Παναθηναϊκός : Αποστολή επιβίωσης

Παναθηναϊκός : Αποστολή επιβίωσης

Ο Παναθηναϊκός ξαναζεί το διάστημα Ιανουάριος- Μάρτιος και καλείται να παίξει για τη ζωή του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Παναθηναϊκός καλείται απόψε να ανέβει ένα… βουνό και να καταφέρει να μείνει ζωντανός στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Το 2-0 με το οποίο προηγείται η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αμείλικτο και ασφαλώς βαραίνει τους ώμους των παικτών του Ρικ Πιτίνο, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους αποφορτίσει.

«Ηρθε η ώρα να κάνουμε το απίθανο, πιθανό» έγραψε στο τουίτερ και θα έλεγε κανείς πως αυτή η φράση περικλείει το μήνυμα το αποψινού παιχνιδιού.

Οι πράσινοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν μεγάλο αντίπαλο, που πλέον έχει «αφυπνιστεί», ξέρει που πρέπει να χτυπήσει και τι πρέπει να κάνει για να «απονευρώσει» του παιχνίδι τους.

Σειρά τους λοιπόν τώρα να αντιδράσουν, να δείξουν σε τελική ανάλυση πόσο έτοιμοι είναι να κερδίσουν μια πολύ καλή ομάδα για να πάρουν τη θέση της στο Φάιναλ φορ.

Το κίνητρο είναι ασφαλώς τεράστιο. Όλα όσα έγιναν και στα δυο ματς στη Μαδρίτη αποτελούν πολύ καλές αφορμές για όλους στον Παναθηναϊκό να δείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Στα πλέι οφ ο πιο δυνατός μυς είναι το μυαλό και οι παίκτες του «τριφυλλιού» καλούνται να δείξουν αυτοκυριαρχία, συγκέντρωση στα παιχνίδια μυαλού.

Το μαρκάρισμα του Νικ Καλάθη και ο τρόπος με τον οποίο ο Πιτίνο θα το προφυλάξει μέσα στο ματς είναι ένα από τα σημεία του αγώνα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα έχει και πάλι μπροστά του ένα και δυο μέτρα ελεύθερα για να σουτάρει και τα τρία πρώτα σουτ, του θα δείξουν πολλά για τη συνέχεια. Διότι είναι δεδομένο ότι θα επιδιώξει να τα πάρει για να φτιάξει την ψυχολογία του. Αν δεν τα βάλει τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα…

Κρίσιμο στοιχείο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι οι γρήγορες επιθέσεις. Στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα όταν δεν θα έχει προλάβει να επιστρέψει η Ρεάλ για να οργανώσει την άμυνά της. Στα δυο πρώτα ματς όμως έχει φανεί πως ο Λάσο έχει καταφέρει να τις σταματήσει και να στείλει τον αντίπαλό του εκεί που θέλει αυτός. Σε επιθέσεις πέντε εναντίον πέντε και τον Ταβάρες «δέντρο» μέσα στη ρακέτα να φοβίζει τους πάντες.

Συνεπώς εδώ θα χρειαστούν οι Λοτζέσκι και Λάνγκφορντ για να ανοίξουν την άμυνα με τα περιφερειακά σουτ. Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού έως τώρα στη σειρά είναι η επίθεση.

Εχει καταφέρει να περιορίσει τη Ρεάλ κάτω από τους 80 πόντους, αλλά έχει μειώσει δραματικά κι αυτός τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα. Ετσι λοιπόν η εικόνα αυτή δεν τον βολεύει και θα πρέπει να βρει τρόπους να την αλλάξει.

Όπως έχουμε ξαναπεί ο Παναθηναϊκός ανέβηκε πάλι στο σχοινί του ακροβάτη. Ακριβώς όπως ήταν από τον Ιανουάριο και για τρεις μήνες. Τότε τα κατάφερε, μένει να δούμε αν έχει μάθει πλέον στις… ασκήσεις επιβίωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ