Επικίνδυνη ρητορική

Επικίνδυνη ρητορική

Η δήλωση του δίκαιου πρωταθλητή Ιβάν Σαββίδη είναι επικίνδυνη και δημιουργεί ερωτηματικά για το «αύριο»

Ο ΠΑΟΚ το πήρε γιατί ήταν καλύτερος. Και τώρα θεωρώ ότι είναι καλύτερος από την ΑΕΚ και στον τελικό θα έχει τον πρώτο λόγο. Έχει τον πρώτο λόγο και για το πρωτάθλημα του χρόνου αν είναι σοβαρός στην επένδυση του και στο πλάνο του. Αλλά επειδή δεν είναι όλα… μπάλα και δεν μπορεί να είναι… όλα μπάλα, χρειάζεται τεράστια προσοχή στη διαχείριση της κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, την μεγαλύτερη της Βορείου Ελλάδος, μετά από 34 χρόνια. Μπορεί η δίψα να ήταν μεγάλη, αλλά κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ρητορική του Ιβάν Σαββίδη.

Εδώ και μήνες η οικογένεια του ΠΑΟΚ συντηρεί το θέμα περί Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Την ημέρα της φιέστας ο ΠΑΟΚ αντί να χαρεί με την ψυχή του τον τίτλο, είχε πρώτο μέλημα να δείξει σε όλους τους αντιπάλους του ότι δεν το πήραν αυτοί. Οι δηλώσεις του Σαββίδη μια από τα ίδια. Ο ηγέτης της ομάδας, ο άνθρωπος που πληρώνει και κάνει κουμάντο σε μεγάλο κομμάτι της πόλης με τις επενδύσεις και τις σχέσεις του, έκανε κουβέντα περί Αθήνας και των… χαζών Αθηναίων.

Δεν είναι άσχημο, δεν είναι ανώφελο, δεν είναι κακόγουστο. Είναι επικίνδυνο. Διότι υπάρχει κόσμος που πιάνεται από τέτοιες δηλώσεις, ειδικά όταν γίνονται και ξεστομίζονται από άτομα και προσωπικότητες όπως ο Ιβάν. Και το χειρότερο που μπορώ να σκεφτώ, είναι ότι ο Ιβάν δεν έκανε αυτή την ατυχή και επικίνδυνη δήλωση εν θερμώ. Το είχε σκεφτεί, βρήκε και την ρήση που ήθελε και το είπε. Με λίγα λόγια, δύο φορές χειρότερα… Ειδικά αν πρέπει να φανταστείς το «αύριο».

Και συνεχίζει την ίδια ρητορική που πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν επέλεξε και ο Ολυμπιακός για τον ΠΑΟΚ και τον ίδιο τον Σαββίδη. Και πρώτοι στηλίτευαν οι Θεσσαλονικείς. Τώρα επέλεξαν τον ίδιο επικίνδυνο δρόμο και αυτοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ