

ΤΑ σημεία των καιρών, που θα έλεγε κι ο γέροντας Παΐσιος, μιλάνε από μόνα τους. Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει. Είναι εδώ. Έχουμε και λέμε:

– Ο ΠΑΟΚ είχε να πάρει πρωτάθλημα από το 1985. Επί ΠΑΣΟΚ. Το ξαναπήρε σήμερα. Που δεν είναι ακριβώς ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι σαν ΠΑΣΟΚ. Πέρυσι το πήρε η ΑΕΚ. Που είχε να το πάρει 24 χρόνια. Από το 1994. Με Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό. Όπως και το 1985, όταν το είχε ξαναπάρει ο ΠΑΟΚ. Και ξαναπήρανε αμφότεροι πέρυσι κι εφέτος με τον Αλέξη. Το καινούργιο ΠΑΣΟΚ.

-Το Χρηματιστήριο πήγαινε τρένο επί ΠΑΣΟΚ. Κάλπαζε. Στις 6.500 μονάδες είχε φτάσει το 1999. Σήμερα βέβαια τέτοια νούμερα δεν υπάρχουνε. Υπάρχει όμως αύξηση 27% το πρώτο τετράμηνο του 2019. Οι τράπεζες που ξεκίνησαν το ράλι ανέβηκαν 50%. Αν αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ, τι είναι;

-Ο Σωκράτης Κόκκαλης επανήλθε δριμύτερος. Παίρνει τη μια δουλειά μετά την άλλη. Ο γιος του μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ακόμα περισσότερο ΠΑΣΟΚ.

-Επί ΠΑΣΟΚ η Ελλάς κατάθεσε υποψηφιότητα, διεκδίκησε και πήρε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Με σκαπανείς το Γιώργο Λιάνη και το Φούρα. Με τον τελευταίο να ξυρίζει τιμής ένεκεν όταν μας δώσανε τους αγώνες το μουστάκι του. Σήμερα ο άξιος διάδοχός τους Γιώργος Βασιλειάδης διεκδικεί το Γιούρο 2028 και το Μουντιάλ του 2030. Όπως έχει εκμυστηρευθεί μάλιστα στο στενό του περιβάλλον, αν πάρουμε μία από τις δύο διοργανώσεις, θα ξυρίσει το μούσι. Θα κάνει αυτή τη θυσία. Τι παραπάνω ΠΑΣΟΚ να ψάξεις να βρεις;

-Ανασταίνονται πολιτικά πτώματα τύπου Στέφανου Τζουμάκα και βγαίνουν από τους τάφους. Το ΠΑΣΟΚ παίρνει τη μεγάλη ρεβάνς. Κι ακόμα είναι νωρίς. Τσουνάμι μεταγραφών θα πνίξει στις κανονικές εκλογές την επάρατο δεξιά. Ήδη βολιδοσκοπούνται βαριά ονόματα. Όπως ο Κίμωνας Κουλούρης κι ο Δημήτρης Τσοβόλας. Να μη μας διαφεύγει η βαρυσήμαντη δήλωση του ανυπέρβλητου Άκη Τζοχατζόπουλου στον Αντώνη Σρόιτερ: «Ναι, ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

ΙΔΟΥ λοιπόν, που το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Ο Αλέξης δεν καταλαβαίνει Χριστό. Δοκιμάζει την πετυχημένη, την αλάνθαστη συνταγή-ΠΑΣΟΚ. Όχι στα λόγια. Όπως τον κατηγορεί για γραφικό μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου ο κακεντρεχής και ζηλόφθονος Βενιζέλος. Ο Αλέξης είναι άνθρωπος των έργων. Των πράξεων.

Πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Με τον ΠΑΟΚ ακόμα να φωνάζει ότι το κλέψανε απ’ αυτόν και της το δώσανε ο Φλαμπουράρης κι ο Κοντονής. Εφέτος το πήρε ο ΠΑΟΚ. Παίρνει τη μια δουλειά μετά την άλλη ο Κόκκαλης. Πήρε τ’ απάνω του το Χρηματιστήριο. Πάμε να πάρουμε Γιούρο ή Μουντιάλ. Βγαίνουνε από την τρίτη εφεδρεία οι Τζουμάκες. Χρειάζονται περαιτέρω αποδείξεις, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό;

Στη μουσική επιλογή, Janis Joplin- Stay with me

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ