Παναθηναϊκός: Το κέρδος του οι Ελληνες

Παναθηναϊκός: Το κέρδος του οι Ελληνες

Παρά την αποτυχία στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός δημιουργεί μια ισχυρή βάση με ελληνικό κορμό.

Τα διαβατήρια… μπήκαν στο συρτάρι για φέτος στον Παναθηναϊκό, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης έκοψε για μια ακόμα φορά τα όνειρα για πρόκριση στο Φάιναλ φορ.

Και τι μένει; Η τρομερή προσπάθεια να καταφέρει η ομάδα να περάσει στα πλέι οφ μετά το καταστροφικό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα, αλλά και η παρακαταθήκη αυτής της κούρσας με τους Ελληνες παίκτες να είναι κυρίως οι «πρωταγωνιστές».

Καλάθης, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Βουγιούκας, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, μαζί με τους Παππά και Καλαϊτζάκη αποτελούν μια καλή βάση για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να δημιουργήσει την ομάδα που χρειάζεται για να περάσει την πόρτα του Φάιναλ φορ.

Προφανώς και δεν αρκεί μόνο αυτή η παράμετρος. Διότι μαζί με τους Ελληνες πρέπει να αποκτηθούν παίκτες που θα είναι καλύτεροι και να δίνουν το (πολύ) κάτι παραπάνω στην προσπάθεια και την τελική εικόνα της ομάδας πάνω στο παρκέ.

Σε κάθε περίπτωση όμως η βάση είναι μια πολύ καλή αφετηρία για να μπορέσει ένας προπονητής να δημιουργήσει την ομάδα που θέλει, σε συνάρτηση βέβαια και με το μπάτζετ που θα καθοριστεί. Το κέρδος λοιπόν για τον Παναθηναϊκό από αυτή την χρονιά στην οποία έγιναν πάρα πολλά, ανεξάρτητα από το στόχο με τον οποίο ξεκίνησε, αποτελεί η παρουσία σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο των Ελλήνων παικτών.

Ασφαλώς και θα πρέπει να εξελιχθούν, να διορθώσουν τις αδυναμίες τους και να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτεροι. Αλλωστε ο Ρικ Πιτίνο δεν παραλείπει σε κάθε προπόνηση να τους υπενθυμίζει τα μειονεκτήματά τους και να επιμένει στην ατομική τους βελτίωση. Βέβαια το κάνει με όλους τους παίκτες ανεξαιρέτως…

Εκείνο που μένει βέβαια είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή. Ο Ρικ Πιτίνο ακόμα δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να ξεδιαλύνει το τοπίο, μια και περιμένει την ιδανική πρόταση από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι αναγκασμένος να τον περιμένει. Οχι βέβαια εσαεί, αλλά ένα ικανό χρονικό διάστημα μέσα στο καλοκαίρι.

Από την επιλογή του προπονητή άλλωστε να φανούν και οι σκέψεις της διοίκησης για την πολιτική θέλει να ακολουθήσει για να δημιουργήσει την ομάδα της νέας χρονιάς.

Σε αυτή βέβαια χωρίς αμφιβολία θα περιλαμβάνεται μια ποιοτική ισχυρή βάση Ελλήνων παικτών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ