Παναθηναϊκός : O τοίχος ξανά μπροστά του

Παναθηναϊκός : O τοίχος ξανά μπροστά του

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν απλά καλύτερη και ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τρόπο να σπάσει τον τοίχο και να επιστρέψει στο Φάιναλ Φορ.

Για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός βρήκε σε τοίχο στην προσπάθειά του να πάει σε Φάιναλ φορ. Για έβδομη σεζόν αποτυγχάνει να πάει στο ραντεβού των καλύτερων στη Ευρωλίγκα και μάλιστα χάνοντας με 3-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η υπέρβαση που ξεκίνησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού από τα τέλη του Δεκεμβρίου έμεινε στη μέση, καθώς η Ρεάλ ήταν απλά καλύτερη. Μια ομάδα που έπαιξε χωρίς τον Γιούλ, τον καλύτερο παίκτη της, έδειξε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια πως είναι ανώτερη ομάδα.

Ακόμα και στο πρώτο ματς, όπου ο Παναθηναϊκός πήγε να κάνει την έκπληξη και να «σπάσει» την έδρα με εξαίρεση ένα διάστημα στο β’ μέρος είχε τον έλεγχο.

Όλα λοιπόν ουσιαστικά κρίθηκαν στο πρώτο ματς της σειράς. Τα άστοχα τρίποντα του Καλάθη, οι τραγικές αποφάσεις των διαιτητών, που όταν είδαν τον Παναθηναϊκό με έξι πόντους μπροστά… τρελάθηκαν από την αγωνία κι έδιναν τις επαφές για φάουλ, αλλά μόνο στη μια ρακέτα, η απειρία συγκεκριμένων παικτών και η κούραση του Καλάθη κόστισαν μια εκτός έδρας νίκη που ίσως να άλλαζε και την ιστορία.

Με αν όμως δεν γράφεται η ιστορία και η πραγματικότητα λέει πως ο Παναθηναϊκός για μια φορά ακόμα είναι εκτός Φάιναλ φορ. Ο Φακούντο Καμπάτσο είναι ασφαλώς ο άνθρωπος που έκρινε τη σειρά. Ο αναπληρωματικός του Γιουλ φέτος, έκανε τρομερά ματς και ασφαλώς τη διαφορά στη σειρά. Έπαιξε σκυλίσια άμυνα, οργάνωσε υποδειγματικά, πάσαρε, σκόραρε έδωσε ρυθμό βούτηξε στο παρκέ. Τα έκανε όλα και ασφαλώς ο Λάσο είναι πανευτυχής έχοντας ένα τόσο καλό «εργαλείο» στα χέρια του.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε όσο μπορούσε να βάλει το παιχνίδι στη δική του λογική, ανάγκασε τη Ρεάλ να κάνει λάθη και να φτάσει στα όριά της μερικές φορές, αλλά χρειαζόταν το κάτι παραπάνω για να περάσει το μεγάλο εμπόδιο των Ισπανών.

Έναν επιπλέον παίκτη με προσωπικότητα, με σθένος και καθαρό μυαλό να πάρει τη μπάλα και να τη βάλει στο καλάθι. Αυτός βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Σον Κιλπάτρικ που προβλημάτισε με την εικόνα του στα τρία ματς.

Οσο για τον Ιαν Βουγιούκα, είναι σαφές πως η εμπειρία και η ποιότητά του, αλλά κυρίως η συνέπεια και η σοβαρότητά του, παρά τα δεδομένα μειονεκτήματα που έχει τον καθιστούν ως έναν από τους «μαχητές» της φετινής σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έσωσε την παρτίδα παίρνοντας την πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά αυτό δεν φτάνει. Δεν αρκεί απλά η συμμετοχή και θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για να δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο, που θα μπορεί να κοιτάζει στα μάτια ομάδες όπως η Ρεάλ. Διότι τώρα δεν είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ